Skocz do zawartości
Adi_ejol

Purple Lemonade, Gorilla Cookies, Wedding Cheesecake, Mars Hydro ts1000, 0.36m^2, organika, fotoperiod fast flowering

Rekomendowane odpowiedzi

Następnym razem robię 2 bigass donice, weg z 50 dni i je wynaciągam na całego boxa we wszystkie strony 

@Boczelli progres jest nierozłącznym elementem życia, do tego ChatGPT odpowiada na moje głupie pytania żeby nikt mi nie zarzucił, że o wszystko pytam xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano,

Dzień 40, tym samym 1 dzień indukcji 

Lampa 50%, 40cm 

IMG_2979.jpeg

IMG_2978.jpeg

Jak trochę podrosną i zakwitną to zrobię im fryzjera i będzie miejsce na osuszacz a narazie wtłaczam cieple powietrze żeby szybciej zakwitły xd 

IMG_2980.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 dzień, 4 dzień indukcja i Lemonade już kwitnie. Pozostałe jeszcze wymagają chwili. Dostały po 0,5ml calmagu w podlewce wczoraj. 

IMG_2999.jpeg

IMG_3001.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 46, Purple lemonade ładnie rozwija pre flowery więc wykonałem jej lekkiego fryzjera, żeby doświetlić szczyty i dostała 1 tabsa w ziemię.
Nie widać wielkiej różnicy na zdjęciach ale trochę przerzedziłem i pozbyłem się kilku starych liści z dołu. Duży fryzjer wleci za tydzień/ dwa i zrobię jej wtedy lolipoping. 

Reszta narazie nie pokazała wyraźnie pre flowerów więc nic nie ruszam. 

IMG_3039.jpeg

IMG_3040.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co przejmować nigdy chyba nie rosną tak samo sam mam 1 ,, sałatę,,

🤣

Ale już idą klony na pomoc czekam aż zlqpai korzenie 8 na uzupełnienie luki będą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jooo dzień 51, prawie tydzień bez wpisu bo byłem zajęty oglądaniem Star wars i nie zaglądałem wiele do dżungli ale czas na aktualizacje: 

- wedding cake pokazała preflowery po prawie dwóch tygodniach, daje jej kilka dni i leci fryzjer i tabs 

- gorilla cookies po kilku dniach od wejścia we flo dostała tabsa i lekkiego fryzjera w ramach odsłonięcia szczytów, bo chce żeby wszystkie się trochę wyciągnęły 

- Purple lemonade przoduje pod każdym względem, wyszła naprawdę spora, dziś obciąłem jej kilka starych uschniętych liści i kilka wyższych żeby odsłonić niedoświetlone szczyty

- lampa ~62,5% 

Staram się na flo robić ruchy bez pośpiechu żeby nic nie spierdolić, trzymajcie kciuki i niech moc będzie z wami 

(Pierwsze dwa zdjęcia przed i po fryzjerze, reszta losowo) 

IMG_3092.jpeg

IMG_3109.jpeg

Purple Lemonade 

IMG_3097.jpeg

IMG_3096.jpeg

Wedding cheesecake 

IMG_3099.jpeg

IMG_3107.jpeg

IMG_3103.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem pewną zależność, może ktoś podpowie czy moja teoria ma sens. W poprzedniej uprawie roślina w lewym tylnym rogu wyrosła najwyżej, roślina z przodu była średnia a roślina z prawego tylnego rogu była najniższa, nie było to dla mnie dziwne - przypadek.
Jednak podczas tej uprawy ma miejsce dokładnie ta sama zależność, więc postanowiłem tylne rośliny zmienić miejscami. 
Myślicie, że może ułożenie roślin w namiocie może mieć jakiś wpływ na ich wzrost, czy to po prostu podwójny przypadek. 

Pierwsze zdjęcie poprzednia uprawa, drugie aktualna po przestawieniu tylnych roślin miejscami:

IMG_3139.png

IMG_3138.jpeg

Edytowane przez Adi_ejol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź poziomice na dach namiotu, żeby leżała na dwóch krańcach -rurkach, potem połóż na blachę lampy i się przekonaj czy nie kradniesz którejś ze stron namiotu światła do wzrostu -metabolizmu ;) na 1 rzut oka tak właśnie jest, ale mogę mieć lekko zmęczone oczy czy tam przymknięte. Wiadomo jak w tym sporcie jest, późna godzina do tego :D pozdro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Grzechotka mówi może lampa krzywo(na 1 zdj na pewno) albo nie jest idealnie na środku boxa powieszona albo jakieś diody wypalone po tej stronie

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi