Skocz do zawartości
Robson

Nie puszcza nowych gałęzi??? Męska? Bitch!

Rekomendowane odpowiedzi

Najmniejsza ilość takich żarówek przy takiej powierzchni  to 6 - 7. Jak potrafisz poprawnie przeprowadzić cały proces wzrostu i kwitnięcia to z krzaka będziesz miał 30 - 40g suchego, Mniejsza ilość żarówek nie ma sensu, a na dwie to już w ogóle szkoda prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB akurat są odpalone teraz. Za 3 miechy ponownie do zabrania 😉 dokupiłem jeszcze fajny wyciągający silent które daje tylko 29db i tłumik do niego. Jest fajny setup teraz . Bardzo cichy ziomek śpi z Nim w pokoju 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Lady Green napisał:

@Robson może coś z nasionkiem było nie tak skoro do tej pory tak działałeś i byłeś zadowolony. 

To jedyna roślina jaką tam masz? 

No właśnie wcześniej ok a teraz psikus może ziemia?

Teraz, Robson napisał:

Jedna ta w boxie i druga quick one auto już w waciku

21 godzin temu, WymiataczMega napisał:

@Robson to ile lodówka ojebie? Powiedz że skąpisz grosza na lampę i prąd a nie brniesz dalej 😠

Przy czym ci marudzą? Przy dwóch żarówkach po 17w?

Za duży skok nagle prawie o 50 kw dobrze że gość z Enei znajomy ale kręcił głową 

10 minut temu, Robson napisał:

Jedna ta w boxie i druga quick one auto już w waciku

Za duży skok nagle prawie o 50 kw dobrze że gość z Enei znajomy ale kręcił głową 

+ Wiatrak+ osuszacz+ nawilżacz+ grzałka trochę się uzbiera a normalne funkcjonowanie w domu?? Tak się mówi, jako jedna osoba? 

Jak niektórzy mówią domowe żarówki.no to nie źle jak na biurko hym

17395343879536721056503184013089.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega pewnie że patyczak od samego początku te żaróweczki nie miały sensu. Lepiej tutaj na forum poczytać albo kogoś zapytać zanim się zacznie bo potem jest tylko rozczarowanie i dlaczego taka słaba roślina. Dla mnie na uprawę jednej roślinki to tam minimum 70-100w trzeba żeby to miało sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Lady Green napisał:

@Robson a to te same żarówki co poprzednio? I też przy 2 wtedy roślinki rosły czy przy 4? 

Tak 2 na grow i trzy później ale na flo tak jak kiedyś te trzy aniołki he he 😆 😄 😄 

8 godzin temu, WymiataczMega napisał:

Na dwóch żarówkach znów urośnie ci patyczak. Szkoda pestek.

Przynajmniej żeby było te 50-60w.

Było 90 z groszem suchego 

5 godzin temu, Mooshrom napisał:

@WymiataczMega pewnie że patyczak od samego początku te żaróweczki nie miały sensu. Lepiej tutaj na forum poczytać albo kogoś zapytać zanim się zacznie bo potem jest tylko rozczarowanie i dlaczego taka słaba roślina. Dla mnie na uprawę jednej roślinki to tam minimum 70-100w trzeba żeby to miało sens.

Tylko to jest fotoperiod nie auto i 50/50 a nie indyka beton 

3 minuty temu, Robson napisał:

Tak 2 na grow i trzy później ale na flo tak jak kiedyś te trzy aniołki he he 😆 😄 😄 

Było 90 z groszem suchego 

Tylko to jest fotoperiod nie auto i 50/50 a nie indyka beton 

O tym myślałem spider farmer lampa LED SF Evo full spectrum Samsung lm301hevo??? Chyba trochę lepiej niż te lampy chociaż nie narzekam mimo wszystkiego 90 w 14 tyg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robson spider farmer nie bierz . Jak wrzucisz ja tam to na pewno się zjebia z elektrowni a i tak już dzwonili. Lepiej zostań przy tych dwóch żarówkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, swistbuds napisał:

@Robson spider farmer nie bierz . Jak wrzucisz ja tam to na pewno się zjebia z elektrowni a i tak już dzwonili. Lepiej zostań przy tych dwóch żarówkach.

Dzwonić nie dzwonili bo elektryk znajomy to on kręcił głową przy sprawdzaniu i mówił że dużo. Ale co tego 100w spidera mogę kupić zobaczymy czy będą marudzić z Enei???😄😆😄😄

14 godzin temu, Bubble napisał:

@Robson Przy takich wynikach, przy tym nakładzie prądu, nic nie zmieniaj, to genetyka...

Też tak myślę bo to 50/50 aha wczoraj zacząłem marudzić he he 😄 a dzisiaj już zaczynają rosnąć he he sobie se 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robson

Cytat

Ironia (grec. εἰρωνεία eironeía, dosłownie „przestawienie, pozorowanie“) – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogodawypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

Termin ten odnosi się również do sytuacji, zjawisk niezgodnych z oczekiwaniami; rezultatów przeciwstawnych wobec zamiarów, czyli do zaburzenia przyczynowo-skutkowej struktury rzeczywistości. Wyróżnia się tu kilka odmian:

• ironia sytuacyjna, np. wystąpienie w komputerze błędu systemowego (blue screen of death) w trakcie oficjalnej prezentacji Windows 98 z udziałem Billa Gatesa na targach COMDEX w kwietniu 1998;
  • ironia losu (zwana też kosmiczną), np. utrata słuchu przez Ludwiga van Beethovena;
  • ironia historii, np. określenie stosowane wobec wojny światowej 1914-18 w okresie jej trwania oraz krótko po zakończeniu: Wojna mająca na celu zakończenie wszystkich wojen (The War to End All Wars).

Matrycą ironii werbalnej będzie więc: [ktoś] ironizuje, że..., matrycą ironii odnoszącej się do sytuacji, zdarzeń, losu: na ironię zakrawa, że....

Wyróżnia się również postawę ironiczną, charakteryzującą się dystansem, spokojem, rozwagą w ocenie, brakiem zaangażowania, oziębłością emocjonalną.

Szczególną odmianą ironii jest ironia sokratyczna. Przypisywana jest ona Sokratesowi i stanowi część jego metody sokratycznej, utrwalonej w dialogach Platona. Sokrates udając prostaczka zadającego proste pytania, udowadnia słabość przekonań i ignorancję rozmówcy[1].

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia#Ironia_a_sarkazm

Forum uczy i wychowuje 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, WymiataczMega napisał:

Żebyś nie przegioł pamiętaj że to 100w🤯.Co tam w boxie ci prąd jeszcze żre?

Wiatrak jak trzeba osuszacz, nawilżacz no i filter później 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robson nie nie ziom jeśli to blok to może w następnej klatowie światło mrugać jak odpalisz taka bestie. Ja bym nie ryzykował 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Robson jak masz zamiar ją odpalić to zostaw juz na noc drzwi otwarte bo szkoda zeby smutni panowie Ci je wyjebali na drugi dzień o 6 rano 🙃

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi