Magik88 6 Napisano 3 Lutego Czołem, Nie wiedziałem gdzie ten temat dać, bo naturalnie nie ma dużo takich problemów. Otóż moje krzaczki są za duże... Auto LSD, namiot 160 cm, lampa podwieszona już na maxa na górze i czubki wystają ponad nią... Nigdy tak nie miałem! 7-my tydzień i 110 cm wysokości krzaczków. Dotychczas marudziłem, że za małe są - takie 40-50 cm. Tym razem, bez najmniejszego powodu, wystrzeliły w górę, niczym sondaże Trumpa po kolejnych wpadkach Demokratów. Wiem, że to dziwne pytanie i pewnie większość będzie miała bekę, ale jednak może ktoś coś doradzi? Chociaż teraz to już pewnie ma ma co, tylko czekać na zbiory, żeby opróżnić namiot. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,976 Napisano 3 Lutego Może zmiana namiotu na wyższy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 6 Napisano 3 Lutego @WymiataczMega ostatnie wszystkie uprawy były tak żałosne, że ten 60x60x160 to był dużo za duży. Wezmę większy namiot to kolejne pewnie wrócą do karłowatych rozmiarów 🙂 Ale pomysłu nie mam skąd taka zmiana nagle! Jedyna różnica jest taka, że mieliśmy wcześniej przędziorki, więc żona wszystko w środku wypucowała, donice wyprała itp. O i jeszcze plaster CO2 dodałem, ale gdyby to powodowało takie efekty to każdy by to koniecznie miał. Poza tym ta sama lampa, te same nawozy... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,976 Napisano 3 Lutego @Magik88 z każdą uprawą będą wzrastać skille😉💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,957 Napisano 3 Lutego (edytowane) @Magik88 to częstszy problem niz Ci sie wydaje i o dziwo szczegolnie na Lumatekach. Zamień zawiesia od lampy na trytytyki lub lancuszek tak zeby lampa wisiała jak najbliżej sufitu. Jak to nie pomoże to supercropping będzie musiał wjechać. Edytowane 3 Lutego przez Cholender 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 6 Napisano 3 Lutego @Cholender kurła, no przecież, tam jeszcze parę cm uda się urwać! Cóż, tylko mieć nadzieję, że już nie będą rosły, a zaczną puchnąć 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 937 Napisano 3 Lutego @Magik88 wywal część liści i połam łodygi. Możesz je złamać w dwóch miejscach i zabezpieczyć np trytytkami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 6 Napisano 5 Lutego @Cholender😄 sorry, kolego, że Cię wywołuje, ale nie mogę usunąć tego znacznika, odpowiadając 😕 Pytanko do wszystkich - moja lampa jest ustawiona na 60%. Planowałem na koniec uprawy przestawić ją na 80%, ale teraz nie wiem czy to robić. Dotykające jej liście są spalone, naturalnie. Jak ustawie 20% mocy więcej to nie wiem czy nie będzie to szok dla tych szczytów.. A z drugiej strony to tam jest tak gęsto, że mało światła dociera na dół... Mam problem czasem zobaczyć czy lampa się pali czy nie, bez rozsuwania suwaka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 678 Napisano 5 Lutego @Magik88 na pewno musisz zrobić większy prześwit bo te szczyty niżej mają dosłownie ciemno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 6 Napisano 6 Lutego (edytowane) @Adi_ejol normalnie wycinam liście wiatrakowe sekatorem? Czy to trzeba znać sposób? Póki co robiłem tylko tak, że jak liść już luźno się trzyma na krzaku to go odłamywałem. Edytowane 6 Lutego przez Magik88 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach