Lady Green 2,662 Napisano 13 Lutego @Robson może coś z nasionkiem było nie tak skoro do tej pory tak działałeś i byłeś zadowolony. To jedyna roślina jaką tam masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 283 Napisano 13 Lutego @Cholender podziwiam za cierpliwość... Naprawdę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 13 Lutego Najmniejsza ilość takich żarówek przy takiej powierzchni to 6 - 7. Jak potrafisz poprawnie przeprowadzić cały proces wzrostu i kwitnięcia to z krzaka będziesz miał 30 - 40g suchego, Mniejsza ilość żarówek nie ma sensu, a na dwie to już w ogóle szkoda prądu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 149 Napisano 13 Lutego @WBB u mnie był za 250e z homeboxem 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,384 Napisano 14 Lutego @swistbuds Ty to trzymaj dla mnie... bo brata mi się nie udało namówić na ten zakup ale ja to wezmę ;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 149 Napisano 14 Lutego @WBB akurat są odpalone teraz. Za 3 miechy ponownie do zabrania 😉 dokupiłem jeszcze fajny wyciągający silent które daje tylko 29db i tłumik do niego. Jest fajny setup teraz . Bardzo cichy ziomek śpi z Nim w pokoju 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 14 Lutego 21 godzin temu, Lady Green napisał: @Robson może coś z nasionkiem było nie tak skoro do tej pory tak działałeś i byłeś zadowolony. To jedyna roślina jaką tam masz? No właśnie wcześniej ok a teraz psikus może ziemia? Teraz, Robson napisał: No właśnie wcześniej ok a teraz psikus może ziemia? Jedna ta w boxie i druga quick one auto już w waciku 21 godzin temu, WymiataczMega napisał: @Robson to ile lodówka ojebie? Powiedz że skąpisz grosza na lampę i prąd a nie brniesz dalej 😠 Przy czym ci marudzą? Przy dwóch żarówkach po 17w? Za duży skok nagle prawie o 50 kw dobrze że gość z Enei znajomy ale kręcił głową 10 minut temu, Robson napisał: No właśnie wcześniej ok a teraz psikus może ziemia? Jedna ta w boxie i druga quick one auto już w waciku Za duży skok nagle prawie o 50 kw dobrze że gość z Enei znajomy ale kręcił głową + Wiatrak+ osuszacz+ nawilżacz+ grzałka trochę się uzbiera a normalne funkcjonowanie w domu?? Tak się mówi, jako jedna osoba? Jak niektórzy mówią domowe żarówki.no to nie źle jak na biurko hym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,662 Napisano 14 Lutego @Robson a to te same żarówki co poprzednio? I też przy 2 wtedy roślinki rosły czy przy 4? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,942 Napisano 14 Lutego Na dwóch żarówkach znów urośnie ci patyczak. Szkoda pestek. Przynajmniej żeby było te 50-60w. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 293 Napisano 14 Lutego @WymiataczMega pewnie że patyczak od samego początku te żaróweczki nie miały sensu. Lepiej tutaj na forum poczytać albo kogoś zapytać zanim się zacznie bo potem jest tylko rozczarowanie i dlaczego taka słaba roślina. Dla mnie na uprawę jednej roślinki to tam minimum 70-100w trzeba żeby to miało sens. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 14 Lutego 8 godzin temu, Lady Green napisał: @Robson a to te same żarówki co poprzednio? I też przy 2 wtedy roślinki rosły czy przy 4? Tak 2 na grow i trzy później ale na flo tak jak kiedyś te trzy aniołki he he 😆 😄 😄 8 godzin temu, WymiataczMega napisał: Na dwóch żarówkach znów urośnie ci patyczak. Szkoda pestek. Przynajmniej żeby było te 50-60w. Było 90 z groszem suchego 5 godzin temu, Mooshrom napisał: @WymiataczMega pewnie że patyczak od samego początku te żaróweczki nie miały sensu. Lepiej tutaj na forum poczytać albo kogoś zapytać zanim się zacznie bo potem jest tylko rozczarowanie i dlaczego taka słaba roślina. Dla mnie na uprawę jednej roślinki to tam minimum 70-100w trzeba żeby to miało sens. Tylko to jest fotoperiod nie auto i 50/50 a nie indyka beton 3 minuty temu, Robson napisał: Tak 2 na grow i trzy później ale na flo tak jak kiedyś te trzy aniołki he he 😆 😄 😄 Było 90 z groszem suchego Tylko to jest fotoperiod nie auto i 50/50 a nie indyka beton O tym myślałem spider farmer lampa LED SF Evo full spectrum Samsung lm301hevo??? Chyba trochę lepiej niż te lampy chociaż nie narzekam mimo wszystkiego 90 w 14 tyg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 149 Napisano 14 Lutego @Robson spider farmer nie bierz . Jak wrzucisz ja tam to na pewno się zjebia z elektrowni a i tak już dzwonili. Lepiej zostań przy tych dwóch żarówkach. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 283 Napisano 14 Lutego @Robson Przy takich wynikach, przy tym nakładzie prądu, nic nie zmieniaj, to genetyka... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 15 Lutego 14 godzin temu, swistbuds napisał: @Robson spider farmer nie bierz . Jak wrzucisz ja tam to na pewno się zjebia z elektrowni a i tak już dzwonili. Lepiej zostań przy tych dwóch żarówkach. Dzwonić nie dzwonili bo elektryk znajomy to on kręcił głową przy sprawdzaniu i mówił że dużo. Ale co tego 100w spidera mogę kupić zobaczymy czy będą marudzić z Enei???😄😆😄😄 14 godzin temu, Bubble napisał: @Robson Przy takich wynikach, przy tym nakładzie prądu, nic nie zmieniaj, to genetyka... Też tak myślę bo to 50/50 aha wczoraj zacząłem marudzić he he 😄 a dzisiaj już zaczynają rosnąć he he sobie se @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,942 Napisano 15 Lutego Żebyś nie przegioł pamiętaj że to 100w🤯.Co tam w boxie ci prąd jeszcze żre? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 283 Napisano 15 Lutego @Robson Cytat Ironia (grec. εἰρωνεία eironeía, dosłownie „przestawienie, pozorowanie“) – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogodawypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce. W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem. Termin ten odnosi się również do sytuacji, zjawisk niezgodnych z oczekiwaniami; rezultatów przeciwstawnych wobec zamiarów, czyli do zaburzenia przyczynowo-skutkowej struktury rzeczywistości. Wyróżnia się tu kilka odmian: ironia sytuacyjna, np. wystąpienie w komputerze błędu systemowego (blue screen of death) w trakcie oficjalnej prezentacji Windows 98 z udziałem Billa Gatesa na targach COMDEX w kwietniu 1998; ironia losu (zwana też kosmiczną), np. utrata słuchu przez Ludwiga van Beethovena; ironia historii, np. określenie stosowane wobec wojny światowej 1914-18 w okresie jej trwania oraz krótko po zakończeniu: Wojna mająca na celu zakończenie wszystkich wojen (The War to End All Wars). Matrycą ironii werbalnej będzie więc: [ktoś] ironizuje, że..., matrycą ironii odnoszącej się do sytuacji, zdarzeń, losu: na ironię zakrawa, że.... Wyróżnia się również postawę ironiczną, charakteryzującą się dystansem, spokojem, rozwagą w ocenie, brakiem zaangażowania, oziębłością emocjonalną. Szczególną odmianą ironii jest ironia sokratyczna. Przypisywana jest ona Sokratesowi i stanowi część jego metody sokratycznej, utrwalonej w dialogach Platona. Sokrates udając prostaczka zadającego proste pytania, udowadnia słabość przekonań i ignorancję rozmówcy[1]. - https://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia#Ironia_a_sarkazm Forum uczy i wychowuje 😄 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 15 Lutego 6 minut temu, WymiataczMega napisał: Żebyś nie przegioł pamiętaj że to 100w🤯.Co tam w boxie ci prąd jeszcze żre? Wiatrak jak trzeba osuszacz, nawilżacz no i filter później @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 149 Napisano 15 Lutego @Robson nie nie ziom jeśli to blok to może w następnej klatowie światło mrugać jak odpalisz taka bestie. Ja bym nie ryzykował 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,897 Napisano 15 Lutego (edytowane) @Robson jak masz zamiar ją odpalić to zostaw juz na noc drzwi otwarte bo szkoda zeby smutni panowie Ci je wyjebali na drugi dzień o 6 rano 🙃 Edytowane 15 Lutego przez Cholender 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach