Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

Będę montował takie 120 mm od komputera na usb powód taki  mało miejsca  zajmują  myślę że z 2 starczą  Chyba że jeden starczy  ? 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś podlewałem po 3 dniach 350 ml i coś mi się te rośliny takie opadniete wydawają ?  liście takie skurczone są  na niektórych widać jakieś dziwne plamy jasne  coś pewnie żle robię ta jedna jest mniejsza pewnie mniej światła dostaje.

Wentylator mieszajacy jeszcze do mnie nie przyjechał  czy to juz ten czas żeby roślinę nawozić ?

1736236848723.jpg

1736236848726.jpg

1736238343473.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym etapie chyba tylko jakis ukorzeniacz. Ja stosowałem RootJuice od BioBizz'a. Ziemie jaką masz wsypaną? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, hazera napisał:

Na tym etapie chyba tylko jakis ukorzeniacz. Ja stosowałem RootJuice od BioBizz'a. Ziemie jaką masz wsypaną? 

Plagron light mix  z tego też mam nawozy tak myślę czy by nie zamienić miejscami bo ewidetnie ta po lewej ma chyba więcej światła ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie jestem swiezakiem. Sam prowadze swoja pierwsza uprawe, ale z tego co czytam o twojej ziemi to niby starczy jej skladnikow odzywczych na 1 tydzien. Listki narazie zielone i nie widac jakichs niedoborów. Poczekalbym z 2-3 dni i wtedy zaczal dawkowac papu. Na przyszlosc polecilbym Ci Lightmix od Biobizz'a. Sam na niej jade i pierwsze jedzonko dostały chyba po 4 tygodniach. Nie chce Cie wpuscic w maliny, wiec poczekaj az ktos jeszcze sie wypowie.

Swoja droga jakiej lampy uzywasz? Mysle, ze narazie i tak wszystko ok z mlodymi.

Edytowane przez hazera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloom Plus BP 1000 Jak dla mnie to one wyglądaja dziwnie takie padniete  ale nie znam sie na tym więc poczekam  może za mało wody ? 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, wyglądają zadziwiająco dobrze, podlewaj jak zobaczysz, że klapią, ja wiem, że to ciężko si ę powstrzymać, ale najgorsze w co można się wjebać to spirala przelania. 

One owszem potrzebują dużo wody, ale dopiero w późniejszej fazie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawozow w tej ziemi masz na +- 2 tygodnie. Ja dawalem nawozy po dwoch tygodniach i bylo cacy. Na jakiej wysokosci wisi lampa i na ile swieci?

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, moonka napisał:

Nawozow w tej ziemi masz na +- 2 tygodnie. Ja dawalem nawozy po dwoch tygodniach i bylo cacy. Na jakiej wysokosci wisi lampa i na ile swieci?

Tak 49 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi