Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 04/02/2025 o 18:47, wolf32 napisał:

A czy można coś zrobić żeby roślina skupiała sie teraz tylko na tworzeniu topów ?  np listki wyciąć 

Można. Ile wysokości one mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam że coś znwou lipnie to wygląda  chyba za dużo nawozu dawałem na kwitnienie bo dawałem 2,5ml na litr i to z 2 razy wczoraj oprysk calmag  a dziś podlałem czystą wodą 

1738946419583.jpg

1738946419586.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiatacz dobrze gada tylko nie zapomnij że już je podałeś więc poczekaj aż wyschnie i lej nawozy, jak sa organiczne to się nie martw lej nawet za każdym podlaniem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, WymiataczMega napisał:

One są głodne. Trzeba im dać coś co ma w składzie N.

No podlałem tak z 1200 l mogłem dać nawóz ale ja juz nwm jaki mam brac czy moge je mieszać razem ? calmag terra bloom i green sensation  ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, WymiataczMega napisał:

Tego bloom można trochę więcej dać. On ma chyba azot🤔

Mi sie wydaje ze ja mało podlewa juz chyba na ta rożline 1,2 l to mało xd a wysokosc ma z 50 cm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, WymiataczMega napisał:

Może być że mało wody. Pierwiastków też mało. Rośliny na tym etapie powinny być zielone.

Proponujesz dolać z 1l wody juz z nawozami czy poczekać z 2 dni i juz konkretne z 2l i nawozy na kwitnienie ?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, WymiataczMega napisał:

Najważniejsze żeby nie przelewać. Poczekaj i dojeb nawozów 😉 

moge te wszytkie 3 zmieszac calmag terr bloom i green sensation ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na miernik ph nic ci nie poradzę, 

Tu masz grow chart dla plagron, w twoim stadium rosliny powinieneś lać tylko bloom.

Producent podaje maxymalnom ilość czyli 50ml na 10L wody,  czyli 5ml/L 

Twoja roślina ma niedobory więc dobrze by było gdybyś dał jej też grow, z tego co mówisz zakładam że miernika ec nie masz 

Producent podaje że ec ma być mniejsze niż 3.0 mS/cm, i ze to jest łącznie z ec wody z kranu które jest około 0.5

Daj im 1ml grow i 2 ml bloom na litr wody,  następnym razem jak będziesz podlewał,

tylko nie podlewaj ich po 1 litr.

Przyszykuj 4 litry wody i dodaj 4ml grow i 8ml bloom, nie dawaj nic więcej żeby ich nie popalić!!! 

Najpierw rozpuścić grow w wodzie 4ml i porządnie wymieszaj, później dodaj bloom 8ml i porządnie wymieszaj 

NIE dawaj calmag !!! 

Poczekaj z 10 minut i ustaw ph wody z odżywkami na 6.3 

Zalej każdą powoli po 2 litry wody albo aż zacznie wyciekać dołem.

jak będziesz blisko 2 litrów i zacznie wyciekać to zalej 2 litry do końca a to co wycieknie wypierdol.

Jak chcesz to możesz to zebrać w pojemniku i zmierzyc ph.

Ze względu na to że nie masz miernika ec podlewaj je raz tak jak tu napisałem i raz samą wodę, upewnij się że donice są lekkie zanim znów podlejesz. I jak podlewasz samą wodą to też podlewaj powoli całą donice aż zacznie wyciekać dołem 

Jak liście od spodu znowu będą robić sie zielone to przestań dawać grow, i dawaj im samo bloom

Prościej już ci tego wytłumaczyć nie mogę 

Screenshot_20250208-133637.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, JarzynaSWDN napisał:

Na miernik ph nic ci nie poradzę, 

Tu masz grow chart dla plagron, w twoim stadium rosliny powinieneś lać tylko bloom.

Producent podaje maxymalnom ilość czyli 50ml na 10L wody,  czyli 5ml/L 

Twoja roślina ma niedobory więc dobrze by było gdybyś dał jej też grow, z tego co mówisz zakładam że miernika ec nie masz 

Producent podaje że ec ma być mniejsze niż 3.0 mS/cm, i ze to jest łącznie z ec wody z kranu które jest około 0.5

Daj im 1ml grow i 2 ml bloom na litr wody,  następnym razem jak będziesz podlewał,

tylko nie podlewaj ich po 1 litr.

Przyszykuj 4 litry wody i dodaj 4ml grow i 8ml bloom, nie dawaj nic więcej żeby ich nie popalić!!! 

Najpierw rozpuścić grow w wodzie 4ml i porządnie wymieszaj, później dodaj bloom 8ml i porządnie wymieszaj 

NIE dawaj calmag !!! 

Poczekaj z 10 minut i ustaw ph wody z odżywkami na 6.3 

Zalej każdą powoli po 2 litry wody albo aż zacznie wyciekać dołem.

jak będziesz blisko 2 litrów i zacznie wyciekać to zalej 2 litry do końca a to co wycieknie wypierdol.

Jak chcesz to możesz to zebrać w pojemniku i zmierzyc ph.

Ze względu na to że nie masz miernika ec podlewaj je raz tak jak tu napisałem i raz samą wodę, upewnij się że donice są lekkie zanim znów podlejesz. I jak podlewasz samą wodą to też podlewaj powoli całą donice aż zacznie wyciekać dołem 

Jak liście od spodu znowu będą robić sie zielone to przestań dawać grow, i dawaj im samo bloom

Prościej już ci tego wytłumaczyć nie mogę 

Screenshot_20250208-133637.png

Tak za pare dni zrobię  na razie podlane  2 l na rośline wymieszam te nawozy może się poprawi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy to jakieś mikro dawki mu mówicie. 1ml grow 2ml blooma przy  brakach npk? Widać że z plagron to wy styczności nie mieliście. Moje ostatnie podlewanie to 7ml bloom 1ml royal sugar 1ml power buds 1ml Green Sensation i taka zupa miała 900ppm gdzie czysta woda miała 300ppm. Moje dziewczyny są 4tyg po zmianie światla. Wilku weź ogarnij sobie miernik Ec bo takie pytanie się tu wszystkich co robić to Cię pogrąży . Zobaczysz że jak będziesz tak karmił jak tu piszą to z tych liści huj zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minutes ago, swistbuds said:

Wy to jakieś mikro dawki mu mówicie. 1ml grow 2ml blooma przy  brakach npk? Widać że z plagron to wy styczności nie mieliście. Moje ostatnie podlewanie to 7ml bloom 1ml royal sugar 1ml power buds 1ml Green Sensation i taka zupa miała 900ppm gdzie czysta woda miała 300ppm. Moje dziewczyny są 4tyg po zmianie światla. Wilku weź ogarnij sobie miernik Ec bo takie pytanie się tu wszystkich co robić to Cię pogrąży . Zobaczysz że jak będziesz tak karmił jak tu piszą to z tych liści huj zostanie.

Człeniu ja tego nigdy nie używałem, on nie ma miernika, lepiej mniej niż żeby rośliny spalił,

ale skoro wiesz co i jak to mu powiedz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi