mirecki 755 Napisano 25 Lutego 2020 Witajcie. Mam lekki problem. Zacząłem robić w niedzielę lst ale roślinka poradziła sobie z moim treningiem i na chwilę obecną po treningu. Mam 2 automaty (3 tygodnie równe dzisiaj mijają), mam już 6 pięter lecz roślinki są niskie a łodygi grube i masywne. Przesuszenie pomoże mi i stopniowo ją na nowo giąć w dół czy może być nieco ciężko? Warunki w boxie wzorowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Lutego 2020 @mirecki decyzja od Ciebie zależy, jak są grube łodygi to trochę lipa mogła by być i one lada moment będą kwitły jeśli to automaty, więc ja bym raczej odpuścił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 25 Lutego 2020 @Tester myślę że jeszcze nie bo są dosyć niskie, może z 25 cm max na razie. Hmm sam nie wiem, zastanowię się. Pod koniec tygodnia wrzucę jakąś nową fotę do FR. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Lutego 2020 @mirecki to co że są niskie automat to automat zacznie kwitnąć nawet jak bedzie miał i 10cm a jak zacznie kwitnąć to lst zbytnio nie ma sensu bo roślina nie wykształci odpowiednio dużych szczytów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 25 Lutego 2020 @Tester to nic, lampa trochę do góry i może się jeszcze nieco wyciągnął @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Lutego 2020 @mirecki możesz lekko naginać, żeby więcej światła docierało do niższych części krzaka. Ona się pewnie jeszcze wyciągnie-moje się tak wyciągają jak kwitną, że cały czas muszę je wiązać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 25 Lutego 2020 58 minutes ago, doominik said: @mirecki możesz lekko naginać, żeby więcej światła docierało do niższych części krzaka. Ona się pewnie jeszcze wyciągnie-moje się tak wyciągają jak kwitną, że cały czas muszę je wiązać Mam nadzieję bo się przestraszyłem że będę miał takie malutkie automaty ? to przysusze je ciut i będę naginał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Lutego 2020 1 hour ago, mirecki said: Mam nadzieję bo się przestraszyłem że będę miał takie malutkie automaty ? to przysusze je ciut i będę naginał. tego nigdy nie wiesz, bo może być tak, że się nie wyciągnie i jest wtedy mega gęsto-ja mam taki jeden krzak i ma może 25cm a topy puchną i nie mam nawet jak tego "otworzyć", żeby potem nie zgniło. Ten w lewym dolnym rogu jest na podeście 20cm, a i tak jest niższy od reszty. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach