Skocz do zawartości
PogromcaBaobabow

Sześć Automatów

Rekomendowane odpowiedzi

@Boczelli podlewałem przedwczoraj PK dziś czysta woda i trochę wody się zebrało stwierdzilem ze dla testa zrobie pomiar i troche mnie to dziwi chociaż ty mówiłeś ze w organice pomiarów sie nie robi a prezentują się następująco 

Ms 7.3

PPM 3736

PH 6.3

i teraz nie wiem czy następne podlanie dawać PK bo zaczyna pokazywać delikatne niedobory chyba ze się mylę i to minimalne przypalenia 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli no na 100% już niestety azot był w tabletce ? One długo miały takie końcówki poza Pk  nic nie podaje więcej przy przesadzaniu mieszankę do ziemi robiłem i tabletkę ale to już jakoś 2-3tyg jak dobrze pamiętam 

@Boczelli a co Jak lampa na100% to źle ? I ogólnie te liście od boków to niedobory ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli chyba trochę za szybko trym zrobiłem bo mam wilgotność w przedziale 65-72% w niektórych słoikach kilka razy dziennie otwierając słoik poprawi to ? Czy lepiej jak lampa zgaśnie wstawić otwarte do boxa gdzie jest 50% wilgotności ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile masz wilgotności w pomieszczeniu? 

Jak nie jest za dużo, to wysyp ze słoików codziennie na godzinę do dwóch i zapakuj z powrotem, i tak długo, aż się wilgotność nie ustabilizuje w normalnych granicach czyli 58-63%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi