Farmerka 231 Napisano 12 Października 2020 ?BONSAI UPDATE ? Wszystkie rosliny w boxie sa na 12/12. Nawet nowy projekt bonsai w ktorym sa 3 krzaki na jednym kawałku drewna, w jednej doniczce. Nie mam po prostu drugiego boxa, a chce swiateczna bonsai zobaczyc czy spuchnie ? Pełno problemów ludzie, niedobory, przenawozenie i przelanie. Ph opanowane na szczescie. Reszte sie ogarnie jakos.? Ps. Zdjecia byly robione przed podlaniem, jedynie pierwsze jest po podlaniu. Odkryłam im juz korzen. Tydzien dochodziły do siebie po przesadzeniu je do tej doniczki. Pewnie dlatego ze przelalam. Zawsze mam z tym problem. Ziemia zbita, mokra, pod ledem, slaba wentylacja I tak woda siedzi w tej ziemi robiąc szkodę roslinie? Black Valium, sezon, brak pomysłu. Pewnie wyrzuce. A tutaj ta co jest na rewegu. Rosnie. U niej ph bylo 5.3 wiec może coś trzeba dodać. Pomysle jutro. Ale sumie i tak nie mam dla niej przyszłości. Jest na parapecie. Do wyrzucenia. Serduszko sie nie udało, przez przypadek urwałam haha ? ale roslina ladnie poszla, zaczyna kwitnac. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) @Tester prosze o zamknięcie tematu. Wszystkie krzaki poszly pod kose, pisalam wczesniej ile z czego bylo, zostaly bonsai, dzisiaj je wyrzucam i zaczne cos nowego. Bonsai szly dobrze jednak nie bylo mnie tydzien, ktos zle sie zajął i nie chce mi sie ich ratowac. Tak to wygladalo jeszcze tydzien temu. Jak wyglada dzisiaj to nie pokazuje, bo sa po prostu żółte z niedoborów, trochę fioletowe z zimna. ? Koniec z bonsai. Pozdrawiam. ? Edytowane 14 Listopada 2020 przez Farmerka 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach