Bimbrownik 702 Napisano 6 Kwietnia 2020 Potrzebuje porady. Z racji, że plany ogrodniczo-urlopowe uległy nagłym zmianom postanowiłem po tym rzucie odrazu wsadzić nowy ale potrzebuje jakieś światło na pierwsze 2tyg sezonów przed outem. Miałem po urlopie w tej szafie wystartować ale skoro nie ma urlopu to nie ma co czekać. https://www.amazon.de/FORNORM-Pflanzenlampe-Vollspektrum-Wachstumslampe-Pflanzenleuchte/dp/B07KX1HSNR/ref=mp_s_a_1_51_sspa?dchild=1&keywords=grow+light&qid=1586196136&sprefix=grow&sr=8-51-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzSUxYS0RGWkZYVTMzJmVuY3J5cHRlZElkPUEwODQyMTQ5WDVGMTdWQ0sxVFlYJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA3ODQyNzIyOUFJM0lZOEUyVVNVJndpZGdldE5hbWU9c3BfcGhvbmVfc2VhcmNoX210ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= Jestem ciekaw tego czegoś. Nie chcę kupować czegoś drogiego bo to tylko na 2tyg ma być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Bimbrownik Kupujesz kota w worku. Zainwestuj w zwyklego clfa, tani i sprawdzony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 6 Kwietnia 2020 @CheMsKuN W grow shopie cfl 70€ to już średni biznes, a markety zamknięte bo bym kupił 4 tornada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Bimbrownik No to ryzykuj, na flo bym tego nigdy nie kupil, ne wega moze dac rade. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 6 Kwietnia 2020 @CheMsKuN zobaczę jeszcze jakieś 2tyg mam na myślenie. Najwyżej ten cfl wleci. Zobaczymy jak się ta cała sprawa potoczy po świętach ale dobra bo to inny temat. Kosa będzie na święta albo po świętach, ciekawe co z tego będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Bimbrownik On 3/29/2020 at 11:32 AM, Bimbrownik said: Takie pytanie jeśli chodzi o automaty... Czy nie zaszkodzi roślinom jeśli zetne główny szczyt jak dojrzeje? Tak żeby inne jeszcze dobre 7-10 dni zostały i doszły do konca ja mam taki pseudo panel i on daje radę max na pierwszy tydzień, bo potem krzaki zaczynają się mocno wyciągać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Kwietnia 2020 To chyba ostatnie podlanie będzie. Coś tam niemrawo bursztyn wychodzi. Zobaczy się. Na tym szczycie chyba się flo reaktywował bo wystrzeliły takie białe frędzle I ciekawostka. W zeszłym roku, wczesnym latem nie wykiełkowało nasionko, myślałem że zgniło i wywaliłem do ziemię do donicy z papryką. I patrzcie co teraz widzę. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Bimbrownik ale popuchły nieźle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Bimbrownik Ładnie ci obrodziło w tym ogródku ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Bimbrownik czym Ty to potraktowałeś że tak to popuchło? W sobotę dam fotę jak to u mnie wygląda bo już mleczaki są i nieco bursztyn się też pokazał więc będzie kosa ale tak jak u Ciebie to u mnie nie jest ? tylko pozazdrościć lub postarać się przy następnej uprawie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 9 Kwietnia 2020 Fajnie spuchnely pod tym ledem ja właśnie przeniosłem wszystko do namiotu, fajnie że masz tego spidera bo wiem że pieniądze nie poszły w błoto. Po tej sezonowce chce AF jakieś 3 max bo box ma 120 cm szerokosci a chodzi o objętość światła ?. Co o tym myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Kwietnia 2020 @mirecki potraktowałem je odrobiną miłości ? Te przebarwienia o których pisałem kiedyś mogą być od nadmiaru pk i oprysku boostera za dnia. Tak myślę ale mogę się mylić. Pk lałem cały czas z nawozami, a producent zaleca tylko 1-2razy.@HolenderskiGrower ten panel chłopaki na forum doradzili na próbę bo nikt jeszcze nie miał i jak widać, sprawdza się. Na 120cm nie wystarczy. Tak się zastanawiam czy na większy namiot lepszy będzie duży panel czy kilka mniejszych. Można je rozwiesić i równomiernie oświetlić całą powierzchnię. Zamiast 1x300W dać 6x50W 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 14 Kwietnia 2020 Żniwa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Kwietnia 2020 On 4/9/2020 at 9:28 PM, Bimbrownik said: ównomiernie oświetlić całą powierzchnię. Zamiast 1x300W dać 6x50W Zawsze jest lepiej rozłożyć moc na większą ilość źródeł. Nie ma chyba sensu dzieli na mniej niż 100W, ale generalnie im równiej światło oświetla namiot tym lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 14 Kwietnia 2020 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Bimbrownik tak odpowiedziałem sobie dziś na to pytanie jak siedziałem w namiocie.. Doszedlem do wniosku że zamówię drugiego spidera i powinien być rozpierdol. Ale póki co skończę ta uprawę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 14 Kwietnia 2020 Taką prowizoryczną suszarnię zrobiłem na kolanie. Muszę kupić taką piętrową 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 Pięknie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 14 Kwietnia 2020 Gdzie kończy się jedno życie tam zaczyna się drugie ? Tylko teraz LST i może siatka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Bimbrownik daj znać ile i Ci wyszło i jakie odczucia masz po tym pięknym zbiorze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach