420Dominik420 297 Napisano 2 Lipca 2021 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Lipca 2021 nie ma nic nie zwykłego na tych fotach, większością smartfonów takie zrobisz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) 3 godziny temu, LiitlebigWeed napisał: czego używaliście do zrobienia takich świetnych zdjęć ??? Mikroskop USB, albo zwykły mikroskop kieszonkowy x60 + aparat z telefonu tak wyglądają fotki ze zwykłego mikroskopu kieszonkowego. Wiadomo, że jakość odbiega od tych co wstawili koledzy wyżej, ale za tak śmieszną cene to należycie sprawuje swoją funkcje Edytowane 2 Lipca 2021 przez Morenn 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Lipca 2021 @Morenn ja też tak mam, że mi dubluje, potraja pisany text. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 2 Lipca 2021 @KlausKörner już poprawiłam, to raczej sprawka niestabilnego łącza internetowego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 4 Lipca 2021 mój telefon ma max powiększenie x10. wiec trychomów nie widać. wypróbowałem z 5 tych "zwykłych mikroskopów kieszonkowych x60" z alegro wszystkie zwróciłem bo to były tanie buble. a tak sie reklamowali że świetnie powiększa. a trzeba trzymać przedmiot na obiektywie żeby coś zobaczyć a jak coś zobaczysz to jest strasznie rozmyte albo rozmazane bo niema żądnej regulacji ostrości albo śrubka udająca regulator ostrości. a chciałem mieć taki mikroskop żebym mów wypatrzyć trychomy czy już dojrzały i na kiedy zaplanować zbiory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 4 Lipca 2021 @Zielarka kiedy tniesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 4 Lipca 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 4 Lipca 2021 @Aron to stare fotki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdekFarmer 0 Napisano 31 Lipca 2021 Jakie mikro zakupić ? Chodzi mi o konkretny model, który spełni potrzeby. Pytam bo ceny wąchają się od 10zl do 90 za x60 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 31 Lipca 2021 @EdekFarmer wystarczy jakiś tańszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 12 Sierpnia 2021 Jakieś robale. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 25 Sierpnia 2021 Kolejne makro. 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 3 Września 2021 Łebki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Września 2021 Jakieś krople wody. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 9 Września 2021 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 23 Września 2021 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 2 Grudnia 2021 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Queen Of Cookies 206 Napisano 2 Grudnia 2021 W dniu 02/07/2021 o 19:31, LiitlebigWeed napisał: są też przystawki do telefonu. ale z nimi to już jest trudniej. znaleźć porządny który robi takie fotki jak gra w totka. jeden dobry w morzu chłamu, taniochy, i podróbek. jakby ktoś miał taki który robi takie zdjecia to nie da linka gdzie można takie coś kupić. Tutaj bardziej kwestia telefonu czy samego aparatu. Moim poprzednim telefonem nie ważne z jakim osprzętem w życiu nie złapałoby mi tak blisko makro (akurat największa wada tamtego tel) tym czasem teraz przy odrobinie ustawiania zdobię makro życia xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 15 Grudnia 2021 W dniu 02/12/2021 o 22:39, Queen Of Cookies napisał: tym czasem teraz przy odrobinie ustawiania zdobię makro życia xD Grunt że się tobie podobają, nie chciałabyś usłyszeć co na to fotograf. No i łebki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach