Skocz do zawartości
mateo

IMPERIUM x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

O kolor łodyk nie chodziło chodzi o odrosty bo niektóre wyglądają jak banany

Już chyba przewrażliwiony jestem po  bruc banner

Tam stresowałem i próbowałem ze światłem różnych wysokości  ale tu na indukcji nic nie ucinam nic nie naginam a warunki opisane wcześniej myślę że nie miały możliwości na stres

Ogólnie one są niby mega fioletowe jak z nich najlepiej wyciągnąć kolor i kiedy i jak obniżyć temp żeby nie zestresować za bardzo 

https://anesiaseeds.com/product/imperium-x/?cgkit_search_word=Imper jak się dobre geny trafi to powinno być coś mniej wiecej

@Bubble na braki fosforu chyba za wcześnie tydzień temu przełaczone  dopiero

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo a gdzie ja pisałem o brakach fosforu? Jeśli już to raczej magnez bym obstawiał. A ktoś chyba pisał o cal-magu właśnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się dzieje z plantem jak się klona ukorzenia i to całkiem normalne. Kiedyś czytałem, że to z braku czegoś zmieniają się piętra. Nie pamiętam ale jakiś grzech zaniechania to powoduje 🙂 Albo ta odmiana tak ma poprostu.

P.s u mnie to samo się jednej dzieje 🙂 Wygląda zdrowo więc się nie przejmuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że te wszystkie z pestki ,klony siedzą  w 2 gim z wiśniami 

@Lasir wydaje mi się że wszystko przez robale , uszkodziły korzeń później przez to rośliny się zablokowały itd i wszystko od nich się zaczęło. Ale to mój pierwszy raz z robalami teraz już wiem

Wiśnie rosną ładnie zieloniutkie miałem w połowie lutego Przełączyć ale nie wiem czy ogarnę je później bo już mają po 32 szczyty i myślę o przełączeniu ale jeszcze miejsce jest w boksie🤣

17378055632354462496018682158006.jpg

17378055847419046302545242162502.jpg

17378055983466274407522925149212.jpg

17378056128443660265022612549935.jpg

Ok 2 tydzień po indukcji

Miejsce na pochłaniacz jest na razie wilgotność ok 70 % od pon zaczynam zbijać na 50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo ten skręt gałęzi chyba w niczym nie zaszkodzi.Zawsze musi być ten pierwszy raz żeby było doświadczenie 😉 Ogród masz piękny.Wpierdala mnie zazdrość jak to widze. Ta budująca zazdrość 🙂 Będziesz to dłuugo palił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor łodyg pokazuje stres. Gwarantuje ci, że szkodniki to bardzo duży stres, i to jest najprawdopodobniej powód, ale często rośliny kwitnące na kolorowo też mają przebarwienia, i po prostu trzeba to olać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą mieć trochę za mało bo wracają do siebie po bataliach 

Robale ,problem z wchłanianiem nawozów ja odbierałem to jako braki i dawałem jeszcze więcej papu przez to je zablokowałem ,w między czasie pH też się rozjechało , w  kolejnych krokach zrobiłem płukanie ustabilizowalem pH i podałem nawozami  i rośliny musiały zostać przełaczone  (brak czasu) jest sens dawać teraz nawóz na grow żeby podbić azot?

W poniedziałek wchodzi już (plagron)

Sugar rotal 1ml/l

Bloom 2ml/l

Pk 13,14 1ml/l

Będzie ok?

@Lasir wydaje mi się że wiśnia będzie lepiej wyglądać  w sumie juz wygląda odpukać tam wszystko jest ok rosną szybciej są ładniejsze i zdrowe  

@Bubble powinien być fiolet zobaczymy🤞

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1szym dniu już wiem że będzie walka z wilgocią zbiłem z 70 do 60 może być problem przy pogodzie gdzie ciągle pada zbijać nizej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że na tym etapie wilgoć nie powinna sprawić kłopotu ale później można zbijać , mało się tu udzielam ale ostatnio coś mnie nawróciło , jeśli się mylę to można ripostę zrobić ja tylko doradzam z mojego punktu widzenia , ja druga zimę dopiero boxa mam a tak to outdoor cały czas leciałem ale w tym roku po dwóch latach outdoor se zrobię 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawy górny róg roślinka ruszyła jak szalona 🤯 na podbicie azotu dać  nawóz na grow czy szukać typowo samego nawozu N bez dodatków 

17380767982922994809716304704230.jpg

Jak to się wszystko wypełni ładnie kwiatem to będzie piękny las

17380770309958969517614723148453.jpg

Z przodu dziura specjalnie na osuszacz tak działa lepiej już spr na 2 namiotach (bez i z) lepiej powietrze się miesza przy tych krzakach

17380771574994369931511018710073.jpg

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17381664769967855567778351966154.jpg

Podlane plagron grow 5ml na 1l każda z roślin z jaśniejszymi i żółtymi liśćmi dostała po 2,5l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawać między głowne podlania grow (po 1,5 dnia daje po 2,5l wody exstra żeby nie przesuszyć ziemi) czy na 2,3 podlania zamienić bloom na full dawki grow i resztę dodatków na kwitnienie dawać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi