moonka 3,761 Napisano 28 Grudnia 2024 @Lasir czujnik swiatla widzi tylko czy lampa jest ON czy OFF i na tej podstawie wlacza/wylacza urzadzenia. Kosztowal 130€ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano 28 Grudnia 2024 Podlaczylem wentylator pod rure wlotowa bo nie dawalo mi to spokoju a mam duzo wolnego czasu😂 uzylem do tego celu wentylator komputerowy 80x80, ktory idelnie wszedl w rure 100mm😂 elegancko zaciaga chlodek z pod okna i od razu w boxie widac roznice🙂 narazie 21° i spada a poprzednie noce 23° to standard. Wilgotnosc jest jaka jest czyli niska😅 45-50% to standard odkad jest nagrzewacz. Wypadalo by kupic ten nawilzac ale mikolaj przysle juz zasilacz...😅🤣 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,642 Napisano 29 Grudnia 2024 A ten przedłużacz to nie będzie po prostu to samo co smart gniazdka? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano 29 Grudnia 2024 @Boczelli tak bedzie🙂 mnie najbardziej zaciekawila opcja sterowania ledem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,642 Napisano 29 Grudnia 2024 @moonka to nie zamawiam 😅 bo mam smart gniazdka i sterowanie ledem tez w apce jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 146 Napisano 29 Grudnia 2024 Mnie to najbardziej ten czujnik wilgotności ciekawi, daj znać co i jak ja teraz zamówiłem jakieś smart home, ale jak przyszły to się okazało, że jeszcze bramka do tego potrzebna, więc muszę domówić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,642 Napisano 29 Grudnia 2024 @Bubble tez mam ten sam czujnik przy tej nagrzewnicy ze SpiderFarmera. Steruje grzenikiem i działa jak zwykly termostat, żadnej filizofi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 146 Napisano 29 Grudnia 2024 @Boczelli ale tam też jest cczujnik do ziemi badający, wilgotność i EC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano 29 Grudnia 2024 Drugi dzien indukcji. Dodalem wentylator aby w srodku byla wieksza zawierucha oraz filtr bo bylo juz czuc delikatny zapach na poddaszu. Jestem w czarnej dupie w lampa... te budzetowe 180W nie pozwola mi osiagnac sensownego wyniku a chinczyk twierdzi, ze ledy sa w drodze😐 zamowil bym spidera se3000 ale nie chce finalnie zostac z trzeba lampami🤣😅 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano 30 Grudnia 2024 "Wyjazd z krzakami" nabiera innego znaczenia😂 dzien podlewania i pierwsza proba wysuniecia roslin udana😎😂dostaly standardowo 2x po 0.5litra z godzinna przerwa miedzy podlaniami. Lampa 85% i wysokosc blizej nieznana😅 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,053 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) https://www.bol.com/nl/nl/p/vonia-tussenstuk-wasmachine-droger-stapelkit-wasmachine-droger-universeel-uitschuifbare-werkblad-zwart/9300000146495048/?Referrer=ADVNLGOO002029-S--9300000146495048&gad_source=1&gclid=CjwKCAiApsm7BhBZEiwAvIu2X16jVUhqBbsUs4BdHwEEvLn7MB-Vq8cLE7mHn63jGeQ6-clWSh4oxRoCKr8QAvD_BwE. Takie coś sobie dorzuć😅 Edytowane 30 Grudnia 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano 30 Grudnia 2024 @mateo nie ma potrzeby🙃 deskorolka 60x100cm spelnia swoja funkcje😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano Środa o 19:04 Piaty dzien indukcji i cos powoli zaczyna sie dziac🙂 dzieje sie tez cos zlego a mianowicie jedna z roslin ma popalenia ale nie wiem od czego🤔 srednio sie tym przejmuje ale ciekawi mnie od czego moglo sie to porobic😅 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,774 Napisano Środa o 19:31 @moonka ładne sztuki 👍 mocno ciemne to pewnie azot przypalił końcówki 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,761 Napisano Czwartek o 12:46 Przyszedl przedluzacz🙂 juz po otwarciu opakowania bylo male wow z powodu duzej ilosci akcesoriow. Na foto nie ma calej masy przewodow, ktore byly w zestawie. Ogolnie to taki smart przedluzacz z bajerami. Czujniki do ziemi pokazuja co sie w niej dzieje, czujnik temperatury oraz wilgotnosci boxa, mozliwosc podlaczenia lampy i sterowania jej oswietleniem, wschod i zachod slonca. Mozna ustawic zadany czas wlaczenia i wylaczenia systemu (dzien), temp i rh i przedluzacz tak bedzie sterowal wszystkimi urzadzeniami aby utrzymac zadane parametry 7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach