Bimbrownik 702 Napisano 30 Maja 2020 @EneDue muchomory czerwone nie są trujące. Berserkowie sporządzali z nich napój po którym zmieniali się w dzikie zwierzęta. Mój kumpel gotował i jadł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Maja 2020 Aktualizejszyn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Maja 2020 Stary dobry jako. ? Ja nie wchodziłem tam już jakieś 8 lat. Jeśli chodzi o lampy to widzę że zrobiłaś wlasny panel full spectrum ? @Bimbrownik są trujące (bo każda faza to zatrucie organizmu) ja paliłem i jadłem suszone muchomory plamiste. Faza zajebista. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Maja 2020 @EneDue no dooooobra. Marihunaen też jest trująca ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja 2020 Kiedy mam zrobić LST? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 31 Maja 2020 @Groovebusters jak dojdzie do siebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja 2020 Hmm... Czyli z tydzień jeszcze spokojnie? Te zżółknięte liście juz się nie zielenią. Dam im jeszcze tydzień. Będzie to wtedy 4 tydzień wega. Przez stresy z pH zwolniła mocno, teraz się ogarnia. Jakieś stymulatory wzrostu pomogą? Np. suchy lód, żeby dostarczyć co2 do fotosyntezy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja 2020 Ile dni ma ten plant? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 31 Maja 2020 @Groovebusters woda, jak ziemia dobra to woda wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja 2020 @Rocky1988 15stego maja wykiełkował. @Tester ziemia uniwersalna z Aldi za 4zl za 20l. PH 5.5-6.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 31 Maja 2020 Ja mam z ogrodniczego starter z ukorzeniaczem. Taki w pomarańczowym opakowaniu. Jestem zadowolony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Zaszczepiłam im dziś mikoryzę, zobaczymy, czy ruszą jeszcze szybciej. Na jednym plancie zrobiłam ryzykowny zabieg - FIM albo toping, nie wiem co wyszło. Pierwsze zdjęcie poniżej to właśnie ta roślina. Drugie zdjęcie to druga dżordżina, której oszczędziłam stresu. 10tego ruszam z nową fotorelką. Właśnie przeglądam katalog seedsów. Northern Light automat mnie intryguje. Ale chyba wezmę Easy Bud... Jak długo może stać mikoryza? Zrobiona w 1l wody. Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) FIM chyba się powiódł ? Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 3 Czerwca 2020 @Groovebusters ten krzak nie wygląda za dobrze, ph gleby chyba złe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) @Tester to prawda, znowu miało około 8 dwa/jeden dzień temu, przesadziłam do nowej gleby bo flushing nie pomógł. Nie dodawałam nawozów, bo wiadomo, że ze złym pH szło w parze słabe wchłanianie. Czemu ja mam takie problemy z tym pH... Od czterech/trzech dni nie dałam im nic oprócz wody. Nawet bio herbatek nie dostały. W piątek będą miały 3 tygodnie, a wyglądają mizernie. Są wyjątkowo wrażliwe na wszystkie wahania. Może przez wapno mikro flora, które już zostało ze starą glebą, które delikatnie w dawca 1/5 rozrzucilam po glebie. Cholera to wie. Dobrze, że to moja testowa pierwsza hodowla. Jestem pewna, że następna hodowla będzie ze sprawdzonych nasion. Zamówiłam na 10tego Royal Bluematic, kupiłam już jeden Blue Cheese. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 3 Czerwca 2020 @Groovebusters to daj następnym razem nową ziemię bez nawozów, kranówę normalną i będzie dobrze, do nowej gleby kiedy poszły ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Czerwca 2020 @Tester tak zrobiłam, ziemia bez nawozów, keramzyt i podlane odstaną kranówą. Do nowej ziemi poszły wczoraj rano. PH teraz wynosi około 6, wilgotność 65%. Podniosłam też lampy, żeby trochę poszły w górę. Eh... Jak to jest, że inni nawet nie badają pH, a ja muszę aż zmieniać ziemię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 3 Czerwca 2020 @Groovebusters pisałaś coś że za wysokie pH miałaś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Dobra, nie zaczaiłeś pytanka xd Nevermind. Chodzilo o moją powtarzającą się od nowa ciągle historie z pH. Z tą ziemią co teraz mam od wczorajszego porannego przesadzanie jest wszystko ok. Ale robię to już drugi raz przez ph. Na następny raz w ogóle żadnych herbatek. Teraz jestem już chyba zrozumiała. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Gość Literówka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Czerwca 2020 @Groovebusters a może te herbaty zasyfiają Ci ziemię. To jednak z owoców/masy zielonej i może to się psuje w ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach