Skocz do zawartości
Gość

Uprawa Dwarf Auto

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@moonka no i mi takie wystarczą, dyskretnie, zrobie nawozy, i uprawa za free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@rybson222 zeby zwiekszyc troche plony zachowujac male rozmiary mozesz zrobic lst. Odslonisz przez to szczyty a i odpowiednio prowadzone beda nisko. Zazwyczaj po takich zabiegach wszystkie szczyty wyrastaja mniej wiecej tej samej wielkosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
4 minuty temu, WymiataczMega napisał:

U mnie na balkonie też miało być dyskretnie 😄

IMG_20230918_155504_HDR.jpg

XDD, ale ja mam winogron, i postawie obok tego winogronu, to troche zakryje, plus ja tam trawy nie kosze czesto wiec dobry kamuflaz bedzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
1 minutę temu, Mr.Green napisał:

@rybson222 uważaj na robaki. Zaopatrz się w lepy i najlepiej olejek jakis na robactwo. Lawendę posadz. Zapach zawsze zakamufluje. 

git, mam jakies lepy, poloze na czyms obok doniczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)
2 minuty temu, Mr.Green napisał:

@rybson222 jak tam trawa jest to ślimak 🐌 ci opierdoli planta :classic_laugh:

a no kurwa fakt, sól rozsypie, slyszalem tez ze nie lubią zapachu cynamonu, tez nie zaszkodzi rozsypac 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mówię ci posaz je w pomidorach, daj większą donice a jak plant chcesz żeby był mniejszy to go wygnij niech rośnie przy ziemi o tak

Screenshot_20250503-061303.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdyby nie zapach to też bym mógł na balkonie bo tak mam ułożony że nie widać z żadnej strony. Jakby była jakaś odmiana co by pachniala jak ogórki albo pomidory xd

Edytowane przez Growerseed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Siemano, pierwszy kiełek na wierzchu jest to Dwarf auto, trzymać jeszcze tą butelkę żeby była większa wilgotność czy już ja wyjebać ? 

@Mr.Green @JarzynaSWDN

IMG_20250503_112026459_MFNR.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

wilgotnosc jest wysoka, podlewam codziennie, wiec nie spada ponizej 60%

no te pojemniki stoją na parapecie południowym, wiec slonca jest sporo, moge przyslonic okno, czyli jak dobrze rozumiem, wilgotnosc musi byc wysoka bo inaczej mi slonce spali sadzonke tak ?

@Mr.Green

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green okej bede monitorowal, czyli okno moze byc odsloniete czy troche przyslonic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rybson222 nie no słońce musi być bo jak nie będzie słońce na nią padało to się zacznie wydiagac jak bluszcz. Im więcej słońca dostaję tym bardziej zbita się robi. Jak będzie w cieniu to zaraz będzie rosnąć w stronę słońca jak pęd.

Tylko że tam gdzie słońce to wilgotność spada. Normalny proces. Dlatego ważne jest by ta małą siewke na początku chronić by jej nie wysuszyć. 

Mała szklarnia kilka dni na słońcu i jak już listki idą te reojkatne to można ją wystawić. Inaczej ta siewka padnie z wysuszenia jeżeli będzie niska wilgotność w pomieszczeniu plus dowali przez szybę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Teraz, Mr.Green napisał:

@rybson222 nie no słońce musi być bo jak nie będzie słońce na nią padało to się zacznie wydiagac jak bluszcz. Im więcej słońca dostaję tym bardziej zbita się robi. Jak będzie w cieniu to zaraz będzie rosnąć w stronę słońca jak pęd.

Tylko że tam gdzie słońce to wilgotność spada. Normalny proces. Dlatego ważne jest by ta małą siewke na początku chronić by jej nie wysuszyć. 

Mała szklarnia kilka dni na słońcu i jak już listki idą te reojkatne to można ją wystawić. Inaczej ta siewka padnie z wysuszenia jeżeli będzie niska wilgotność w pomieszczeniu plus dowali przez szybę. 

no w pokoju mam 50% na szczescie mam akwarium to mi troche podnosi, dobra w takim razie okno zostawie odslonione i bede dbal o wilgotnosc.

Dzieki ziom za pomoc 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi