Skocz do zawartości
Tester

Początkujący - zadaj pytanie o podlewanie indoor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Możesz nawet woda święcona oligaceńska podlewac. Matko co to za pytania. Wez gosciu poczytaj troche forum, a nie w jednym temacie chcesz zdobyć cala wiedze wyłożona na talerzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Podobno tą święconą można rozcieńczać ze zwykłą wodą domową (w każdych proporcjach) i zawsze zachowuje swoje właściwości. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woda perfumowana tez będzie git, a jak już jesteśmy przy podlewaniu to niedługo chce ścinać outa, zrobiłem na 3paku od biobizz i rozumiem że ostatnie 2 tygodnie tylko woda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam i czytam i chcialbym dopytac o podlewanie sadzonek. Z reguły widze, ze ludzi pisza zeby powierzchnia byla wilgotna tzn. gdzies tak 5cm w głąb donicy. Przy doniczce 11l zostaje mi kolo 20cm ziemi. Mam iść ta sama zasadą? Czyli 5cm wilgotna, a reszta sie nie przejmowac? Ogladałem gdzies na YT, ze ludzie kieruja sie zasada 1/4 tzn. Przy donicy 11l powinienem dawac kolo 2.8L wody. Tyczy sie to tez sadzonek czy  okreslonego stadium rosliny?

20241117_171206.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Wiem że z 2 tygodnie przed ścinką nie podawać już nawozów. Ale jak jest z samą wodą bo PH jest ponad 7 

A one potrzebują przy kwitnięciu 5.8 /6 

Czy mam już dawać samą wodę kranowe odstaną żeby przepłukać korzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi