Matara 2 Napisano 11 Października 2020 Cześć W mojej wiejskiej okolicy, bardzo trudno dostępne są przyjemności które są dla mnie lepsze niż butelka piwa. czytalam już wiele poradników. pytanie, gdy w trakcie budowy boxa, potrzebuje powiedzmy jakiegoś okienka ? Czy może stać on gdzieś w garażu ? Mam w planach, według rozpiski 100x100x200 chce to zrobić z płyty wiórowej, zabezpieczyć silikonem by nie dostawało się powietrze. Co byście mogli mi doradzić, chce tylko jedna roślinę dla własnej przyjemności. pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @Matara dużą chcesz tą roślinę? bo na jedną roślinę aż taki duży nie trzeba, w garażu jeśli jest ciepło to może stać, wentylacja dobrze jak by była jakaś, zależy czy chcesz usunąć też zapach bo jak tak to filtr węglowy trzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Października 2020 Dlaczego powietrze ma się nie dostawać ? Trochę musi ? tak myślę, cześć @Matara też zaczynam ale już 14 dzień leci. Słuchaj @Szym ma pojęcie o zagadnieniu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 11 Października 2020 Tak, chce usunąć zapach. Jest tam cieplej niż na dworze na pewno, oczywiście chce kupić odpowiednie lampy itp itd. Tylko właśnie kwestia wielkości. Co proponujesz żeby roślinka była szczęśliwa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @Matara na jedną roślinkę to 40x40 styknie boks lampa LED najlepiej na małego boksa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 11 Października 2020 Jakaś specjalna moc lampy ? Jakaś cooltube czy po prostu wing zwykły ? Bo jednak zrobię boxa 60x60x120 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @Matara a jaką chcesz lampę? ile masz kasy na wszystko ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 11 Października 2020 No materiału na boxa nie licze bo Mam wszystko. Na wysposazenie, chciałabym jak najtaniej to zrobić wiadomo. Mam 700 stówek na inwestycje w środku. Zwykłego hpsa bo są najtańsze tak mi się wydaje... chyba ze proponujesz led ale w tedy jaka moc i Wgl ??♀️??♀️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @Matara na jednego krzaka to zrób 40x40 boksa wtedy ten panel https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w byłby dobry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 11 Października 2020 I idealnie, a powiedz mi jakiś wentylator dla roślinki i czy filtr weglowy tez ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nobo 1 Napisano 11 Października 2020 Jak masz 700 zł to zamów normalnego growboxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @Matara wiatrak mieszający, można zrobić go z wiatraczka komputerowego 12V albo kupić taki większy mieszający no i jak nie chcesz mieć zapachu to filtr węglowy jakiś nieduży bo boks też nieduży, na jedną roślinkę przy tym ledzie myślę że ten by styknął wentylator jako wyciąg https://www.growbox.pl/product-pol-3929-Wentylator-kanalowy-ProFan-O-100mm-107m3-h.html do tego trochę większy filtr węglowy dobrać z większą wydajnością @doominik @CheMsKuN myślicie że byłby dobry taki wentyl? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 11 Października 2020 @Nobo miałem to przed chwilą pisać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Października 2020 @Szym nie wiem czy ten wentylator ogarnie filtr-on daje ledwo 100m3 i hak mu dołożyć filtr to będzie ledwo dmuchał. Może lepiej nich się wypowiedzą bardziej doświadczeni z małymi boxami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 11 Października 2020 4 godziny temu, Nobo napisał: Jak masz 700 zł to zamów normalnego growboxa Jasne ze tak, ale to nie to samo co czytanie, pytanie, próbowanie, cała przyjemność - a nie pójście na łatwiznę. Już nie mogę się doczekać az będe miała wszystko gotowe, i pierwsze ziarenko będę mogła wykiełkować ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 12 Października 2020 15 godzin temu, Nobo napisał: Jak masz 700 zł to zamów normalnego growboxa Jasne ze tak, ale to nie to samo co czytanie, pytanie, próbowanie, cała przyjemność - a nie pójście na łatwiznę. Już nie mogę się doczekać az będe miała wszystko gotowe, i pierwsze ziarenko będę mogła wykiełkować ?? A jakis inny wentylator polecacie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Października 2020 @Matara zobacz w małym zestawie jaki jest wentylator https://ajzu.pl/pl/mini/3729-mini-zestaw-do-uprawy-growbox-herbgarden-35x35x90cm-18w-led-spot-grow-bloom.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 12 Października 2020 A jakis inny wentylator polecacie ? Może być ? Gdzie dać wentylator ? A wentylator 90 siatka będzie ok? Znalazłam jakie w garażu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2020 @Matara on będzie za słaby, wzięłabym jakiś od 250-400m3/h Co do nasion = masz tam w screenie nasionko od Bulk Seeds, ludzie z forum narzekali na ten Seedbank. Polecam Ci sklep thc-thc.com skoro bierzesz się już do robienia boxa - wszystkie informacje, ktorych szukasz, są na forum, zanim zadasz pytanie wykaż się trochę własną inicjatywą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matara 2 Napisano 9 Czerwca 2021 Równie tylko na balkonie, 12 godzin na słoneczku, 12 h w ciemnym w mieszkaniu. Myślicie ze jak wstawie ja na dniach do boksa to jeszcze coś z tego będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach