Gość Napisano 4 Czerwca 2020 Nie wiem czy tylko mi sie wydaje ale para z nawilżacza wyglada jakby spierdalala od razu do wentylatora na górze. Wzrosła Ci wilgotnosc jakos znaczaco? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 4 Czerwca 2020 6 minut temu, Rocky1988 napisał: Nie wiem czy tylko mi sie wydaje ale para z nawilżacza wyglada jakby spierdalala od razu do wentylatora na górze. Wzrosła Ci wilgotnosc jakos znaczaco? @Rocky1988 Hej, wyłączyłem mieszacz na czas zdjęcia, żeby nie wyszły rozmazane. Normalnie chmura z nawilżacza odrazu jest rozdmuchiwana przez mieszacz :) wilgotność cały czas oscyluje w granicach 70-90%. Więc po włożeniu nawilżacza jest duzo lepiej z wilgotnością. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 4 Czerwca 2020 41 minut temu, Tester napisał: @Dawid można by było @Tester No i mistrz! Jutro się biorę zatem do roboty! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 5 Czerwca 2020 DZIEŃ 12. Siemano, moje pierwsze lst? będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Czerwca 2020 @Dawid było by @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 6 Czerwca 2020 DZIEŃ 13. Wszystkie panny już leżą :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Czerwca 2020 @Dawid podlej je bo coś sucho chyba mają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 6 Czerwca 2020 3 godziny temu, Andi napisał: @Dawid podlej je bo coś sucho chyba mają @Andi zdjęcia robione zaraz po lst dlatego sucho :) robiłem trochę suszę, żeby się lepiej gięło. Już podlane po 0,7L na donice. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Czerwca 2020 @Dawid to i tak mało na taką donicę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 6 Czerwca 2020 26 minut temu, Bimbrownik napisał: @Dawid czyli kolejne śmieci w pole wywalić @Bimbrownik wybacz, ale nie rozumiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Czerwca 2020 @Dawid Bimbrownik pomylił tematy a co do krzaków to na razie dobrze wyglądają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 7 Czerwca 2020 Hej, mam pytanie odnośnie LST. Jeżeli doginam codziennie stożek wzrostu do gleby, robić to w nieskończoność? czy w pewnym momencie dać mu rosnąć w góre? Wieczorem wrzucę jakieś zdjęcia jak to aktualnie wygląda. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 7 Czerwca 2020 @Dawid raz porządnie dognij potem ewentualnie poprawić i wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 7 Czerwca 2020 @Dawid tak staraj się doginać/formować roślinę żeby wszystkie szczyty były mniej więcej na równym poziomie. Wtedy są równo oświetlane i nie ma problemu z regulacją wysokości lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 7 Czerwca 2020 @Bimbrownik@Tester ok, to rozumiem :) chodzi mi bardziej o to, czy ten główny szczyt który się dogina do gleby, czy jemu też w końcu dać rosnąć w stronę światła razem z innymi szczytami ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 7 Czerwca 2020 @Dawid no w końcu będziesz mu musiał dać urosnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Czerwca 2020 6 godzin temu, Dawid napisał: Hej, mam pytanie odnośnie LST. Jeżeli doginam codziennie stożek wzrostu do gleby, robić to w nieskończoność? czy w pewnym momencie dać mu rosnąć w góre? Wieczorem wrzucę jakieś zdjęcia jak to aktualnie wygląda. Pozdro Dobre pytanie! Też nie wiedziałam czy lst to neverendingstory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 7 Czerwca 2020 DZIEŃ 14. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy, średnio pojawiło się od 4 do 6 nowych szczytów. Odciąłem w 2 roślinach po jednym liściu. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 8 Czerwca 2020 Podoba mi się, myślisz i ogarniasz a nie trujesz doopę czy liść aby nie za bardzo w prawo ?, piona 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 8 Czerwca 2020 @Wentyl Dięki za miłe słowo :) wiem jedno, nigdy więcej automata :D nie idzie się tym w ogóle pobawić. Dziś nie wrzucam zdjęć bo nic się nie dzieje, dziewczyny trochę zamuliły po LST. Pokaże wam od czego zaczynałem moją zabawę z roślinami a dokładnie papryczkami :D home made grow box z pudła termicznego, wentylacji grawitacyjnej i chińskich żarówkach full spectrum led :D w zasadzie dalej go używam do małych sadzonek, w tym momencie siedzi tam carolina, jakiś scorpion i jolokia. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach