mateo 1,186 Posted January 1 Ogólnie wypłukane pH 6,5 wypływu i ec 800-900 zrobię im podlanie z niskim pH 5,8 żeby zbić do 6.2 było by bezpiecznie mam też inne pH minus No i jeszcze muszę pozbyć się szkodników Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 3 Nowy dom 2 2 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 3 Ta donica po prawej stronie na dole trochę nie jest na środku spodka 😂 a tak to nie ma gdzie się przyjebać 5 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 3 (edited) Dziś rośliny dostają 16h światła za 2 dni schodzę na 12/12 dodana siatka żeby je rozłożyć, roztocza już dane do każdej doniczki ok duża łyżka stolowa, namiot 1,5 na 1,5m Z nawozów 0,5ml na 1l plagron grow calmaga chwilowo nie daje Światło ustawione ok 50cm na 32 DLI Edited January 3 by mateo 2 4 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 3 Piszę się łyżka a tak poza tym, nie ma do czego się przyjebać 😂 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 3 (edited) Mam głupi tel i mi zmienia cały czas a często nie patrE co pisze a jak w innym języku coś jest to czasami sam się boje jak czytam co wyszło😅😅dla tego nigdy więcej redmi Jak najlepiej ustawić lampę od razu max i pod sufitem czy ok 50cm i stopniowo zwiększać i w ostatnich tygodniach schodzic? Edited January 3 by mateo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 3 Ja wolę na mniej i niżej bo mniej prądu idzie, najważniejsze żeby ppfd i dli nie było za wysokie ani za niskie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubble 270 Posted January 3 Najlepiej jest najwyżej i na maksa, ale najrozsądniej tak jak @JarzynaSWDN napisał. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 3 @JarzynaSWDN jakie najlepsze ustawienia są dla led ta ma 800w marshydro 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 3 (edited) @mateo oni na stronie powinni mieć mapę światła dla każdej z lamp, możesz też użyć aplikacji na telefon photon albo ppfd meter, pamiętaj żeby ta aplikacje prawidłowo wykalibrowac na swój telefon Na tej stronie znajdz swoją lampę i badabim badabum https://www.mars-hydro.com/info/post/what-are-the-hanging-heights-for-my-led-grow-lights Edited January 3 by JarzynaSWDN 1 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 10 (edited) Dalej problem z planami, robali już nie ma roztocza zadziałały Edited January 10 by mateo 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 10 pH wypływu 6.2 prawie w kazdej Może jakiś grzyb? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubble 270 Posted January 10 (edited) To nie to przypadkiem? Edited January 10 by Bubble 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 10 Ciężko powiedzieć pierwszy raz takie coś mam pH w normie ec też robale zjedzone przez roztocze rośliny przepłukane, powinno być ok a nie jest Ogólnie u mnie bardziej kropki są niż takie całe krawedzie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubble 270 Posted January 10 (edited) Powiem Ci szczerze, że nie miałem jeszcze okazji mieć takich efektów, poza tym ja robię na organice i dla mnie mineralne to czarna magia. Więc, tak tylko sugeruję. WIdzisz na żywo to możesz porównać https://futureharvest.com/blogs/articles/cannabis-nutrient-deficiency-and-toxicity Tu masz więcej. Edited January 10 by Bubble Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted January 11 @mateo troche Septorioze przypomina lub innego grzyba. Może spróbuj pójść tym tropem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 11 @Bubble dziwne jest to że skoczogonki podobno powinny być w organicznej glebie nie w minerałach z tego co czytałem a mimo że nawozy mineralne to one są czyli podział na organike i minerały to trochę mit z tego wychodzi Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 11 (edited) @Boczelli tez o tym czytałem Zwiększyłem wyciąg ,powycinałem wszystkie liście z plamami i zrobiłem oprysk sklepowy na grzyba Edited January 11 by mateo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 12 Trudno dziś rosliny na przełaczone kolejne liście z plamami wycięte i zrobiony oprysk na 🍄. Nie mam za bardzo miejsca już w boksie siata prawie pełna lampa też nie ma miejsca za dużo żeby ją podnieść 2 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites