Seb88 13 Napisano 11 Października 2020 Witam, od wczoraj zaczoł działać mój growtent i wetylacja jest za głośna, jak mogę obniżyć hałas?? Jakiś tłumik czy rure akustyczną? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 11 Października 2020 @Seb88 Producenci sprzętu growerskiego mają w ofercie różne tłumiki wyciszające pracę wentylatora. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Października 2020 Ja wymieniłem rurę z zwykłej na tą w oplocie z wełny i foli. Kupiłem od jakiegoś na aukcji , firma z akcesoriami do kominków itd. poszły mi dwa metry i 3 zostały bo jest w 5 metrach sprzedawane . I sporo jest ciszej bez względu czy ganiam na 1 czy drugim biegu w wyciągowym . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Października 2020 Rura akustyczna sporo daje, ale podstawa to raczej cichy wentylator. Są wersje wyciszone, a najlepiej jest kupić większy niż potrzeba i dołożyć do niego sterowanie-wtedy może pracować na niższych obrotach i jest ciszej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 27 Stycznia 2021 On 11.10.2020 at 2:24 PM, zielonyjamajczyk said: Ja wymieniłem rurę z zwykłej na tą w oplocie z wełny i foli. Kupiłem od jakiegoś na aukcji , firma z akcesoriami do kominków itd. poszły mi dwa metry i 3 zostały bo jest w 5 metrach sprzedawane . I sporo jest ciszej bez względu czy ganiam na 1 czy drugim biegu w wyciągowym . Cześć, Możesz dać przykładowa aukcje tego co kupiłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Stycznia 2021 @Nyilas Jamajczyka raczej na forum szybko nie będzie, bo miał sobie zrobić przerwę. No chyba, że zatęskni za kolejną przygodą, ale obstawiam, że to wkrótce nie nastąpi;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach