Kalafior 18 Napisano 18 Lutego 2020 @Wentyl folia sama zeszla od ciepła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Lutego 2020 2700k flo i 6500k weg. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 24 Lutego 2020 Witam, dzień 40 Drzewko od 10 dni sobie kwitnie. Nadal poza wodą niczego nie lałem. Liscie na dole robia sie żółte, zapewne usychaja. To normalne? Odnosze wrażenie ze zaczyna brakowac jedzonka, wiec od jutra leca nawozy od biobizz w ilosci 1/3 zalecanej dawki. Co radzicie? Wszystko jest ok? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Lutego 2020 @Kalafior wszystko ok, to normalne że usychać będą starsze liście, możesz dać 1/3 zalecanej dawki nawozów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 25 Lutego 2020 Robiłeś lst? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 25 Lutego 2020 @Scatman też się zastanawiam ale raczej nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 25 Lutego 2020 @Scatman @HolenderskiGrower Jasne, 15 dnia. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 25 Lutego 2020 Strasznie ci urosla ?? Moja już fajnie kwitnie narazie bez podlewania nawozami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 25 Lutego 2020 @Scatman Rozrosla sie na boki. Na wysokosc ma ok 50cm, za to namiot 50x50 zajmuje prawie caly. A myslalem o dwóch krzakach w tym namiocie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 25 Lutego 2020 2 godziny temu, Kalafior napisał: @Scatman Rozrosla sie na boki. Na wysokosc ma ok 50cm, za to namiot 50x50 zajmuje prawie caly. A myslalem o dwóch krzakach w tym namiocie ? z jednego tez powinienes fajnie wyciagnac jak sie po drodze nic nie zjebie ? ja obstawiam ze u siebie bede miec max 10g suchego ale zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 26 Lutego 2020 @Scatman sam jestem ciekaw ile zbiore @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 26 Lutego 2020 6 godzin temu, Kalafior napisał: @Scatman sam jestem ciekaw ile zbiore Koło 40? ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 26 Lutego 2020 @HolenderskiGrower nie powiem ze bym sie nie cieszył ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 2 Marca 2020 Witam, czy to początki niedoboru azotu? Dzis dzien nawożenia. Tydzien temu dalem po 1/3 zalecanej dawki 3packa od biobizz. Dziś mialo leciec 1/2 zalecanej dawki ale zastanawiam sie nad 100% po obejrzeniu rośliny. Co radzicie? Dzis 47 dzien życia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Marca 2020 @Kalafior możliwe, na kwitnieniu też rośliny potrzebują azotu możesz dać 100% dawke 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Marca 2020 Dziewczyna sa blade, potrzebuja azotu. Podlej 100% zalecanej przez producenta dawki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 10 Marca 2020 Czesc, dzień 55 Roslina podlewana raz w tyg 100% zalecanej dawki nawozu. Ph ziemii spadło z 6.5 do 6.1. Roslina nadal troche blada. Mam nadzieje ze nic jej nie jest i dotrwa do konca. Co sądzicie? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Marca 2020 @Kalafior wygląda na zdrową ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Marca 2020 zdrowa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Cześć, dawno mnie nie było. Jest chyba problem. Dzis mija 94 dzien od wyjscia na światło ale trichomy nadal nie robia sie bursztynowe. Czesc jest mleczna, a czesc bezbarwna. Wg producenta scinka miała sie odbyc po ok 10 tyg. Mam 14 tydzień. Urwalem topka, wysuszylem ale nie jestem usatysfakcjonowany. Do pewnego momentu szlo wszystko jak trzeba ale ost 4-5 tyg to żółkniecie i wysychanie lisci. Dzis żółte sa wszystkie wiatrakowe. Topy jak na fotce. Mysle ze to od zbyt dużej lampy. Mam cfl dual 200w 2700/6500. W boksie temp ok 30st. Wilgotnosc w normie przez cala uprawe. Nie wiem czy jest sens jeszcze czekać czy musze pogodzić sie ze bedzie średnio. Obczajcie proszę foto topka. Pani to Northern Light automat od RQS Druga sprawa to szukałem czegos budżetowego jesli chodzi o ledy. Czy to sie nada do boksa 50x50x160? https://zeed.pl/pl/p/PANEL-LED-DO-UPRAWY-ROSLIN-GROWBOX-45W-225-szt-LED/135. Ewentualnie doswietlic mógłbym 1-2 takimi zarowkami https://zeed.pl/pl/p/ZAROWKA-LED-GROW-LIGHT-DO-UPRAWY-ROSLIN-40W-E27/165. Bardzo prosze o rady. Pozdrawiam Szanownych. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Kalafior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach