Farmerka 231 Napisano 18 Czerwca 2020 @Szym wypad mi stąd szczurze? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Czerwca 2020 @Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 19 Czerwca 2020 @Farmerka Krzak jest juz fajnie wyrosniety, jesli zakonczylas juz tening to przelanczaj go na flo. A klony ktore Ci zolknal prawdopodobnie puszczaja korzenie. Dlatego wysysaja sobie z lisci potrzebne do budowy korzeni substancje odzywcze. Z drugiej strony moga poprostu umierac bo nie odbily. Uzywaj ukorzeniacza, blisko 100% pewnosci ze klon sie ukorzeni i nie tracisz czasu i nerwow. Polecam Clonex. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Czerwca 2020 @CheMsKuN ja tam użyłam ukorzeniacza, tego co był w zestawie dodany. Ogólnie już nie robię klonów bo z nasion po 10 dniach mogłabym już zaczynać działać, a tak tutaj to dalej czekam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elmo 0 Napisano 19 Czerwca 2020 @Farmerka Hej,rozumiem ze to twoja pierwsza uprawa pod tym panelem a czy stosujesz sie do zalecen producenta co do odleglosci panelu od roslin czy moze rekomendujesz dac troche nizej? Jak czesto i jaka iloscia przy jakich donicach podlewalas przez pierwsze dni zycia rosliny bo zauwazylem ze przy ledach mniej wody pobieraja. Z fartem?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Czerwca 2020 @Elmo producent zaleca 20-30cm, ja miałam 30cm od krzaków, teraz mam 40cm bo nowe automaty są za niskie I koleżance się nie podobają więc poszłam na ugodę ? w sumie w pierwszych dniach życia to podlewam zawsze tyle samo nieważne czy to pod hpsem są czy pod ledami, w zależności też ile wypije, no trudno to określić, sorry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 25 Czerwca 2020 ⚠️UPDATE⚠️ Dwa auto mają po 26 dni, karzełki. Zrobiłam kilka bonsai z klonów, reszta klonów poszła na dwór, nie mam pomysłu co z nimi zrobic bo ogródek jest już cały w warzywach i zielu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 25 Czerwca 2020 Już zaczynają kwitnąć? Wow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 25 Czerwca 2020 @Farmerka podlewasz po całości doniczki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 25 Czerwca 2020 @Tester nie, chyba że są starsze i wiem że już korzenie poszły w cała doniczke. Te dwie w jednej doniczce, wygląda sucho, ale to dlatego że one były dwa pierwsze dni na dworze, i dzisiaj cała woda wyparowala z góry zanim przeniosłam do boxa ? @EneDue lipa straszna, one kwitnąć zaczęły w 18dniu. To pewnie przez to że przesadzane 2 razy były, może się zestresowaly. Zobacz ile z nich teraz będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 25 Czerwca 2020 @Farmerka po całości podlewaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 25 Czerwca 2020 @Tester no dobra, będę mniej leniwa i zacznę podlewać po całości.☺ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 ⚠️UPDATE⚠️ Tutaj mamy Auto White Widow i White Russian. Maja miesiąc? I kilka klonów, z których chce zrobić bonsai, reszta klonów stoi na parapecie, nie mam na nie miejsca ?♀️ 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 2 Lipca 2020 O proszę! Też posadzilas po dwie w jednej donicy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 @EneDue no, może uda mi się je ładnie zrobić w serduszko np haha albo kółko, ? bo tą też jako bonsai robię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Lipca 2020 Klony, bonsai czyli wszystko co najlepsze ??? Urwalam jeden odrost ? w mojej świątecznej bonsai ? smutek. Może jednak się zrosnie. Zanim ktoś zapyta, po co ta rurka, to jest że tak to nazwę trening, chce zrobić bonsai spirale, nie miałam co zastosować, czekam na fajna rurkę która zamówiłam specjalnie na ten trening, ale zaginęła gdzieś, a ja nie mogłam dłużej czekać, klon za szybko się rozrastal ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 5 Lipca 2020 @Farmerka masz Ty babo cierpliwość ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Lipca 2020 @Bimbrownik ja bym powiedziała, że wcale nie mam. Cierpliwość to mi się kojarzy z @Wentyl od jakiegoś czasu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 6 Lipca 2020 @Farmerka omg ? ale sobie reputację zrobiłem ? A co do Twoich bonsai - pięknie! Lubię bonsai, coś tam sam majstrowałem z fikusami i szeflerami. Może pora na Marię ? Fajnie te Twoje krzaczorki wyglądają ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 6 Lipca 2020 @Wentyl rób bonsai proszę Cię, bo jestem w tym osamotniona?? nie ma z kim nawet pogadać o tym, bo nikt się nie interesuje. Jedynie na angielskich grupach ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach