Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

@JarzynaSWDN On woli automaty i chuj... 😄 

@wolf32 Dobrze Ci radzą i jeszcze cierpliwość mają, a ty Pan się upierasz przy swoim, automat to taki drapieżny sprinter któremu, jak nie dasz na czas to masz chuj nie wynik, a sezon to taki wyluzowany ziomek, co jak się nawet spóźnisz albo coś spierdolisz, to na koniec i tyak ci powie spoko stary tu masz swoje palenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest tragicznie mordo wyluzuj bo wiedzę że co godzinę zaglądasz i nadgorliwość cię wpierdala lub podekscytowany jestem tym to normalne na początku, ja zaglądam co 3 dni ale też dziennie wpadam i widzę że się świeci nawet nie otwieram a też mam pierwszy raz automaty i kwitną inaczej , jedna chce więcej dyga chce mnie odżywek czy pieszczot po liściach , one jeszcze pod rosną jak ruszy się FLO , zbierzesz po 30 z krzaka zobaczysz że można więcej zebrać tylko cierpliwość trzeba . ja mam różne odmiany a w tym jeden mutant się trafił że ciężko kwitnie ale wyrośnie na niezłego badyla,  LEMON ZKITTLEZ a mimosa cake jest mała różnica ,3 Runtz jakoś kwitnie a jeden się okazał jakoś dziwny że chyba to jakiś fastversion no i Jack Herer jest na ostatm miejscu ale dziada trzymam i obserwuje jak idzie mu , także każda odmiana ma swoją genetykę nas w chuja robią co potrzebują jedna frytki druga tryrki 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, WymiataczMega napisał:

Calmag na razie odstaw. Szykuj coś na kwitnienie. Jakiś bloom zacznij podawać od mikro dawek.

mam terra bloom dzi dałem taki letki oprysk calmagiem 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, WymiataczMega napisał:

Dobrze 👍 ale odpuść z calmag.

tez co 2 podlanie dawać bloom ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, WymiataczMega napisał:

Nie robiłem na twoich nawozach. Zrób tak jak na etykiecie jest podane.

Jeszcze mam Plagron Green Sensation 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wolf32 GreenSensation nie przedawkujesz bo to nie tyle nawóz co dodatek. Jego się daję jak juz kwiaty się pokażą. I oszczędzaj bo to drogi dodatek 😉

No i ja nie mam mierników więc jak leję bloom to moim miernikiem są końcówki liści.... obserwuję, czy ich nie palę zanim kolejny raz Bloom polewam.

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, WBB napisał:

@wolf32 GreenSensation nie przedawkujesz bo to nie tyle nawóz co dodatek. Jego się daję jak juz kwiaty się pokażą. I oszczędzaj bo to drogi dodatek 😉

No i ja nie mam mierników więc jak leję bloom to moim miernikiem są końcówki liści.... obserwuję, czy ich nie palę zanim kolejny raz Bloom polewam.

Tu będzie to ciężko stwerdzć bo u mnie te liście wygladaja jak wygladaja xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, WBB napisał:

Jak leję tyle co na etykiecie pisze (5ml) to z reguły nic sie nie dzieje...

A co które podlanie używasz ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umyj rece, wysusz i wsadz palec caly palec wskazujacy w ziemie. Jak ziemia bedzie wilgotna to zostawac Ci bedzie na palcu. Tzn. Nie potrzebujesz podlewac jeszcze. Najlepiej Ci wyjdzie jak sobie zważysz donice przed podlewaniem i po podlewaniu. Potem, 2 dni po podlaniu wsadz znowu donice na wage i bedziesz wtedy wiedzial czy lac czy nie. Jak podlewasz to lej to na raty, zeby ta cala gleba zdarzyla wchlonac ta wode. Woda -> 15min -> woda->15min woda -> 15min i bedzie cacy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, wolf32 said:

Chyba zancze to częściej podlewać i wiecej bo sucho coś ma ta roślina 

Już wcześniej mówiliśmy, one są spore ja bym nalał co najmniej 1.5 litra wody

a najlepiej to podlewać pozwoli, bardzo powoli po trochu i patrzeć ile wlałeś i jak zaczyna wypływać to wiesz ile możesz nalać, odejmij od tego 200ml i wiesz ile nalać żeby nie było odpływu, po podlaniu podnieś donice i zobacz jaka jest ciężka albo ją zważ i jak wyschnie trochę więcej niż połowa wagi to podlać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, JarzynaSWDN napisał:

Już wcześniej mówiliśmy, one są spore ja bym nalał co najmniej 1.5 litra wody

a najlepiej to podlewać pozwoli, bardzo powoli po trochu i patrzeć ile wlałeś i jak zaczyna wypływać to wiesz ile możesz nalać, odejmij od tego 200ml i wiesz ile nalać żeby nie było odpływu, po podlaniu podnieś donice i zobacz jaka jest ciężka albo ją zważ i jak wyschnie trochę więcej niż połowa wagi to podlać

I tak zrobiłem zobacze jak roślina zareaguje dałem też terra bloom 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi