Skocz do zawartości
Bubble

Filtr Croco F125x400 - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z filtrem Croco jak w temacie, przepustowość 360-480m3/h, po podłączeniu wydawało mi się, że nie ciągnie  ze względu na wentylator o przepustowości 310m3/h, ale dzisiaj wymieniłem na 600m3/h i to samo, czy możliwe, że nowy zzaclogowany od wilgoci gdzieś jest? Czy może trzeba go jakoś uruchomić a ja debil się wkurwiam? 😤

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po podłączeniu w drugą stronę, również dupa, dopiero po użyciu dwóch metod jednocześnie czyli po podłączeniu, i napierdalaniu wyjebało taki pył, powiem szczerze, że dla mnie sytuacja trochę niepoważna bo 5 zł to nie kosztuje.

Efekt jest taki, że coś tam puszcza, ale chuj wie ile co i jak, więc prawdopodobnie do wyjebania. 

Spróbuję pogadać ze sprzedawcą i zobaczymy jak się zachowają, dam znać!

IMG_4867.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble

z powodzeniem regeneruje filtry. Jak miałem mniejszy wkładałem do garnka z gotującą wodą na kilkanaście sekund. Większe zalewam wrzątkiem porządnie w wannie. Czyszczę i aktywuje węgiel w ten sposób. 
zrobiłem tak 2 razy.  Zadziałało . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Juras80 nie skorzystam tym razem niestety z twojej rady.

Podjechałem do sklepu wymieniony bez problemu więc, pełen profesjonalizm i frontem do klienta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Juras80 czyli jak piszesz to zagotować wodę do wrzenia i jeśli jest luzem,bo został mi stary po wymianie na nowy granulat na jakimś sitku wymoczyć go w tym wrzątku kilkanaście sekund?Dłuższe gotowanie zaszkodzi?I później osuszyć go jakoś i będzię "jak nowy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi