Gonzo 2 Napisano 30 Czerwca W swoim tunelu(poliwęglan 4x3) zamontowalem wentylator obrotowy(taki domowy) dołożyłem włącznik temperatury. Ustawiłem na pierwszy bieg. Jak dochodzi do 35 to się włącza i schładza do 32. Zastanawia mnie czy włączać wentylator w pochmurne dni jak tunel jest zamknięty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 30 Czerwca @Gonzo wtedy wilgotność skoczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca @Gonzo niech się cały czas kręci i miesza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 30 Czerwca 28 minut temu, WymiataczMega napisał: @Gonzo wtedy wilgotność skoczy Przy zamkniętym w pochmurny dzień to tam się wszystko kisi i jeszcze wilgotność skoczy? To plesn będę miał wkrótce. Jak otworzę to wychłodzę go poniżej 20 Tak źle i tak niedobrze 🤦♂️ 24 minuty temu, vego1989 napisał: @Gonzo niech się cały czas kręci i miesza Niezamocny nawiew? Jak jest ponad 35 to wyboru już nie mam. Przy zamkniętym i kiszenie się wszystkiego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 29 Lipca W dniu 30/06/2024 o 21:36, Gonzo napisał: Przy zamkniętym w pochmurny dzień to tam się wszystko kisi i jeszcze wilgotność skoczy? To plesn będę miał wkrótce. Jak otworzę to wychłodzę go poniżej 20 Tak źle i tak niedobrze 🤦♂️ Niezamocny nawiew? Jak jest ponad 35 to wyboru już nie mam. Przy zamkniętym i kiszenie się wszystkiego? W weekend tj. W sobotę trochę eksperymentowałem. Zamontowałem w namiocie zmgławiacze. Jaki efekt? Start - namiot otwarty na przelot temp. 36-38stopni. Po 20minutach pracy zmgławiaczy temp. Spadła do 28stopni. Minusy - w opór wilgoci prawdopodobnie będę osuszał namiot do końca tygodnia... Rośliny też jakoś specjalnie zachwycone nie były o ile kwitnące super, bo już twarde i sztywne to reszta która właśnie zbliża się do końca wegetacji... Oklapła i dopiero dziś się pozbierała. Jest to jakieś rozwiązanie ale trzeba to inaczej przemyśleć, zmgławiacze muszą być nad ścieżką pomiędzy grządkami i potężny wentylator który to zmiesza i wypchnie z namiotu na zewnątrz. Ta mgiełka na młodsze rośliny słabo wpływa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach