Gość Napisano 28 Maja 2020 BTW ruszyła tak mocno po ukorzeniaczu z wit.B i po oprysku 1:30 wywarem z pokrzywy (chlorofil na te zżółknięcia) Rośliny mają jutro dwa tygodnie. Tylko proszę mi nie wizualizować noworodka na sterydach ? @EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 28 Maja 2020 @Groovebusters hahaha nie e będę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Maja 2020 (edytowane) Wracają do nich kolorki. Te zakończenia liści są jeszcze po złym pH. Przesadziłam je z całą ziemia z doniczek, nic się nie uszkodziło. Są teraz na brzegach. Znowu pH wody, która wyleciała z dziur było za wysokie. Dodałam na dno keramzyt, trochę też na wierzch, żeby mniej parowała ziemia. Dostały też totalnie tyci-minimalną ilość wapna z pożytecznymi mikroorganizmami. Edytowane 29 Maja 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 29 Maja 2020 Będą żyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 29 Maja 2020 @Groovebusters no i jak ładnie to wygląda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Maja 2020 Ona nie kwitnie, prawda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Maja 2020 @Groovebusters prawda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Maja 2020 To by dopiero była fast version. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Maja 2020 @EneDue odmiana o nazwie "Szybka Dżordżina" ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Maja 2020 Dżordżina? To tak masz na imię? ... Nie oceniam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 30 Maja 2020 @EneDue co się czepiasz ? Dżordżina piękne imię, prawie tak piękne jak dżesika ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Maja 2020 Żeby z tych dżordżin nie zrobił się dżordżin/dżordż. Zastanawiam się jak ludzie wpadli na to, że mak jest przeciwbólowy, a tytoń/merymery można palić. Chodzili po lesie i jedli/palili co im się nawinie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Maja 2020 @Groovebusters testowali wszystko jak leci ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 30 Maja 2020 Podejrzewam, że kilka osób testów nie przetrwało ? Jest takie przysłowie: Nie znasz chaszczy - nie pchaj do paszczy". Tylko skąd byśmy wzięli wtedy tyle dobroci... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Maja 2020 Obserwowali ponoć zwierzęta. Jeśli zauważali że zwierzę je i żyje też próbowali. Co ciekawe większość substancji w roślinach które my używamy jako narkotyki w przyrodzie służy leczeniu chorób. A to że się pali to pewnie przypadek. Liście jakiejś rośliny wpadły do ognia i zadziałały więc zaczęto sprawdzać inne suszę. Muchomory za to używano jako trutki na muchy. Posypywano grzyba cukrem i odstawiano na szafkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Maja 2020 Finalny żyrandol diy. Jedna żarówka nie działa, próbowałam włączyć drugą i ta przejściówka mi ją też popsuła. Dziwne Generalnie to @EneDue skąd wiesz takie rzeczy ? Nieźle. A ja się głowiłam parę lat. ? Tytoń kiedyś wdmuchiwano do uszu, żeby leczyć głuchotę. Tylko o tym się dowiedziałam z internetów. Też myślę, że jak testowali jak leci to dużo osób nie przetrwało. Weźmy np. taki bieluń albo lulek czarny... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Maja 2020 Atropina.... Tfu! Nigdy więcej! @Groovebusters interesowalem się botaniką i substancjami psychoaktywnymi z roślin. Próbowałem wszystko dostępne na sobie razem z kolegami. A jak to mówiliśmy "nie bierz czegoś o czym mało wiesz". Chodziliśmy do biblioteki i do kafejki internetowej i szukaliśmy informacji. Muchomorki czy psylocyby do tej pory uważam za fajne tylko żona zabrania mi jeść. Zabrania mi wszystkiego mocniejszego niż trawa a i o to były długie dyplomacje bo wie co robiłem kiedyś o się o mnie boi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Maja 2020 Aa no i wsadziłam tu te dwa karzełki z parapetu, bo mam miejsce. Żyrandol to 4 ledy 4000k 3500lm 28W Dwie żarówki led czerwono - niebieskie oraz jedna dioda UV i jedna IR. Łącznie mają 86W. Trzy żarówki led 3000k 400lm I jedna, która może zaskoczy jak ostatnio i się ogarnie. 1500lm 2700k 15,5W. Zamiast niej spróbuję dać jeszcze te 400lm. 1 minutę temu, EneDue napisał: Atropina.... Tfu! Nigdy więcej! @Groovebusters bo wie co kiedyś robiłem Rozmawiasz z moderatorką działu "rośliny" na hajpie. ? Chociaż nie wchodziłam tam z dwa lata. Ale gwiazdka kompetentnego nadal jest. \m/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 30 Maja 2020 Widzę, że odpiłowałaś oprawki, super, założę się, że światło dużo mocniejsze teraz i kierunkowe a nie wali wszędzie dookoła ? Fiu fiu...pani moderator Jak będę potrzebował babki to już wiem gdzie uderzać ? Lancetowatej oczywiście ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Maja 2020 Zalegalizować medyczną babkę!!!!!!! 11111!1one1! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach