Jump to content
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Recommended Posts

A więc tak dziś dałem nasiona do ziemi  przed tem podlałem ziemie jakoś 500 ml  na doniczke woda z kranu przegotowana przefiltowana  i zmniejszyłem ph do 6,5 dodając pare kropel octu   wilgotność 70 ale coś rośnie tak samo jak temperatura 😕  pytanie co ile podlewac na początek  ? tak myślę  żeby tą lampe wyłaczyć na początek ?  no i tak to się prezentuje obecnie 

1735299131137.jpg

1735299131143.jpg

1 minutę temu, Adi_ejol napisał:

@wolf32 Szczegół, jak będzie spadać za nisko to możesz mokry ręcznik wrzucić 

Dałem miske z wodą i papierowe ręczniki 2 i dalej jakieś dziwne wachania 😕

1 hour ago, wolf32 said:

Ciekawe co z tego będzie  xd ta wilgotność raz 80 ,70 ,60 nie jest w jednym punkcie.

U mnie zapierdala nawet od 90%do 50 jak zapomnę o nawilzaczu i nie ma problemu nie panikuj 

Coś tam wyszło włączyłem juz dziś lampę i tak myślę żeby ją na noc wyłączyć  na razie o 12 włączyłem a tak chiałem żeby od 4 chodziło na noc gasić  lampę dałem na maxa do góry  i co czekam dalej  🙂 

unnamed (1).jpg

unnamed (2).jpg

unnamed (3).jpg

@wolf32 kup sobie programator cyfrowy, ustaw sobie stałe godziny pracy lampy, jak to automat to np 20 godzin pracy, 4 godziny off a nie cudujesz z wyłączaniem i włączaniem 

Nie wiem ile tam masz wysokości, ale jak dałeś na maxa do góry to ci się mogą wyciągnąć siewki, a że to automaty to już ich głębiej nie wkopiesz, więc ja bym dał 40-50cm i obserwował 

Ja tak  18/6  energetycznie bardziej 

13 minut temu, Adi_ejol napisał:

@wolf32 kup sobie programator cyfrowy, ustaw sobie stałe godziny pracy lampy, jak to automat to np 20 godzin pracy, 4 godziny off a nie cudujesz z wyłączaniem i włączaniem 

Nie wiem ile tam masz wysokości, ale jak dałeś na maxa do góry to ci się mogą wyciągnąć siewki, a że to automaty to już ich głębiej nie wkopiesz, więc ja bym dał 40-50cm i obserwował 

Ok już obniżam  lampę 🙂

Co ile je teraz tak podlewać  dziś je nakarmiłem i robie przerwę  bo trochę za dużo  dałem tak z 2 takie kieliszki do wódki ph 5, 6 myślałem że z tym octem będzię wyglądało tak że dam to raz i już będzie ph stabilnie  a tu na  drugi dzień się zwiekszyło .