Bimbrownik 702 Napisano 18 Sierpnia 2020 @Farmerka nie zmieniałem, wszystko na raz tylko przed masłem warzyło się chwilę, że niby chlorofil etc. A garnek w garnku po to żeby się nie przypaliło. Nie trzeba stać i mieszać cały czas i temperatura stabilniejsza jest. Z ciastkami zrobiłem błąd bo mogłem więcej mąki dać i wyrobić tak by dało się wałkować. Wtedy można wykroić ciastka mniejsze i więcej, a ja odmierzam miarką do białka i formowałem w dłoniach przez to takie duże urosły W teorii nie trzeba tak długo gotować. Myślę że 30-45min z masłem wystarczy. Tak samo jak Green Dragon. Trzymałem susz w bimbrze ponad miesiąc ale myślę, że tydzień wystarczy żeby żywica się rozpuściła jednak dla smaku i aromatu warto potrzymać dłużej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Sierpnia 2020 Jeszcze jedno pytanie dajecie tylko liście na których są trihomy czy wszystkie? @Bimbrownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Sierpnia 2020 @Seba691 wszystkie z tym że te małe po trymie zmierzam na hasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Sierpnia 2020 @Bimbrownik ja nie mam w czym haszu robić niestety a w worki itd nie chce mi się znowu inwestować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Września 2020 Jak przecedze wszystko przez Gaze to na dole zostanie masło a liście wtedy wyrzucam tak? Można coś zamiast gazy? Masło jest przecież dosyć gęste to przeleci przez gazę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Września 2020 @Seba691 co zamierzasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 26 Września 2020 @Seba691 roztopione przeleci przez gaze, możesz przez sitko samo, i tak wszystko to co wyleci z sitka czyli te małe okruszki to je zbierzesz gdy maslo sie zetnie, ten caly shit wtedy bedzie na spodzie masla, wystarczy zeskrobac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Września 2020 @Farmerka a te wszystkie małe topy liście i łodygi jakoś kroić mielić czy coś czy w całości władować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Września 2020 @Seba691 jak zrobisz dekarboksylacje to możesz je pozniej zlamac troche żeby sie pomiescily w garnek czy zalezy w czym robisz, ale nie na pył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2020 @Farmerka to przed robieniem masła miałem zrobić dekarboksylacje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Września 2020 @Seba691 Tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2020 @Farmerka no to zjebałem. W tym przepisie nie było o tym nic mowy. Czyli co moje masło nie będzie klepać? Myślałem że to potczas gotowania samo się robi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janis 0 Napisano 25 Listopada 2020 oczywiście ze samo się robi :) a dokładniej robi to temperatura - po prostu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Grudnia 2020 @Seba691 I co klepie, prawda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 4 Grudnia 2020 fajny kolor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Grudnia 2020 @CheMsKuN klepie nieziemsko ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 21 Grudnia 2020 @Seba691 @CheMsKuN Jutro będę robił to masełko, powiedzcie mi chłopaki najpierw dekarboksylacja czy to bez znaczenia i można to olać? Jeśli powinienem zrobić dekarbo to przed czy po wygotowaniu liści? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Grudnia 2020 @mikosz ja nie robiłem i klepie jak Cholera tak więc możesz sobie odpuścić dekarboksylacje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 22 Grudnia 2020 nigdy nie robie dekarbo, a maslo za kazdym razem wgniata w fotel i nie pozwala wstac jak za duzo zjesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 22 Grudnia 2020 Ja też kiedyś nie robiłam I było kozackie, zaczęłam robić bo poczytałam, że pomaga "uwolnić" później thc przy gotowaniu w maśle. @mikosz jeśli zdecydujesz się zrobić dekarboksylacje to zrob to przed zagotowaniem lisci w wodzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach