Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

@WBB wlewasz do szklanki wodę, ściskasz i nabierasz, a później ściskasz i wylatuje, na zasadzie podciśnienia to działa 😄

Edytowane przez Bubble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB a to teraz ja głupi jestem, myslałem że to taka gruszka :D, może faktycznie masz rację, że to jakiś chiński szajs cud natury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to przepraszam, czyli to tak jak z majonezem Winiary w takim układzie, do wyjebania 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wszystkiego tylko Winiary. A jak niedawno córci pokazałem, że można razem ketchup i majonez do frytek to inaczej już frytek nie zje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strzykawka będzie lepsza, dla przykładu moja roślina ma 3 dni podlałem jej włącznie 50ml wody, podlewaj w okolicy rośliny tak żeby korzeń rósł w dół a jak urośnie wieksza to po całej donicy, w ten sposób będzie ciężej ja przelać bo przy roślinie będzie mokro ale w reszcie ziemi korzenie będą mieć dostęp do tlenu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może z przesuszenia? 🤔 

Jak każdy mówi żebyś nie lał tyle wody, a ty lejesz i lejesz, to tak jak wcześniej napisałem będzie z tego na jednego jointa chyba, że wcześniej korzeń wygnije. W automacie nie ma czasu nap oprawę błędów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wygląda wczoraj podlałem myślałem że po 3 dniach jak nie podlewałem że się podniosą ale ta jedna dalej taki flak 

1735992606901.jpg

1735992606893.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda to najgorzej ratuje cię dosyć duża doniczka, ale narazie zero wody, jak zacznie być sprężysta to się zaczniesz zastanawiać nad podlaniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tsk pewnie by było, ogarnij się, poczytaj, na YouTube masz tysiące filmów, to nie jest trudne, ale jak się postarasz to uda ci się je zabić 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi