Grzechoczący Grzechotnik 2,023 Posted January 5 @Adi_ejol nie kruszyłeś tylko w całości? Lampa poprawiona na poziomo, jaka odległość od szczytów? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 5 @Grzechoczący Grzechotnik nie kruszyłem, lampa oko, 30-35cm Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grzechoczący Grzechotnik 2,023 Posted January 5 @Adi_ejol mistrzu to będzie tylko gorzej. Ale obym się mylił. Te drugie tablety dopiero się rozpuszczają. A ostatnio spr to tam ponad 10 n jest podawane,nie pamiętam dokładnie. N blokuję bor np stąd widok jaśniejszych i zwijających się wiatraków. A będzie tylko gorzej bo na następnych koleżankach dopiero ta 2 tableta będzie wchodzić. O lampę pytałem bo to poczciwy Mars i można im jebać lepszy metabolizm lekko obniżyć,np do 25cm @Adi_ejol mistrzu to będzie tylko gorzej. Ale obym się mylił. Te drugie tablety dopiero się rozpuszczają. A ostatnio spr to tam ponad 10 n jest podawane,nie pamiętam dokładnie. N blokuję bor np stąd widok jaśniejszych i zwijających się wiatraków. A będzie tylko gorzej bo na następnych koleżankach dopiero ta 2 tableta będzie wchodzić. O lampę pytałem bo to poczciwy Mars i można im jebać lepszy metabolizm lekko obniżyć,np do 25cm Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 5 @Grzechoczący Grzechotnik to lampę obniżę delikatnie i dam tej Purple trochę więcej wody, z 3L zamiast 1,5 i będę obserwował Duzo juz nie zostało więc i tak sukces xD Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 5 (edited) No azotu to na bank im nie brakuje, a deficyt potasu przypadkiem jasnych i przypalonych liści nie powoduje? Az wygoglalem. Edited January 5 by JarzynaSWDN 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 5 @JarzynaSWDN za dużo azotu i za mało potasu, pk5-8 ma 2 azotu A tablety 15-7-8 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 5 No pk od biotabs powinieneś dojebac z tego co podaje producent Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 5 To na razie wszystkie dostają sama wodę @JarzynaSWDN no ja podczas tej uprawy nie chciałem przesadzać z tymi dawkami Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 5 Do 3ml na litr wody tylko pytanie czy to tak jak biobizz ze przy każdym podlaniu ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 5 @JarzynaSWDN Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 5 Tak oni 2 sposoby podają You should use 1-3ml of this product per liter of water, starting from the second week of flowering until one week before harvest. Or, you can feed with 10ml per plant mixed in 1 liter of water, starting from week 3 of flowering until week 6 of flowering Należy używać 1-3 ml tego produktu na litr wody, zaczynając od drugiego tygodnia kwitnienia do tygodnia przed zbiorami. Lub można nawozić 10 ml na roślinę zmieszane w 1 litrze wody, zaczynając od 3 tygodnia kwitnienia do 6 miesiąca kwietnia Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted January 5 PK 5-8 można podawac na dwa sposoby. Jednorazowo duza dawke albo kilkakrotnie w malych dawkach 1-3ml. @Adi_ejol a co do Twoich roślin to dawal bym sama wode póki co i podkręcił lampe zeby troche zeszly z tego azotu 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 5 @Boczelli Lampa już jest na 100% od mniej więcej 17 grudnia tylko zapomniałem zapisać. Przestawiłem przed urlopem Ale obniżę 5cm Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 5 Jeżeli te końcówki były popalone od tabsa i teraz sie dopiero zaczęło robić jasne to raczej niedobory, ciężko powiedzieć, wiesz jedna roślina je mniej inna więcej, może te mają za mało 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grzechoczący Grzechotnik 2,023 Posted January 5 @JarzynaSWDN to już bardziej bym powiedział że niedobór fosforu z dwójki p czy k. Ręki nie dam uciąć,ale nic z rzeczy typu npk, chyba że nadwyżka n☺️ bo to na pewno. Ja widzę nadwyżkę żelaza i niedobory przez antagonizmy 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubble 270 Posted January 5 (edited) Powiem tak, dopiero teraz testuje ten sposób, ale jak masz herbatkę p-k od biotabsa i tego bananowego p-k, to ja daję tą herbatę raz w tygodniu, tylko wymieniam 1/2 orgatrexu na ten p/k i na 4 litry daje jeszcze dobrą łyżkę melasy, i łyżeczkę bactrexu bo miałem dokładnie te same objawy na kwitnieniu, że zaczynało brakować. Edited January 5 by Bubble Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted January 5 No teoretycznie jak coś się dzieje lecąc na biotabsie to pierwsze co to warto się ratowac bactrexem z dodatkiem orgatrexu I ewentualnie według potrzeby pk. Nawet chyba w instrukcji jest o tym cos napisane Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubble 270 Posted January 5 Moim zdaniem, najważniejsze jest pobudzenie mikroorganizmów do cięższej pracy, więc zwiększamy zatrudnienie dodając do herbatki, a tam przez 24h z tlenem mnożą się szybciej niż australijskie króliki, no i cukier żeby szybciej zapieprzały ;), a dzięki zwiększeniu ilości i szybkości rozkładu, zwiększamy dostępność, bo moim zdaniem w ziemi to jest już, kwestia rozłożenia i podania. Czyli bakterie i mikoryza. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 12 Yo, 95 dzień; flo 50, Od ostatnich aktualizacji Purple lemonade dostała 2,5L wody żeby trochę przepłukać to co siedziało w glebie, potem 1,5L wody i 1,5g bactrex a dziś 1,5L wody i 1,5ml pk5-8. Wedding cheesecake i gorilla cookies narazie sama woda a następne podlewanie minimalna dawka pk5-8. Zdjęcia z bliska: Purple lemonade, gorilla cookies i wedding cheesecake Ogólnie wszystko idzie w miarę okej w porównaniu do poprzedniej uprawy, ale coś te topy mierne, mam nadzieję, że jeszcze spuchną Jeszcze jedna rzecz: sprawdziłem trichomy na Purple lemonade która najdłużej dojrzewa i widać cos mleko ale dużo przezroczystych więc na spokojnie powinno je jeszcze nabić 4 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 678 Posted January 15 @Cholender przeszło 7tyg Flo, zejść im do 80% lampy? Tylko że chciałbym, żeby je nabiło więc czy wręcz przeciwnie w ten sposób nie przyspieszę dojrzewania trichomow? I nie spuchną tak jak jak by mogły? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites