Adi_ejol 678 Posted October 24, 2024 @Boczelli dobrze, przepraszam 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 24, 2024 @Adi_ejol nie przepraszaj tylko więcej tak nie rob 🤣 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 24, 2024 @Boczelli wybaczysz mi to? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted October 24, 2024 @Boczelli sposob "na palucha" jest bardzo dobrym sposobem🙂 ja od zawsze tak sprawdzam ziemie. Jesli jest sucha na gleboskosc calego palca to znak, ze na bank mozna juz podlewac i sie nie przeleje. Jak dotad sprawdza sie doskonale. Na wage sprawdzam sporadycznie gdy np dlubalem przy drukarce i rece mam nie do konca czyste zeby wpychac je do ziemi Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 24, 2024 „Nawilżacz” można już wyrzucić tymbardziej po wczorajszym zamachu, i wlatuje wiatrak z oscylacją zeby wszystkie roślinki złapał. Jak widzicie nic w tym namiocie nie zostało ułożone przez przypadek 7 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 24, 2024 (edited) @Adi_ejol oczywiście @moonka ja uważam że to mierzenie na palucha jest slabo miarodajne, pewnie lepiej tak niz robic na pale ale ważenia nic nie przebije jesli chodzi o dokładność Edited October 24, 2024 by Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted October 24, 2024 @Adi_ejol ladnie to wyglada. Czysto i schludnie. Ja dzisiaj wykladam pestki na wacik i w weekend wlatuja do ziemi😁😁 ciesze sie jak bym poerwszy raz cos sadzil😂 @Boczelli co do wazenia mam inne zdanie. Z czasem roslina przybiera na wadze i trzeba by sprawdzac ja za kazdym razem na sucho i na mokro zeby miec punkty odniesienia. Paluch za kazdym razem zadziala tak samo🙂 jednak w obecnym grow zdecydowalem sie na bardzo proste mierniki wkladane do ziemi. Jaka z 12cm dlugosci i jak dotad pokazuje idealnie moment, w ktorym czas na podlewanie. Przy kazdym nastepnym grow beda u mnie w uzyciu 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 24, 2024 @moonka ja to tam robie w rękach na oko i też się sprawdza, a potem i tak podlaczam blumaty. Co za mierniki? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 24, 2024 @moonka a dziękuję, staram się żeby było przede wszystkim możliwie praktycznie na tej małej powierzchni, a tak btw. Wiatrak zaczyna wydawać dźwięki przy oscylacji czyli zaraz trzeba będzie pisać maile do Chin, chyba, że wd40 xD Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 24, 2024 @Adi_ejol nagraj filmik wyślij maila i dostaniesz nowy, a stary zachowasz, przerabiałem temat u spider farmera Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 24, 2024 @Boczelli wiem, pamiętam ten temat, już się przewijał na forum Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 28, 2024 Witam, dzień 20 i zdają mi się być trochę małe jak na ten czas. Dostały dziś 0,7L wody i oprysk z boom boom bo naciągnąłem trochę jedną ale reszta ma trochę małe te szczyty żebym je mógł swobodnie prowadzić, więc boomboom będzie na zachętę. lampa 45cm/40% Ma ktoś jakieś sugestie co robię nie tak? Może ten topping trochę za wcześnie i się tak dlugo zbierały? Bo temperatura i wilgotność w normie. 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 28, 2024 @Adi_ejol wystaja juz korzenie od dolu? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 28, 2024 @Boczelli nie wystają Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 28, 2024 @Adi_ejol to widocznie korzen budują, jeszcze przyjdzie czas że wystrzela 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted October 29, 2024 Druga ukrzyżowana. Nasuwa mi się pytanie: czy jak obetnę im teraz szczyty z pierwszego piętra to przyspieszy budowę wyższych czy predzej się zestresują i zwolnią? 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted November 1, 2024 (edited) @Boczelli jak sobie rozmieszam tą sól to mogę jej używać przed długi czas nie? Edited November 1, 2024 by Adi_ejol Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted November 1, 2024 Dzień 25, odbyły sie tortury, wszystkie zostały już naciągnięte, plus obciąłem im pierwsze piętra żeby sobie ułatwić robotę. Purple lemonade przeszła kolejny topping na jednym piętrze bo już się ładnie rozrosło do połowy bambusa, reszta jeszcze musi poczekać. Dostały po 1L wody i dziś zaczynam psikać solą epsom. Pozdro 2 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted November 1, 2024 @Adi_ejol no kilka dni trzymalem rozmieszane 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted November 1, 2024 😎 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites