Gość Napisano 23 Lipca 2020 Siemaneczko właśnie zabrałem się za budowę pc boxa na wypasie. Box będzie z ledami w pełnym spektrum 2x wentylator jeden dolotowy 2 wylotowy. Całość oblepiona taśmami odblaskowymi jak na znakach drogowych. Do tego dwa filtry węglowe z okapów. I tak będzie śmierdzieć ale żadne muszki się nie przedostaną. Środek obudowy już wypruty. ? Działam dalej. Jak jesteście ciekawi to proszę o łapeczki albo blanciki na zachętę. Najpierw sobie okleję boczki później zajmę się elektryką. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Lipca 2020 Też znajdują pc box i nie mogę bo skończyć, tyle że mój będzie słóżyć do początkowego etapu weg, +/- 2tygodnie starczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lipca 2020 Ja swojego robię żeby w zimę mi się nie nudziło i same automaty będę tam sadzał do tego dobre lst i może się pojedyncze krzaki będą mieściły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 24 Lipca 2020 @Seba691 jakich ledwo będziesz używać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 24 Lipca 2020 Też myślę o PC Boxie po sezonie, ile musiałeś wydać na wszystkie pierdółki ? @Seba691 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lipca 2020 @SicWolf https://www.amazon.de/dp/B0811MHW76/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_5FOgFb2SY2EPE @fxxx1337 27e ledy 2 wentylatory 7e Tasmy odblaskowe 8e Doniczka 4e Ziemia nawozy i cała reszta to wiadomo. Obudowe zasilacz do wentylatorów miałem Filtry węglowe też. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Lipca 2020 Ile wogle da się wyciągnąć z pc boxa? Plan KoZaK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Lipca 2020 @WielebnyMerry 10-15g @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lipca 2020 @WielebnyMerry zależy od odmiany i od tego jak zrobisz lst no i oczywiście oswietlenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Lipca 2020 A w jaki sposób będziesz kontrolował tam poziom wilgotności? Na vegu pasowało by z 8 dyszek chociaż (nawiasem mówiąc to pamiętam jak miałem raz z 98 % chyba to pokoju moczar był fest, z tym że w pokoju było w tedy 8-9 stopni Celsjusza) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Lipca 2020 @mirecki Na vegu postawie jakieś naczynko pod wentylator i wilgotność skoczy w górę. Są dwa wentyle jeden tłoczy 2 ciągnie więc wilgotność ładnie będzie krążyła. A na flo przy takim przewiewie też powinno być ok a jak nie to będę się wtedy martwił i dam ewentualnie worki osuszające gdzieś między doniczek a ściankę na dole. Dzisiaj zdążyłem tylko elektrykę zrobić ale myślę że jutro lub w środę skończę już całkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Lipca 2020 Taśmy odblaskowe poszły na boczne ściany a dzisiaj reszta oklejona kocami życia. Do boxa wejdzie jeszcze rozgałęziacz na dwa gwinty i dwie dodatkowe żarówki po 2500lumenow każda No i to by było na tyle. Oczywiście lampa ma regulowana wysokość. Po dodaniu następnych żarówek już nie będę wstawiał zdjęci. Będzie widać na fotorelacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 29 Lipca 2020 Dziś też zabieram się na zrobienie pc noc, dla klona WR. Którą będzie się znajdowało pod początkowym oświetleniem z FR @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Lipca 2020 Pcbox fajna opcja ja spróbuję roślinę do końca w nim przetrzymać. Na pierwszy ogień Hulk auto będzie szedł. Może się pomieści przy dobrym lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2020 Odsprzedam tego pc boxa, jeśli ktoś chętny pisać na priv @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach