Bimbrownik 702 Napisano 4 Maja 2020 @Bober13 no jak widać nie ma tu doświadczonych rolników i wszyscy czekaliśmy na kogoś takiego jak Ty, żeby wniósł jakaś wiedzę na forum ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 4 Maja 2020 nie ma co się obrażać , ja ma bardzo dużo czereśni i potrafię określić z dokładnością co do tygodnia po kolorze kiedy będą dojrzałe. Myślałem że w temacie o którym rozmawiamy jest tak samo , ale jak wdać się myliłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 4 Maja 2020 @Bober13 jak sam zauważyłeś określić po kolorze. To ja ci napiszę że moje czereśnie niektóre już się czerwienią i powiedz mi ile czasu im zostało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 4 Maja 2020 o tej porze roku jest mało prawdopodobne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Maja 2020 @Bober13porownanie raczej słabe. Przecież chem napisał, że z jednej paczki nasiona i jedna 3tyg po kosie, a drugiej brakuje jeszcze min tydzień. Nawet producent pisząc 8tyg mija się z prawdą o dobre 3tyg. Moje czereśnie będą za ok 3tyg ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 4 Maja 2020 wybacz ,ale nic nie rozumiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Maja 2020 1 godzinę temu, CheMsKuN napisał: Mialem teraz 2 x Critaical 2.0 od dinafem, obydwie pestki z jednej paczki i tego samego dnia poszly do gleby i wykielkowaly. Pierwszy krzak siedzi juz ponad 2 tyg. w sloikach, drugi jeszcze rosnie i brakuje mu jeszcze z tydzien do kosy. Producent napisze 8-10tyg od kiełka do zbioru, a w praktyce mija 13tygodni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 4 Maja 2020 To tak jak z zarostem. Moi koledzy mieli już na studiach brody i wąsy a ja mam 33 lata i dalej rzadki agrest na mordzie. Każdy dojrzewa indywidualnie. @Bober13 wrzuc zdjęcie i po sprawie. Nie wiem w czym problem zrobić zdjęcie topa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 4 Maja 2020 zgadzam się z Tobą , napisałem że moje trochomy są już mleczne i zapytałem kiedy mniej więcej będą mleczno- bursztynowe wiem że trudno jest określić co do dnia , ale myślę czy potrwa to tydzień czy dwa jest do okreslenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Maja 2020 @Bober13 Stary wyluzuj sie, po co sie od razu unosisz i prowokujesz ? Nie zapominaj na jakim forum jestes, tuaj ludzie czesto zajebani rozne zeczy pisza ?, a ja jestem tego najlepszym przykladem ? Chlopaki przestancie czesac Bobra, on juz nie bedzie Dobra, w zwiazku z tym ze w tej chwili jasno mysle to napisze cos na temat ? 2 do 3 tyg. zrobia sie mleczno-bursztynowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 5 Maja 2020 Wiem przesadziłem ,ale nie miałem na celu nikogo ani prowokować ani urazić . jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 11 Maja 2020 chciałbym jeszcze się tylko upewnić , jeżeli używam do wody jakiegoś środka do obniżania ph wody to te dwa tygodnie przed zbiorami też należy przestać używać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 @Bober13 Odstawiasz wszystko i sama woda pluczesz rosline. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bober13 3 Napisano 11 Maja 2020 tak myślałem , dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2020 Hej, ile te dwie rośliny jeszcze potrzebują? Pistle pokazały 26 czerwca. Chcę uniknąć kupowania lupy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Sierpnia 2020 @Groovebusters hahaah tyle kasy wydałaś na wszystko a szkoda Ci 30 PLN na lupę? Rozbawilas mnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2020 (edytowane) @EneDue 3/4 tych "drogich" nawozów to zlewki po znajomości 250ml za bezcen Edytowane 9 Sierpnia 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 9 Sierpnia 2020 6 minut temu, EneDue napisał: @Groovebusters hahaah tyle kasy wydałaś na wszystko a szkoda Ci 30 PLN na lupę? Rozbawilas mnie Mieć 30 PLN a ich nie mieć to 60 PLN różnicy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Sierpnia 2020 @glodek18 dziwna matematyka ale ok ? @Groovebusters nasiona były droższe do tego lampki plus ziemia plus te grosze za nawozy. No chyba że masz teraz ciężki okres z kasą to rozumiem. Spał małego Bobka i oceń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2020 @EneDue@EneDue Kupiłam lupę jubilerską 60x z ledem i uv z 79.99 na 19.99. Masz rację. Nasiona były droższe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach