CheMsKuN 683 Napisano 6 Kwietnia 2020 Zarowka 600w daje naprawde duzo ciepla, ale przy wysokosci boxa 180cm. masz duzo miejsca zeby w razie czego uciec z lampa w gore. Z tego co rozumiem to masz juz cooltube, zamontuj go i nie bedziesz mial problemow z zawysoka temp. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 9 Kwietnia 2020 Budowa mojego boxa dobiega końca a ja dalej się nie zdecydowałem co wrzucić do środka żeby było jak najwydajniej , wymiary to dokładnie 1.2 x 1.2 x 176 wys , doradzicie coś ? Automaty , zwykle ? Ten sam gatunek czy mix ? Ile i jakiej pojemności doniczki przy takiej powierzchni i wysokości ? Może jakieś konkretne gatunki ? Mogę nawet dobudować jakiegoś drugiego małego boxa do wzrostu roślin jeśli to konieczne tylko jak duży powinien być ? Chodzi o to żeby jak najlepiej wykorzystac powierzchnię boxa i zebrać jak najwięcej plonów ofc ? do tego chciałbym żeby było to wszystko jak najlepiej zgrane . Mam na oku parę ciekawych opcji które przykuły moja uwage jeśli chodzi o automaty 2 vast 2 fast auto , Amnesia auto , BSN critical XXL , blackberry gum auto Jak takie automaty wypadają względem pelnosezonowek jeśli chodzi o moc i zbiory ? Wiem że temat wałkowany x razy ale przestrzegałem różne fora i większość tematów jest z 2014-15 roku a z tego co wiem to ewolucja automatów idzie do przodu ? Pomóżcie coś wybrać sensownego please ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Dom Poszukaj roślin mało wymagających jeśli masz jakieś obawy ale według mnie bierz co chcesz i dobrze do tego się przygotuj. Wszyscy mówią, że na początek auto złe. Niby tak ale jak zadbasz o dobry start to nie masz się czego bać. Dobra ziemia żeby nie trzeba było nawozów lać jak są małe i wrażliwe, nie uropic, nie przesuszyć i będzie dobrze. Podejdź do tego na luzie i bez przesady, zresztą jak ze wszystkim w życiu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Dom Dam Ci jeden pomysł, ale oczywiście możliwości jest bardzo dużo: wsadź tam 8 tekstylnych doniczek tak po 15l z dobrą ziemią i wsadź criticale sezony. Jak wyjdą to zrób mi lsd i przełącz na 12/12. Jak nic nie spaprasz to wyjmiesz z pół kg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Dom Automatow bym nie sadzil, z sezonu masz wiecej lepszego palenia. Sadzil bym mix. po co ograniczac sie do jednego sortu, jesli mozesz miec wszystko. Ja to widze tak, 9x feminizowane sezony w 20L donicach, przy odpowiednim treningu wyrosnal Ci potwory. Co do odmian, sam nie wiem. Skuny bym ze dwa posadzil, np. Critical (nie Critical 2.0). RQS robi dobre Criticale. Hejzy ze 2, Silver Buddha Haze od Sumo Seeds godne polecenia pestki. Jak lubisz mozgojeby to polecam Royal Gorilla od RQS, Bubba's Gift od Humboldt zajebiscie wyglada i daje duzo mocnego suszu. Pozdro. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 9 Kwietnia 2020 @CheMsKuN jak długa powinna byc faza wzrostu przy takim setupie? Mam tam 1x 600w hps z cyfrowym zasilaczem . Tak 30 dni styknie ? Żeby mi boxa nie roz***albo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Kwietnia 2020 Zobaczysz jak panny beda szly, ale mniej jak 4 tyg. wega bym nie dawal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Dom robisz veg aż panny będą w miarę wypełniać swoje miejsce, ale tak ,żeby sobie nie przeszkadzały. Jak przełączysz je na flo to będą się jeszcze wyciągać, ale powierzchni więcej już raczej nie zajmą (a jak tak to fryzjer) 52 minutes ago, CheMsKuN said: np. Critical (nie Critical 2.0). Napisz coś więcej-ja właśnie mam w namiocie 8 takich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Kwietnia 2020 @doominik Critical 2.0 jest stabilniejszy w uprawie, ale Critical ma lepszego kopa. To nie jest tylko moje zdanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Kwietnia 2020 18 hours ago, CheMsKuN said: @doominik Critical 2.0 jest stabilniejszy w uprawie, ale Critical ma lepszego kopa. To nie jest tylko moje zdanie. Dobrze wiedzieć. Mają jeszcze wersję quick, która niczym nie różni się od normalnej, poza tym, że dochodzi o tydzień szybciej. Będę próbował ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 11 Kwietnia 2020 Panowie jeszcze takie pytanie odnośnie oświetlenia w fazie wzrostu , czy od początku czyli od wykiełkowania i wsadzenia w ziemię muszę je katowac 600w hps czy na ten okres mogę im ustawić 250w-400w lub nawet użyć jakiś świetlówek żeby nie marnować energii nie potrzebnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 11 Kwietnia 2020 @Dom na weg możesz słabiej świecić albo zmienić na cfl albo cmh 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) Hej , może ktoś mógłby polecić jakiś sprawdzony elektryczny pH meter nie za miliony , tak do 25£ ? Miałem już raz z eBaya 3 im 1 soil meter ale okazał się totalna porażka, mam papierki aczkolwiek wolałbym coś bardziej dokładnego PS. Moje dzieci już rosną ? Jak narazie mam 12 nasion z czego 10 już wyszło 3 x Gelato Dream 3 x Chocolate Haze 3 x Future#1 3 x BCN Critical XXL Wszystkie poza criticalem są z Amnesia Plan jest taki żeby posadzić wszystko w 20l donice z czego 9 zatrzymam a 3 pójdzie out Miały iść criticale jako że najtańsze ale szkoda mi ich trochę bo widzę jak pięknie rosną , zdecydowanie szybciej od reszty i trochę mi szkoda i hah może uda mi się kupić tanio donice używane 18l i wtedy być może z pazerności zatrzymam całe 12 jeśli wejdzie do boxa , tak czy inaczej będę robił fotorelacje i być może na koniec wrzucę na forum Edytowane 18 Maja 2020 przez Dom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Maja 2020 @Dom 1 godzinę temu, Dom napisał: sprawdzony elektryczny pH meter marki Adwa są dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 25 Maja 2020 Przepraszam że znów pytam ale że względu na zbyt wysoka temperaturę w boxie która mimo cool tube i sporej wentylacji ( 2 mieszające ustawione na lampę , 1 cooler/humidifier , cooltube i 1 wciągający pow z zewnątrz ) sięga ponad 30 stopni a lato dopiero idzie także chyba będę musiał za jakiś czas wymienić hps na LED , czy taki jeden mars ts1000 załatwi sprawę czy potrzeba coś mocniejszego , przypomnę wymiary 120 x 120 x 180. Ewentualnie jakis jeszcze pomysł na zbicie temperatury doraźnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Maja 2020 @Dom 21 minut temu, Dom napisał: czy taki jeden mars ts1000 załatwi sprawę to takie dwa panele byś potrzebował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 27 Maja 2020 @Andi wpadłem wlasnie w posiadanie takich oto lamp , nadadzą się na Wega ? Jak na moje oko to chyba t8 ale nie jestem pewny . Mam 3 lampy do każdej wchodzą 4 świetlówki po 18w cool light . Zamienił bym na tę świetlówki na czas wega a potem zmienił spowrotem na hps jeśli tak się da ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 27 Maja 2020 @Dom jakich lamp ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 27 Maja 2020 @Andi wybacz zdjęcia się nie dodały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 28 Maja 2020 Jakby ich było dwa razy gesciej na tym panelu tak jedna koło drugiej to pewnie by było dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach