lunatyk44 166 Napisano 29 Listopada 2024 Siema wszystkim ✌️. Co slychowac, jak plany na Swieta ? Wlasnie u mnie pyknal urlopik na Swieta, wiec zgadalem sie ze znajomkiem i znikamy w gory z naszymi rodzinkami w tym roku. Co za czym idzie trzeba bylo rozkminic cos dla moich "wspollokatorek".. Skoro teraz juz wygladaja tak, kolo 20.12.24 bedzie juz ladnie.. ( @Lady Green mowilem ze odskoczy ta z lewej ☺️ ). Narazie na tescik pudelko na okolo 9 litrow papu. Co do systemu nawadniania jeszcze bede testowal jak ustawic, na ile czasu itd ( nawadnianie kropelkowe). Ustrojstwo ma na gorze zbiornik na np nawoz, ale w moim zamysle roztwor bedzie bezposrednio w pudelku. Co do kwesti przemieszania moze wrzuce filtr (oczywiscie sama pompke) bo tak sie sklada ze kiedys bylem szczesliwym posiadaczem kilku krewetkarium 😅 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,502 Napisano 29 Listopada 2024 @lunatyk44 ja jeszcze planów nie mam ale na samą myśl o pewnych członkach rodziny też mam ochotę wyjechać. 😅 Ładnie rosną. 👍 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,814 Napisano 29 Listopada 2024 @lunatyk44 ja myslalem o podlaczeniu blumat na czas swiat ale ostatecznie skonczy sie na zalaniu donic wieksza iloscia wody z nadzieja, ze przezyja te kilka dni😂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,705 Napisano 29 Listopada 2024 Ja wyjezdzam na około 4 tygodnie i też może na kilka dni skoczymy w góry 🤗 Duzy box będzie ścięty do tego czasu, a w malym chyba cos zasadze i zostawie na blumatach tym razem z wiekszym zbiornikiem na wode 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 166 Napisano 3 Grudnia 2024 Witam szanownych 🙃. Zbyt wiele sie nie zmienilo, no moze troszke sie juz dzieje u wspollokatorek... Uporalem sie z tym systemem nawadniania (cierpliwoscia). Podawal wode w innych proporcjach niz ustawialem, oczywiscie instrukcje tez gdzies pochlonelo - dzien jak co dzien 😅.. . Plus dzis wpadlo pare pesteczek na bliska przyszlosc. Pozdrawiam ✌️ 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 166 Napisano 8 Stycznia Siema Siema, Wesolych po swietach i szczesliwego nowego !!! Co slychac u szanownych ? U mnie powolutku ale szkoda ze juz po urlopie. Zdecydowanie zbyt malo wolnego 🙃. Co do moich wspollokatorek - blizej konca aczkolwiek "fazuja" 🤣. O jakiejkolwiek zmianie swiatla mi nie wiadomo a kobitki zaczely rosnac 🤣🤣🤣.... Pna sie z topow w gore niczym bluszcz 😶 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,705 Napisano 8 Stycznia Czy one przypadkiem nie reweguja? 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,870 Napisano 8 Stycznia @Boczelli tak wyglądają 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 8 Stycznia NIe chciałem tego mówić bo nie byłem pewien, ale też tak obstawiam, pytanie dlaczego? i co teraz? Moje doświadczenie niestety nie sięga w tym kierunku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,310 Napisano 8 Stycznia Kiedy, jak i po co są te rewegi? Muszę w końcu o to zapytać 🙂 Może jakaś taka dziwna odmiana... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,502 Napisano 8 Stycznia @lunatyk44 może podczas Twojej nieobecności coś ze światłem się porobiło? 🤔 Ewentualnie jeśli to nie jest reweg to może jakiś foxtail? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,705 Napisano 8 Stycznia @WBB jeżeli roslina była na przyklad super to nie ścinasz jej do końca tylko zostawiasz troche topow I rewegujesz ja zeby potem pobrać klony, czyli wrzucasz ja spowrotem na wega zeby odbiły nowe pędy. Tutaj chyba to automaty? Czy nie doczytałem czegoś? Więc dziwna sprawa Ok widze ze to jednak sezony. Czyli na kwitnieniu pewnie dostaly wiecej swiatla niz 12h, więc wróciły na wega 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,310 Napisano 8 Stycznia @Boczelli co się z tym stanie jak to się tak zostawi teraz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,705 Napisano 8 Stycznia @WBB no będą rosły dalej nie kwitnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 8 Stycznia NIe mam wiedzy praktycznej w temacie, ale w teorii klony z rewcegu nie ssą najlepszej jakości, ze względu na biologiczny wiek matki. Ale powiedz mi jeśli byłbyś tak uprzejmy, teraz cały plon do wyjebania? czy dojrzeje normalnie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 166 Napisano Czwartek o 15:08 (edytowane) @Lady Green no wlasnie ze swiatlem problemu nie bylo na 99% i nie mam pojecia czym to jest spowodowane ... @Boczelli wiec co zrobic zeby zaczely kwitnac ponownie ? swiatlo jest caly czas 12/12 🙃 @Bubble bardzo dobre pytanie, podpinam sie ... Edytowane Czwartek o 15:10 przez lunatyk44 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,502 Napisano Czwartek o 16:17 @lunatyk44 ile one już kwitną? Zrób proszę zdjęcie z bliska. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 309 Napisano Czwartek o 17:59 Rewegetuja na 100% wydaje mi się że dalej świeci dla nich powyżej 12h, timer na "allways on", albo w nocy nie gaśnie do końca lampa... Może przez pasywny wpada światło, ale bardziej się skłaniam ku 2 pierwszym opcjom. Teraz technicznie rośliny są w trakcie wegetacji, jak przełączysz to standardowo będą indukowały 1-2tyg i kwitły później około 8tyg. Czyli 10tygodni minimum. Do tego z kwiatów wyrosną odrosty i później kolejne kwiaty, ani to atrakcyjne wizualnie, ani airflow w środku nie dobry, bo maczugi fest wyjdą, ale duże, głupie i z pleśnią w środku. Można potrzymać na wegu uciąć odrosty wegujace i je ukorzenić, zrobić grow na tych samych genach. Można skosić wszystko i zaczynać nowy projekt. Mozna trzymać na flo kolejne 10tygodni. @Bubble czemu te klony nie są dobrej jakości? Przecież to normalne rewegetowac roślinę po grow i pobierać z niej klony, nie wiem skąd te informacje bierzesz, ale nie wjezdzaj już na wiek, bo to w sumie kobitki są i po ciękim lodzie stąpasz... @Lady Green one technicznie już nie kwitną rewegetowały. Czyli weguja aktualnie i to około miesiąca, może dłużej. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano Czwartek o 18:06 @Wladimir My bad gdzieś musiało mi się kilka informacji zbić, tak jak mówiłem w tej dziedzinie tylko erotoman teoretyk, Czyli mówisz, że w tej sytuacji, najlepiej poczekać, pobrać klony i resztę zebrać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 309 Napisano Czwartek o 18:09 Nie mówię że najlepiej. Zależne to jest jakie geny itp, bo jak wrzucisz pestki świeże od razu na 12/12 to w tym samym czasie oraz energii będziesz miał dużo lepszy susz. Imho na tym etapie to kasacja i nowe standardowe grow. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach