Bubble 177 Napisano 31 Grudnia 2024 Mam problem z filtrem Croco jak w temacie, przepustowość 360-480m3/h, po podłączeniu wydawało mi się, że nie ciągnie ze względu na wentylator o przepustowości 310m3/h, ale dzisiaj wymieniłem na 600m3/h i to samo, czy możliwe, że nowy zzaclogowany od wilgoci gdzieś jest? Czy może trzeba go jakoś uruchomić a ja debil się wkurwiam? 😤 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 935 Napisano 31 Grudnia 2024 @Bubble coś nie tak jest. Spróbuj w drugą strone puścić przez niego powietrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 177 Napisano 31 Grudnia 2024 Spróbuje tak jak radzicie, @Lady Green i @doominik , ale nie wierzę w powodzenie tej operacji, dam znać! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 177 Napisano 1 Stycznia Po podłączeniu w drugą stronę, również dupa, dopiero po użyciu dwóch metod jednocześnie czyli po podłączeniu, i napierdalaniu wyjebało taki pył, powiem szczerze, że dla mnie sytuacja trochę niepoważna bo 5 zł to nie kosztuje. Efekt jest taki, że coś tam puszcza, ale chuj wie ile co i jak, więc prawdopodobnie do wyjebania. Spróbuję pogadać ze sprzedawcą i zobaczymy jak się zachowają, dam znać! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 291 Napisano 1 Stycznia @Bubble z powodzeniem regeneruje filtry. Jak miałem mniejszy wkładałem do garnka z gotującą wodą na kilkanaście sekund. Większe zalewam wrzątkiem porządnie w wannie. Czyszczę i aktywuje węgiel w ten sposób. zrobiłem tak 2 razy. Zadziałało . 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 177 Napisano 1 Stycznia @Juras80 to mówisz, żeby go wrzątkiem porządnie przepłukać? a najpierw kompresorem przedmuchać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 291 Napisano 1 Stycznia @Bubble tak. Wrzątkiem porządnie i suszenie u mnie zdało egzamin @Bubble masz kompresor to przedmuchaj i lej wrzątkiem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 177 Napisano 2 Stycznia @Juras80 nie skorzystam tym razem niestety z twojej rady. Podjechałem do sklepu wymieniony bez problemu więc, pełen profesjonalizm i frontem do klienta! 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 291 Napisano 2 Stycznia @Bubble też bym leciał reklamować jak nowy bym miał. Ja swoje miałem już nieźle zjechane a po wyparzeniu znów filtrowały 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 42 Napisano 3 Stycznia @Juras80 czyli jak piszesz to zagotować wodę do wrzenia i jeśli jest luzem,bo został mi stary po wymianie na nowy granulat na jakimś sitku wymoczyć go w tym wrzątku kilkanaście sekund?Dłuższe gotowanie zaszkodzi?I później osuszyć go jakoś i będzię "jak nowy"? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach