MałpiDżony 0 Napisano 8 Września 2020 @mirecki a do czego służy ta stacja pogodowa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Września 2020 @MałpiDżony ziom, poczytaj na necie na Ci trzeba w boxie, nie obraź się ale doedukuj się bo więcej stracisz niż zyskasz. Stacja pogodowa - temperatura oraz wilgotność powietrza (bez tego nawet nie zaczynaj), nawilżacz powietrza też ogarnij (im większa pojemność tym lepiej - taki do 60 czy 70 zł bd na jedną, max 2 uprawy bo kamień w wodzie ci zje ale to do przeżycia). Polecilbym ci na dzień dobry nawozy z advanced z serii pH Perfect żebyś nauczył się na początku, ziemi też jakieś chujni nie kupuj, biobizz light mix będzie gites (allmix ma nawozy w sobie i zdarzały się przypadki że roślina nie dała rady). Najpierw poczytaj co nie co a później ewentualnie dopytaj. Tabele deficytów też możesz studiować ale z tym to i tak każdy pyta. Poczytaj też ile lać wody do donicy (i oby to nie była przezroczysta donica). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MałpiDżony 0 Napisano 8 Września 2020 @mirecki Miernik temperatury i wilgotności już mam ogarnięty. A nawilżacz taki za 50zł starczy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Września 2020 @MałpiDżony ja taki kupiłem i dawał rady (na 4l chyba) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenio 0 Napisano 17 Marca 2021 W dniu 07/09/2020 o 18:28, doominik napisał: @MałpiDżony Ja nie znalazłem opcji dobrego oświetlenia takiego boxa ledem za 200pln. Najtańszy Mars to bliżej 2x ta kwota. Chyba lepiej zainwestować w małego hps’a niż bawić się w jakieś lipne ledy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenio 0 Napisano 17 Marca 2021 Weź sobie Mars Hydro TS 1000 150W Lampa optymalnie oświetla powierznie 90x90 masz tam regulacje mocy nie kupuj w Polsce tylko z Niemiec sobie sprowadź ze sklepu Mars Hydro UE koszt 700 zł z wysyłką @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach