Tester 1,407 Napisano 2 Marca 2019 Jak zrobić makumbe (poradnik) Konopie są wspaniałymi roślinami które mają wiele zastosowań. Rośliny te mają wielką moc, są wykorzystywane w medycynie oraz do rekreacyjnego spożywania. Gdy mamy męskiego krzaka możemy wykorzystać go na makumbe, która potrafi zaskoczyć mocą niejednego palacza. Z tego poradnika dowiesz się jak zrobić makumbe, czyli niezwykły napój z mega mocnym odurzającym działaniem. - Rozdrabniamy krzaka aby zmieścił się do garnka - Roślinę wygotowujemy w wodzie przez godzinę, następnie odcedzamy, przepłukujemy wodą i wyciskamy - Wyciśniętą roślinę umieszczamy w garnku, wlewamy mleko 3.2 % tak aby wszystko swobodnie pływało, dodajemy dwie łyżki masła ( w zależności od posiadanego materiału) no i trochę cukru. Uwaga aby nie przypalić mleka. - Gotujemy przez pół godziny - Odcedzamy - Przelewamy przez jakieś sitko - Mamy gotową makumbe Zdjęcia użytkownika robiącego makumbe Makumba potrafi zaskoczyć mocą więc powinno zachować się umiar w spożywaniu tego typu magicznego napoju. Efekty działania pojawić się mogą w czasie 0,5-1,5h od wypicia i długo trzymać. Zaletami makumby jest to, że wykorzystujemy wszystko to co było by do wyrzucenia. Teraz powinieneś już wiedzieć jak zrobić makumbe. 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buk 8 Napisano 15 Czerwca 2019 (edytowane) piłem tego typu specyfik mój ziomek zrobił dobrze trzepało Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Buk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony 2 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Buk a od razu Cię klepała czy po czasie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buk 8 Napisano 19 Sierpnia 2019 Po czasie zaczęła mnie tarzać po ponad godzinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 14 Lutego 2020 To tylko z meskich lisci czy mozna przeznaczyć na to liscie z zenskiej rosliny? Jak to działa? Ile rzeczy mozna sie stąd dowiedziec ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 14 Lutego 2020 @Kalafior z żeńskiej też można, jak działa? trzepie w łeb 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 15 Lutego 2020 @Kalafior Do makumby ladujesz wszystko, liscie, lodygi, topy tez mozna oczywiscie. A jak dziala makumba ? No coz, trzeba z tym uwazac, bo faza jest inna, ciezka, mocniejsza. I nie radze przedawkowac makumby ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iza 0 Napisano 31 Maja 2020 Hej . mozna to przechowywac przez pare dni np. gdyby wlac na goraco do sloiczka i odwrocic, to sie zamknie. i jaka ilosc napoju proponujecie, zeby nie przesadzic.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 31 Maja 2020 @Iza to mleko więc raczej się nie utrzyma długo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Czerwca 2020 @Iza Tez bym tego dluzej jak 2 dni w lodowce nie trzymal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dag 0 Napisano 1 Czerwca 2020 witam serdecznie, mam zapytanie. od dłuższego czasu piję prawdziwe kakao. takie co zawiera 60% tłuszczu i gotujesz 30 minut na wodzie (nie na mleku, gdyż kakao traci swoje właściwości). tak więc, zaczęłam się zastanawiać. czy gdybym chciała (hipotetycznie) ugotować roślinkę w tym kakao to czy musiałabym dodawać masła? (najwyżej zostanie masełko ;) ) i tak w ogóle to chyba powinno to to ze sobą współgrać? Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 1 Czerwca 2020 @Dag terpeny rozpuszczają się w tłuszczach i alkoholu, spróbuj, sam jestem ciekaw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katrina89 0 Napisano 23 Lipca 2020 A czy z suszonych liści mogę zrobić makumbę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Lipca 2020 @Katrina89 tak @Katrina89 tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gadeczek 1 Napisano 24 Sierpnia 2020 Można zamrozić mleko w woreczkach do lodu i używać kiedy się chce np do kawki. Sprawdzone. Polecam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silencer 0 Napisano 25 Sierpnia 2020 Ile tam jest % thc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Sierpnia 2020 @Silencer a kto to badał.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 25 Sierpnia 2020 @Silencer uważaj z tym, bo mocy to ma od chuja ? ja zrobiłem sobie nalewke i ogólnie daje pół kieliszka nalewki, 2 kieliszki soku z malin i 2/3 sok z mango chyba i jest bardzo dobrze ale jak dam cały kielon to już jest ciężko (palę już kilka lat więc coś mogę się wypowiedzieć na ten temat). Moja najdłuższa faza trwała 17h - męczarnia, nie polecam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silencer 0 Napisano 25 Sierpnia 2020 To ile najlepiej wypić na pierwszy raz? @mirecki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Sierpnia 2020 @Silencer pół kieliszka, na 0,5l dałem chyba 15g tematu i po 2 miesiącach ogień ? robiłem na bimbrze 85% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach