Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

mi ktoś doradzil tutaj na forum jeśli są pogrubione te linie na liściach tak jak ty masz to że za mocne światło za dużo Wat ale mogę się mylić możesz też pod tym kątem patrzeć . może się mylę to tylko moja teoria wyciągniętą z życia doradzania lub za nisko lampa jeśli ta tyle Wat masz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokość odpowednia jest 45 cm  no i otwarłem cały box szukam jakiegoś wyciągu i filtr ale mi sie wydaje ze to jakaś bakteria na noc boxa miec otwartego czy zamykać ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanie są wyciągi filmy ram, możesz nawet wentylator liniowy od kibla kupić i ducting z filtrem 100x300 na taką powierzchnię będzie gitara, filtr węglowy w pl nie wiem jakie mają tu w uk używam rhino hobby 100/300 i rurę od okapu kup i gitara,

a w pl nie ma sklepu co zestawy sprzedaje? 

Screenshot_20250125-175637.png

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to tak tylko wspomnę dla potomnych, że najpierw sprzęt a później rośliny, ale jak komuś czasu i kasy nie szkoda, to ja. nikomu nie chcę na drodze do szczęścia stać.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep sie nazywa tanie uprawianie 

Mają też mniejsze i na twoją powierzchnię nawet te mniejsze by dały radę, ja na twoim miejscu zainwestował bym w coś co można regulować, np ac infinity albo coś w podobie i tańszy filtr

Screenshot_20250125-184359.png

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak myślę jak na to patrze ze te te liście wyschły ale z braku wody za mało jak juz ma tak z 25,26 dni  to tak z 1 l chyba powina tej wody brać tak mi się wydaje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rośliny, one żyją, i raz wypija 1l a raz nie 🙂 jak dla mnie lampa 100w na 45cm, na tej fazie, to za dużo, lub za nisko, kto jak woli. Nie lepiej było by na 60cm? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, divi0000 napisał:

To rośliny, one żyją, i raz wypija 1l a raz nie 🙂 jak dla mnie lampa 100w na 45cm, na tej fazie, to za dużo, lub za nisko, kto jak woli. Nie lepiej było by na 60cm? 

Więcej sie nie da to już max xd  jedynie ty ja trytytki xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@divi0000 trochę cię wspomnę i poprę masz trochę racji ale trzeba roślinę wyczuć każda jest inna i pachnąca 🤣moja jedna z niewielu ciągle ma mało lub tak twierdzę że jej mało a może coś dolega może też wstawię tu fotę się obczai 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z każdym jednym grow będzie lepiej jeśli się człowiek uczy na błędach , lepiej na cudzych niż na własnych jest tyle grow fotorelacje prowadzone że można w trakcie zapobiec problemów jeśli się przestudiuje forum i mały problem który się pojawi można rozmknimic no i oczywiście poradę na forum można zaciągnąć pozdrawiam życzę dużych plonów jak sobie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, a co z cyklem świetlnym?  masz zgraną ciemnie z korzystaniem z pomieszczenia i nie będzie kolizji ze światłem słonecznym? Żeby nie zhermiły...  :classic_biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi