EneDue 446 Napisano 11 Sierpnia 2020 @Farmerka zabrzmialo dwuznacznie... Nie piszę się na to 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 11 Sierpnia 2020 Dobra, teraz bez jaj, co się jej dzieje, bo już nie mam siły. Liście zaczynają żółknąć cały czas. Ph 6.5, dwa razy podlałam wodą z ph 6, bo mialam za wysokie, 7.5. Zeszło do 6.5. Przestałam nawozić ostatnie 3 podlania. Nie chce jej zepsuć to moja Malawi kochana? @Tester help me. Ty mi zawsze dobrze doradzasz, doradź coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 11 Sierpnia 2020 @Farmerka no jak kwitnie to normalne że żółkną a jak za szybko żółkną to azotu jej dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 11 Sierpnia 2020 @Tester no właśnie żółkną za szybko ? spróbuję jutro dać jej nawoz tak jak piszesz, ale wcześniej też dostawała i myślałam że leje za dużo właśnie, bo za kazdym podlewaniem czyli co 3 dni miała nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Sierpnia 2020 @Farmerka daj jej na wega nawóz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 13 Sierpnia 2020 ?Bonsai ? Źle się działo, wiec trzeba było interweniować, więc poszło troche korzeni do kosza przy przesadzaniu. Jak zdechną to trudno, bedziecie wpominac mnie jako tą co zjebala? Wleciał police box? nasiono do tego nie wyszło wiec wzięłam jedna z bonsai?♀️ Jeden krzak jest na rewegu, nie wiem czy to już coś się dzieje czy co. Jakieś świeże liście widzę, ale tydzień to raczej za wcześnie. A tak w ogóle, to mam jesień w boxie ? spokojnie, jakoś się ogarnie jedna z drugą i będzie zielono ?? Ale teraz mam nadzieje, że nie przelałam, inaczej się wkurzę i wszystko wywalę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2020 Może te temperatury sie przyczyniły jakoś do szybszego żółknięcia liści hee? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 13 Sierpnia 2020 @Seba691 nie, bo w tym boxie nie ma wiecej jak 28°. Korzenie nie oddychały pewnie, tamte doniczki nie miały w ogóle odpływu. Jakby nie było całe życie w tej samej doniczce, dodatkowo małej to raczej nie udźwignie żadna roślina. Zamówię coś na korzenie, nie zaszkodzi, a pomoże, bo trochę ich wyrzucilam? sadystką jestem troche, a dodatkowo mnie to kręci? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2020 @Farmerka a powiedz mi te małe topki co dochodzą po kosie to ile czasu potrzeba żeby dojrzały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 13 Sierpnia 2020 @Seba691 aż trichomy będą takie jakie chcesz, ja nie czekam aż dojdą, wsadziłam ją na 18/6 znowu żeby zrobiła rewega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2020 @Farmerka a masz zdjęcie jak była od razu po kosie? Ciekawy jestem co się zmieniło i jak roślina reaguje na ponowne wege co się zaczyna najpierw pojawiać i w którym miejscu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) @Seba691 powinny się pojawiać liscie jednopalczaste. Chociaż nie wiem co to za małe listki sie pojawiają. Nigdy nie mialam do czynienia z rewegiem. Mam jedno zdjęcie po kosie ale zrobione z fleszem wiec słabo widac. No i bylo wiecej topkow na nim. Później jednak usunęłam jeszcze kilka. Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2020 Ciekawy jestem czy coś z tego będzie będę obserwował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2020 @Farmerka też mam jesień w boxie podobają mi się te kopce ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Miała być kosa w piątek, ale czasu nie miałam, wiec będę to robić dzisiaj. Jednak moglam kosic w piatek. Nie, to nie jest pieśń. Wysuszyły się same biedactwa?? Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2020 U mnie się trzymają mimo upałów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Seba691 u mnie tez sie trzymały, nie znaczy że zawsze będą? YouCut_20200817_130015232.mp4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2020 Masakra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Farmerka Ja pierniczę, dziewczyno, pokazałaś dłoń! Zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłaś? Przewidziałaś tego konsekwencje? Poradzisz sobie z tym teraz? Piwo, popkorn i czekam ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Bimbrownik chciałam się pochwalić że mam ładne paznokcie, w miarę zadbane ?? popcorn sama też sobie zrobie na wieczór i po buszku zjem, już czuje ten maślany smak popcornu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach