Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Września 2020 19 minut temu, Szym napisał: @Dobry_Człowiek! nie pisze tam?, ja bym przed ciemnią oprysk zrobił Nie jest napisane kiedy. W internecie też nic nie ma. Ale juz spryskalem tym kwiaty i popełniłem błąd. Znalazłem artykuł w którym jest dokladnie opisane to co mi sie przydarzyło. Jest to gnicie topów od środka. I odradzają pryskanie roślin czym kolwiek podczas kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Września 2020 @Dobry_Człowiek! no jak gniją to nic się nie zrobi, zdrowe topy się pryska @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Września 2020 @Szym Wlasnie w tym artykule odradzają pryskania czym kolwiek topow podczas kwitnienia poniewaz to jeszcze bardziej naraża roślinę na gnicie. Ja wycielem zgnite topy. I dopiero później spryskalem roślinę tym preparatem na pleche. pogoda wczoraj dopisała bo w bixie mialem 50% wilgotności ale temperatura skoczyła do 30 stopni. Także rośliny trochę odpoczęły od wilgotności. W tym tygodniu na zewnątrz wilgotność największą była 98% a ja w boksie w nie moglem zejść poniżej 65%. A poczatek tygodnia w boksie min 75% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Września 2020 8 tydzien od przełączenia. Temperatura 28 stopni 48% wilgotności Jak oceniacie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 19 Września 2020 @Dobry_Człowiek! Ładnie to wygląda, warunki jak u mnie. Oby bez niespodzianek u Ciebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 26 Września 2020 I jak idzie? Zadowolony z materiałowych doniczek od RQS? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 26 Września 2020 @Jamajczyk13 przypuszczam że da się takie zrobic z mat, tych co się ścieki pod kwiaty by bielsko na dworze nie roslo? nie wiem jak dokładnie się nazywają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 26 Września 2020 @WielebnyMerry ten materiał o którym mówisz nie nada się bo za cienki. Kolega wyżej używał materiałowych od Royal Queen Seed. W opisie jest że przepuszczają powietrze i ogólnie lepsze niż plastik. Zamówione 4 sztuki. Na kolejną niedzielę ruszam ze swoją FR ??✌?https://www.royalqueenseeds.nl/growing/461-rqs-textiele-kweekpot.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Września 2020 @Dobry_Człowiek! Jak trichomy? Nie powinieneś już robić kosy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Września 2020 20 godzin temu, Jamajczyk13 napisał: I jak idzie? Zadowolony z materiałowych doniczek od RQS? Dzisiaj dziewczyny poszły pod nożyce. Z doniczek jestem bardzo zadowolony. Wcześniej mialem inne materiałowe i przy podlewaniu woda wyciekała bokiem a w tych leci tylko dołem. 58 minut temu, Seba691 napisał: @Dobry_Człowiek! Jak trichomy? Nie powinieneś już robić kosy? Trichomy mleczne i pare bursztynów tak jak chciałem. Dzisiaj poszła kosa będę miał chwile to wrzucę pare fotek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 26 Września 2020 @Jamajczyk13 wiem widziałem te doniczki, zasugerowała się podobieństwa tworzyw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 27 Września 2020 Wczoraj dziewczyny poszły pod nożyczki w 9 tygodniu od przeleczenia. Trichomy w Kalashnikowa były przezroczysto-mleczne a w quick critical były mleczne i pare bursztynowych. Topy duże, zbite. najwiekszy top ma ok. 30cm. Oczywiście nie obyło się bez strat bo 3 duże topy byly zgnite od środka(Kalashnikowa) Dziewczyny teraz suszą sie na siatce do suszenia. Temperatura 20 stopni, wilgotność 40%. Niewiem ile wyjdzie licze na jak najwięcej ? mokrego jest około 900g. Już kiełkuje Critical od RSQ. Będzie następna fotorelacja. Jak wszystko pięknie wyschnie to napisze ile czego wyszło. Myślę że więcej critical pomimo mniejszych topów. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Września 2020 Smakowite topy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Września 2020 Graty finiszu, no i oczywiście miło że kKątynułujesz przygodę. Dawaj wynik i zapodawaj nową FR bo ciekawi mnie ten cristal bo sam miałem ochotę wziąść. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 3 Października 2020 (edytowane) Witam wszystkich! O to wyniki. Quick Critical+ od DINAFEM. z dwóch roślinek 140g suchego. Kalashnikowa od greenhouseseeds 110g suchego. 250g wszystkiego. Critical był 4 tygodnie na wege i dał więcej plonu niż Kalashnikowa, która była 2 tygodnie dłużej na wegu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Spodziewałem sie coś około 170g. Wszystkie topy i topki twarde. Teraz leżą w słoikach i się kiszą ? Quick critical+ Kalashnikowa Edytowane 3 Października 2020 przez Dobry_Człowiek! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 3 Października 2020 Ładny wyniki, gratki! Jakbym teraz kupował lampę na moje 0.36 to właśnie tego lumateka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Października 2020 Wynik syty smaczek pewnie też, ale mam nadzieję że nie znikasz@Dobry_Człowiek! z ekranów forum? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yellow1 0 Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Siema Edytowane 1 Lutego 2021 przez Yellow1 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yellow1 0 Napisano 1 Lutego 2021 Siema.pisze tu bo widzę że jest kilka osób posiadajacych lub zamierzających kupić led lumateka.problem w tym że w instrukcji pisze ze nie można używać do tych lamp zwykłych timerow domowych.jak rozwiazujecie ten problem?czy raczej macie to w dupie?jeżeli to drugie to ile już działacie na tym panelu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) @Yellow1 siema. Szczerze powiem że pierwszy raz słyszę. Ja używam normalnego analogowego i nie mam zadnych problemów . Lecę już drugą Edytowane 1 Lutego 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach