LubiePolatac 13 Napisano 9 Sierpnia 2020 W de jest po 39 stopni w cieniu w domu tez lipa ..W boksie bez lamp mam 30 stopni ..Krzkak jest w zaawansowanej fazie kwitnienia..Powoli opada..Ktos cos? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Sierpnia 2020 @LubiePolatac co Ci opada? może ma sucho @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Sierpnia 2020 Myślę że wiatraki powinny chodzić 24h zwłaszcza wyciagajacy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 9 Sierpnia 2020 Mam taki sam problem zamrożone butelki nie pomagają albo klima ,albo krzaki muszą to przetrwać . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 9 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry no co ty ..zero ..ja już ja postawiłem w pokoju .. wentylator..klima .. wszystko naraz i nic @Szym mi nic ..ale na krzaku oklapnięte są liście strasznie .. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Sierpnia 2020 Izolacja od środka boxa styropianem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 9 Sierpnia 2020 16 minut temu, WielebnyMerry napisał: Izolacja od środka boxa styropianem? Myślę że jedynym wyjściem jest schłodzić powietrze wpadające do środka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Sierpnia 2020 @glodek18 roboty dużo że styropianem ale nie zapominajmy jak działają, i są zbudowane chłodnie! Sam będę jutro myślał nad tym w przyszłym projekcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 9 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry jak najbardziej styropian na pewno latem nie wpuści gorąca a zimą zostawi cieplo w środku jak ocieplony dom .Ale jeżeli ciągle wpuszczamy gorące powietrze to nie wiele to zmieni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Sierpnia 2020 @glodek18 wiele na pewno samo to że box nie siąknie obudową ciepła z zewnatrz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 9 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry to napewno coś jeśli miałby stać na sloncu ,ale jeśli masz wentylację że w minutę wywala powietrze z boxa i co minutę będzie wchodziło tam powietrze o temperaturze 32 stopni styropian nie sprawi że w boxie będziesz miał 27 bo nie schlodzi powietrza. Tylko wentylator wpuści gorące jeszcze lampa doda swoje i wyjdzie jeszcze bardziej gorące.Jak nie schlodzisz powietrza w upały przed wejściem to będzie palma ewentualnie w srodku. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Sierpnia 2020 Dużo świeżego powietrza i wody (tylko nie za zimnej, żeby krzaka nie zniszczyć). jak liście opadają to dawaj więcej wody. Roślina się chłodzi oddając wodę przez liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2020 U mnie tak samo do 40 dochodzi wczoraj testowałem kostki lodu przy wentylatorze działa to jak klima niestety efekt działa tylko chwilę bo wiadomo lód w takiej temperaturze długo nie wytrzyma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Sierpnia 2020 To może inaczej, zrobić mise na lód doprowadzić rurą z kominkiem do wentylatora wlotowego by zimne powietrze z lodu wprowadzalo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 9 Sierpnia 2020 A ta misę wsadzić do styropianowego pudełka żeby nie było strat zimna uszczelnić i zobaczyć jak się sprawdza .Czy obniży temperaturę i czy często trzeba doładowywać lodu wkłady do lodówkę turystycznych mogłyby się sprawdzić też . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Sierpnia 2020 @glodek18 ale dałaś pomyślą na letniego box-a. Na złom po lodówkę trza zasuwac hehe?????? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2020 Dobrze kombinujecie tylko lód trzeba mrozić w butelkach wtedy woda jest zabezpieczona w środku i tylko trochę wilgoci dostaje się do boxa ze skroplajacych się butelek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 10 Sierpnia 2020 @doominik k.urwa mać ..moja już prawie zdechła ...co znaczy nie zimną wodę ? A zraszanie liści ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Sierpnia 2020 On 8/10/2020 at 5:54 PM, LubiePolatac said: @doominik k.urwa mać ..moja już prawie zdechła ...co znaczy nie zimną wodę ? A zraszanie liści ? Chodzi o to, żeby nie podlewać krzaków woda dużo dużo zimniejszą od powietrza-krzaki mogą to ciężko znosić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach