Tree man 3 Napisano 28 Października 2020 Witam wszystkich mam pytanie w jaki sposób mogę zmotywować roślinkę żeby wytworzyła większe kwiatostany. Jest ich mnóstwo na każdej gałęzi ale są malutkie. Czy jest jakiś sposób żeby zrobiły się większe? Czy przerwanie liści coś da? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 28 Października 2020 @Tree man W którym tygodniu kwitnienia jest roślina? Myślałeś o lollipoppingu? Możesz poucinać liście wiatrakowe które zabierają dostęp do światła topkom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tree man 3 Napisano 28 Października 2020 @mikosz 2,5 tygodnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 28 Października 2020 @Tree man No to poczytaj o lollipoppingu, dzięki temu zabiegowi roślina skoncentruje całą energię na topach. Do tego jakieś nawozy na kwitnienie i cierpliwość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 SZKODA że automaty zbytnio się nie nadają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 28 Października 2020 @zielonyjamajczyk poprawiłem artykuł z automatami że można to wykonać, bo przecież automaty też w sumie małe topki produkują 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 A mamy jakiegoś na forum doświadczonego w lollpoppingu na automatach ? Ciekawi mnie to ? Z fartem ! U mnie kurcze jest 28 dzień na automatach, i właśnie zastanawiam się nad tą metodą. Wilgotność na początku w boxie miałem na poziomie 40-50 więc na flo idealnie by było. Ale na wegu było za mało więc dołożyłem nawilżacz - BYŁ uratowaniem mojej inwestycji ? Ale gdy teraz przeszło na kwitnienie , nawilżacz zrobi out - i dalej pozostała wilgotność 60-70 bo dolne partie mocno zarośnięte. I teraz zastanawiam się jak ratować sytuację. Bo rośliny zapewne się jeszcze podbiją do góry. Można też pozbyć się lekko liści i zrobić miejsce. Ale tez mam opcję zwiększenia mocy wyciągu. I o to taka sytuacja. Wpada wam coś do głowy ciekawego ? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Października 2020 @zielonyjamajczyk Jak nie masz osuszacza, to jedynym skutecznym sposobem obniżenie RH jest podniesienie temperatury. Ja robiłem lollipopping na auto i dawały znacznie lepszy plon zarówno wagowo jak i jakościowo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 @doominik no to mam do przemyślenia wieczorem. I zastanawiam się nad inwestycją w osuszacz. Ale skoro mówisz o lepszych wynikach, jest to bardzo interesujące !! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Października 2020 @zielonyjamajczyk Jak masz gęsto w namiocie i zdrowe krzaki, to śmiało wywalaj dolną połowę krzaka i wszystko co zasłania topy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tree man 3 Napisano 28 Października 2020 Tak się rozpędziłem że poszły wszystkie liście po za tymi przy szczytach bo wszystkie inne mi zasłaniały, próba nie granat niech dzieje się co chce!!! O efektach będę informował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 Ja też podkosilem, i od razu lepiej to wygląda. Oby się mocno nie zestresowały. Ale zdrowe mocne ładne liście zostawiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tree man 3 Napisano 1 Listopada 2020 Wyszło na plus przynajmniej tak mi się wydaje co myślicie pójdą jeszcze w grubość? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 1 Listopada 2020 @Tree man pójdą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tree man 3 Napisano 2 Listopada 2020 @Szym orientujesz się mniej więcej ile czasu będzie trwało to jeszcze? Dodam że dziewczyny skończyły już 3 miesiące ale okres wege i kwitnienia wydłużył się przez topping. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) @Tree man nie ma na to reguły, ale zobacz co napisał producent i dolicz z tydzień i mniej więcej masz czas flo. Ostatecznie to musisz je obserwować i podjąć decyzje o ścince samemu. na oko to z 4 tygodnie przynajmniej Edytowane 2 Listopada 2020 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Listopada 2020 Robiłem na automatach może nie książkowy Lollipopping ale dość mocno wyczyściłem wszystko poniżej koron i duże wiatraki z góry. Widać różnicę ale jak każdy taki zabieg trzeba przemyśleć bo nie da się tak samo za każdym razem "taśmowo" uprawiać roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Listopada 2020 @Bimbrownik Dokładnie tak jak piszesz-im zdrowsza roślina, im lepiej reaguje np. na toping tym można ja mocniej strzyc. Jak jest od początku słaba, to lepiej ją zostawić w spokoju @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach