Tester 1,397 Napisano 21 Września 2019 Olej konopny forum Niektóre osoby błędnie mylą różnego rodzaju oleje które można wytwarzać z marihuany. Często oszuści żerują na takich osobach sprzedając im olej z nasion konopi jako olej CBD czy RSO. Jeśli interesujesz się tematem olejów konopnych to przeczytaj ten krótki poradnik. Olej konopny z nasion Olej z nasion konopi nie posiada żadnych właściwości psychoaktywnych, jest otrzymywany w procesie tłoczenia, nasiona pochodzą z konopi siewnych. Jednak i taki olej posiada jakieś swoje właściwości zdrowotne. W takim oleju zawarte są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3 a także różne witaminy A,E, składniki mineralne : magnez, wapń, cynk. Spożywanie oleju zmniejsza ryzyko zawałów i udarów, działa regenerująco na błony śluzowe a także działa na inne aspekty zdrowotne organizmu. Olej konopny z nasion również wykorzystywany jest do pielęgnacji ciała. Wynika to z jego składu: ok. 80 procent oleju składa się z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), szczególnie kwasu linolowego z grupy kwasów tłuszczowych omega-6 i kwasu linolenowego z grupy omega-3. W dodatku mają one idealne względem siebie proporcje. Stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynosi 3: 1 i jest idealny dla prawidłowego metabolizmu lipidów. Dlatego warto olej z nasion konopi stosować. Przeczytaj też: Olej CBD Olej RSO @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 426 Napisano 21 Września 2019 do sałatek używam oleju z nasion konopi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Maja 2020 Siemanko. Jaki olejek cbd polecacie i gdzie zamówić z wysyłką do DE? Interesują mnie tylko olejki dobrej jakości które pomogą na moje bóle pleców z którymi zmagam się od długiego czasu. Ostatnio używałem olejku od Medi Hemp 10teczke i działał bardzo dobrze, ale chętnie wypróbuje inne firmy czy inne olejki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 12 Maja 2020 @Seba691 Cibdol, Endoca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Maja 2020 Jak się uda out to będę robił olejek ekhm...CBD 20g suszu z piekarnika, 150ml spirytusu. Odparuje spiryt i w zależności ile będzie żywicy doleje oleju konopnego żeby było w sumie 10ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Maja 2020 Ogólnie ten olejek jest super na prawdę pomaga na ból. Niestety minusem jest cena za tą mała buteleczkę 68€ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 12 Maja 2020 Siemano na ból pleców nie wiedziałem że też działa a zmagam się w chuj z bólem. Nigdy nie stosował em to są te olejki co idzie nabyć normalnie w tych SKLEPACH W PL? @Bimbrownik też zamierzam w tym sezonie poświęcić na olej tylko muszę się wstrzymać do zbiorów ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 12 Maja 2020 @Legalize@LLBanditos a co jest przyczyną tego bólu? może ćwiczenia jakieś dodatkowo zastosować aby pozbyć się tego raz na zawsze.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 12 Maja 2020 Niby amol pomaga ale nie zawsze a tabletek nie biorę ponieważ mam swoją ideologię z głowie inna niż inni na temat farmaceutyczne lekarstwa ? przyczyną jest praca fizyczna teraz już nie ale ból potrafi rozjebac system w nocy teraz dolegaja mi bóle od góry kręgi szyjne promieniuje w stronę dołu a lekarze ręce rozkładają tak samo jak na nadgarstki bolące lekarz mi powiedział że mam mniej pracować hahaah @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Maja 2020 @Legalize@LLBanditos heh coś nas łączy (jakkolwiek to brzmi;) ) ja już nauczyłem się żyć z chronicznym bólem choć czasem jest do "nieprzytomności". Nigdy nie brałem tabsów bo... nie więc teoretycznie powinno zadziałać cokolwiek jednak nie, tylko jeden lek pomaga i jest na receptę, a że lekarz to zło konieczne to nie chodzę. Z resztą i tak wypisywał cos innego co nie działało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 12 Maja 2020 Lekarz jak ksiądz dotyka a nie pomoże Hahaha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Este2514 0 Napisano 22 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 12/05/2020 o 18:10, Bimbrownik napisał: Jak się uda out to będę robił olejek ekhm...CBD 20g suszu z piekarnika, 150ml spirytusu. Odparuje spiryt i w zależności ile będzie żywicy doleje oleju konopnego żeby było w sumie 10ml Jakie odmiany dobre? Czytałem ostatnio o cukrzycy... Mama ma i czymś z Czech się smaruje Tak na marginesie C99 mi nie rośnie ? a strara dobrą ponoć odmiana. Na plecy właśnie, skurcze itp Edytowane 22 Czerwca 2020 przez Este2514 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 22 Czerwca 2020 @Este2514 a dietę trzyma ? bo to podstawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Este2514 0 Napisano 23 Czerwca 2020 Taa. Ogarnia wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rasta men 0 Napisano 24 Września 2020 Olejek CBD jest na prawdę spoko mi pomaga w bezsenności, ale także w walce ze stresem, ale warto przede wszystkim patrzeć na skład aby było jak najwięcej konopi siewnej im jej więcej tym lepsza jakość olejku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamila3212 0 Napisano 28 Października 2020 Ja również regularnie stosuję olejek CBD. Jest on skuteczny w walce z brakiem apetytu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 28 Października 2020 @kamila3212 Czytałem wczoraj w książce o konopiach, że CBD w przeciwieństwie do THC nie posiada właściwości wzmacniających apetyt. Ciekawe ile takich rozbieżności jest pomiędzy literaturą a rzeczywistością. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamila3212 0 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) @mikosz na każdego takie olejki działają inaczej. Mi akurat wzmaga apetyt. Tak samo jest z osobami chorymi np. na stwardnienie rozsiane. Również wspomagają prawidłowe funkcjonowanie. Wiem, bo mam taki przykład w rodzinie. Edytowane 28 Października 2020 przez kamila3212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 Co do zaawansowanego stwardnienia, które ma np moja ex, jeden z najlepszych lekarzy w Polsce w tym temacie - powiedział że CBD nic nie da. Powiedział że jeśli ma skąd, albo możliwości wyjazdu to jak najbardziej z jednym ale : CBD + RSO Byłem przy tej rozmowie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 10 Listopada 2020 @Tester Ta Pani @lucaskruszyna to chyba fake ? reklamy u nas szuka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach