Gość Napisano 9 Grudnia 2020 @fxxx1337 wiem że to czasochłonne , ale ja nabieram garściami ziemie z worka do donicy , przy okazji rozbijam ją w ręku , ale jest dobrze napowietrzona i mam pewność że korzeń nie będzie miał przeszkód by sobie wędrował po całości donicy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Grudnia 2020 @fxxx1337 ja ma taki kolor jak na zdjęciach to jest bardzo blada, ale jak jest zielona to wygląda ok. niektóre tak słabo startują, sam mam teraz takie, że niby ta sama odmiana, a jedne idą ostro do przodu, a 2 jakby 3x wolniej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Grudnia 2020 @doominik Kolor ma normalny na żywo, jasno zielony 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 10 Grudnia 2020 Zagadka chyba rozwiązana... Skopane PH, wychodzi coś koło 8... Plagron PH już zakupione @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 15 Grudnia 2020 Ja bym wymienił te światło na jakiś panel LED od LEDam. Te panele nie sa drogie a ta lampa to jakieś chińskie gówno Moim zdaniem kup Nowa lampę i posadz nowe nasiono. Z tego może chuj wyjść. Nie lej żadnych nawozow przez minimum miesiąc - w tej ziemi jest tyle składników że sobie panna z palcem w dupie poradzi. Sam mam teraz w boxie 35 albo 40 dniowego automazara i nic nie leje bo po prostu widzę że to co jest w ziemi to jej starcza. Ziemie mam plagrona ale nawet taka zwykła ziemia ma wystarczająco składników odżywczych żeby tam nie kombinować. W 1 uprawie spaliłem pannę azotem, w 2 jakoś w 60 dniu też przylalem nawozu i pojaralem z lekką tak że płukalem ziemię. Zobacz moje fotorelacje pod tym panelem od LEDam i pamiętaj że procesu rośnięcia nie przyspieszysz. Lepiej zapytać na forum wrzucić zdjęcie czy to odpowiedni moment lania nawozów A i co do podlewania to osobiście nie sprawdzam pH wody tylko przegotuje wodę i leje. Czym bardziej jesteś cierpliwy tym lepiej będzie dla roslinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Grudnia 2020 Czy ja jej jakieś nawozy lałem? Mam wrażenie że nic nie przeczytałeś A piszesz Według ciebie ph 8 jest dobre tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Grudnia 2020 Dzien 15 Update Roślinka mała dalej, ale od kilku dni widać że odżyła, zaczęła w końcu iść w górę. Plagronu ph dalej nie użyłem, bo dzień przed jak go dostałem całą obficie podlałem, bo myślałem że dostanę właśnie koło dnia dzisiejszego. Jest jeszcze sens jej trzymania ? Tak się prezentuje. A i jeszcze jest troszkę blada, nie wiem czy widać na zdjęciach. No i co teraz robić dać jej troszku czegoś na veg czy czekać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Grudnia 2020 @fxxx1337 Napraw ph gleby, zbij je do 6 ph , a wtedy roślina powinna ruszyć. Przy złym ph roślina stoi w miejscu, bo nie może czerpać składników odżywczych z gleby. Jak doprowadzisz ph do porządku to roślina wystrzeli. Miałem już nie raz problemy z ph i wiem, jak zle ph potrafi poblokować rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 15 Grudnia 2020 @fxxx1337 15 dzień i 3 piętra plant Osobiście zacząłbym na nowo, Wega nie przedłużysz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Grudnia 2020 Podlałem wodą z prawidłowym ph, czekam na rozwój wydarzeń 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 15 Grudnia 2020 3 godziny temu, Bds napisał: @fxxx1337 15 dzień i 3 piętra plant Osobiście zacząłbym na nowo, Wega nie przedłużysz Jak się uczy i nie ma ciśnienia to raczej powinien to ciągnąć a w ostateczności wyrzucać roślinę do śmieci, każda uprawa nie ważne czy fasoli czy konopi uczy, kupiłem za kilka zł dracaena marginata... przesadziłem ją do ładnej doniczki żeby ładnie stała, ale miała za mało drenażu i liście strasznie oklapły końcówki suche to ja co ? Nawóz... jeszcze gorzej, zaczęła palić liście, przesadziłem do nowej doniczki dałem jej powietrze i samą wodę jest trochę oklapnięta ale żyje ma się dobrze, nawet jak zbierze z tego krzaka bata zawsze się nauczy czego nie robić, a co robić żeby było dobrze, wiem ze porównywanie kwiatków domowych do konopi z pod lamp się trochę mija z celem ale każda roślina dopóki ma oznaki życia powinna odbić 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Grudnia 2020 Nie ma presji, nie zależy mi na dużym plonie, chce sobie zdobywać doświadczenie w uprawie, żeby później przenieść to na większego boxa 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 16 Grudnia 2020 Nigdy nie slyszalem zeby ktos sie uczyl czegos dobrego na zlym. Nie lepiej jest uczyc sie na prawidlowo rozwijającej sie roslinie, niz na poblokowanym okazie? Tym bardziej jeśli nie ma ciśnienia to robic na nowo bez poprzednich błędów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 16 Grudnia 2020 @Bds Jak wszystko idzie książkowo to nie sztuka ,ale wyciągać roślinę z opresji to jest coś . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 16 Grudnia 2020 Wydaje mi sie, ze poprowadzic rosline ksiazkowo to jest cos. chyba ze w dazeniu do perfekcji chodzi o to zeby popelniac bledy i w nich tkwic, niz ja osiagnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 16 Grudnia 2020 W dążeniu do perfekcji chodzi o to by naprawiać swoje błędy i unikać ich w przyszłości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 16 Grudnia 2020 @Bimbrownik Owszem, wszyscy mamy racje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 16 Grudnia 2020 Może też słaby przykład, ale jak uczysz się jeździć na rowerze i się wywrócisz, to podrapany rower wyrzucasz bo jest chujowy, i kupujesz nowy na którym też wyjebiesz orła, tylko na innym zakręcie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 16 Grudnia 2020 Bardziej adekwatne porownanie to jazda na zbyt malym rowerze do czasu az nie potraci cie samochod, gdzie rower jest bez kola i kierownicy. Na dodatek wmawiac wszystkim, ze to monocykl 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 16 Grudnia 2020 @Bds Odrazu czarne wizje 😂 Czekamy na rozwój sytuacji i rośliny... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach