Lady Green 2,128 Napisano 10 Września @Dudasz666 nie narzekaj, podobno pięknego nigdy nie jest za dużo. 🤷♀️ A ona jeszcze nie kwitnie? 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,319 Napisano 10 Września Wygląda jakby kwitła. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Września @Dudasz666 ona już kwitnie. Poczekaj jeszcze z tydzień do dwóch.. wtedy powinna przestać już rosnąć w górę. Gdy nastąpi koniec wzrostu to możesz wyciąć to co niepotrzebne z dołu bo i tak światła nie dostanie. Możesz nawet już po trochu jej ucinać dolne partie które są niedoświetlone. Przy za dużym wzroście możesz delikatnie doginac i łamać.. ale to w ostateczności. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 10 Września 38 minut temu, Mr.Green napisał: @Dudasz666 ona już kwitnie. Kurde... 13 sierpnia była ledwo chyba dzień w ziemi. Po miesiącu kwitnie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 10 Września @Dudasz666 automaty potrafia przejsc na flo juz po 3 tygodniach 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 10 Września @moonka czyli będzie wcześniej niż myślałem. 😆 No i ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Września @moonka nie tyle co potrafią a zazwyczaj po 3 tygodniach już wjeżdża FLO. Jeżeli nie to z pestka coś nie halo i chujowa genetyka. @Dudasz666 może wcześniej a może później.. a kiedy myślałeś że będzie..? Nornalnie automat to na 3 tygodniu łapie już indukcję i wypuszcza zaraz białe włoski.. czyli kwitnie. Jak zdziwiony jesteś ze po miesiącu takie rzeczy to myślałeś że jak długo trzeba czekać na efekty 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 10 Września @Mr.Green czytałem, że od 3 do 4 miesięcy... Zresztą poprzednia, przez moje zaniedbanie pół roku rosła. 😆 Myślałem, że tutaj też będzie ze 3 miesiące. Ale dobrze. Mam jeszcze 2 nasionka to zaraz druga sztuka wleci jak ta skończy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 10 Września @Mr.Greenno wlasnie tez tak myslalem i ostatnio ktos mnie wyprowadzil z bledu piszac, ze zalezy to od wielkosci doniczki. Im wieksza tym dluzej auto bedzie na wegu i bedzie sie rozrastac. Poczytalem o tym troche w necie i znalazlem podobne info na kilku stronach ale nie mam potwierdzenia we wlasnej uprawie wiec nie potwierdzam ani nie zaprzeczam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Września @moonka większa to znaczy jaka? Jeśli można spytać. Sadziłem automaty w 25 litrowej i też średnio po 3 tygodniach wypuszczały włoski 😛 większej doniczki znowu nie ma zbytnio sensu dawac.. Najwięcej zależy od genetyki i odmiany. @Dudasz666 Chyba pełno sezonowe i to na polu gdzie słońce decyduje kiedy wchodzi FLO a nie Ty. Automat to nic innego jak normalny sezon skrzyżowany z dziką odmianą ruderalis odkryta na Syberii. Odmiana ta ma w genach szybkie kwitnięcie ze względu na warunki pogodowe i krótkie syberyjskie lato. Ma mało czasu więc się nie opierdziela i kwitnie najszybciej jak się da by zdążyć wytworzyć pąki które mogą zostać zapylone celem produkcji nasion by móc przekazać swoje geny potomstwu. Dzięki temu gatunek przetrwa i wyrośnie w przyszłym roku. 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 11 Września Siema. @Mr.Green dzisiaj ją trochę przerzedziłem. Oklapła trochę. Nie wiem czy to przez 19°C, brak światła (śpi?🤣), czy stres. A może jeszcze inny powód, a może wszystkie. 😆 Porobiłem się trochę i pisze od rzeczy... Tak czy siak zdjęcia z przed chwili. Pozdrawiam. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Września Za mało wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 15 Września 15 godzin temu, Mr.Green napisał: Za mało wody? Myślałem, że to od nadmiaru światła, ale też może być. Jakoś nie pomyślałem. Podlewam zazwyczaj jak ziemia sucha. Co dwa dni mniej więcej. Trochę oczyściłem dół. Zostawiłem na razie wyeksponowane wszystkie szczyty. Ładnie rośnie. Jestem zadowolony. 😍 Pozdrawiam. 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 30 Września Siema. Pięknie rośnie. Prawie 50cm. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 1 Października (edytowane) @Dudasz666 Na pewno pazurki się robią od azotu. To małe wiaderko od GK? 3-4l? Liście na noc składają się do dołu bo odpoczywają, nie ma światła nie ma po co stroszyć liści... W dniu 10/09/2024 o 19:48, moonka napisał: @Mr.Greenno wlasnie tez tak myslalem i ostatnio ktos mnie wyprowadzil z bledu piszac, ze zalezy to od wielkosci doniczki. Im wieksza tym dluzej auto bedzie na wegu i bedzie sie rozrastac. Poczytalem o tym troche w necie i znalazlem podobne info na kilku stronach ale nie mam potwierdzenia we wlasnej uprawie wiec nie potwierdzam ani nie zaprzeczam Tak dużo automatów kwitnie w ciągu 3-4 tygodni. Zauważyłem że przy większych pojemnikach może ten proces się wydłużyć nawet do 8 tygodni, zdarzyło mi się zobaczyć kwiaty po takim okresie. Szczyt główny mi się ułamał po określeniu płci 3-4tydzien No i miesiąc później wszystkie kwitną, prócz tej jednej, która zaczyna. 7-8 tydzień Ogólnie grow około 120dni. Temperatury nie rozpieszczały bo to chyba zima była, a te automaty grzały głównego boxa xD Edytowane 1 Października przez Wladimir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 1 Października 15 minut temu, Wladimir napisał: a te automaty grzały głównego boxa xD Puszczasz automaty pod hps i wyciągasz z boxa z nimi ciepłe powietrze do innego boxa? Swiecisz im wtedy 24/0 jak to wygląda liczbowo ? Ile stopni w boxie 1 i 2 i ile po za boxem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 1 Października (edytowane) Ojoj... Nie pamiętam ile dokładnie stopni, ale tak to było: w dużym boxie stał mniejszy z automatami i święci 18/6, albo 20/4. Nie pamiętam dokładnie, ale u automatów było na pewno w granicy 12-21. Duży box miał flo 12/12 w czasie kiedy mały miał noc. Po za boxem w nocy przymrozki, ogólnie koło 0 stopni. Myślałem kiedyś żeby zrobić tak jak mój serdeczny kolega 2 boxy pracujące na zmianę jak jeden śpi to grzeje go drugi. Wszystko zależy od warunków. Edytowane 1 Października przez Wladimir 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 1 Października @Wladimir wlasnie tez kiedys gdzies widzialem te 2 boxy pracujące na zmianę i skojarzyłem ze to u Ciebie, ale tu jeszcze inny myk. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 1 Października Heh... to u mnie było takie combo co się boxy na zmianę ogrzewały 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 1 Października (edytowane) @Wladimir właśnie podlewam samą wodą, a I tak nie mogę zbić. 🤣 Taka gleba i za szybko do tego wszystkiego wprowadziłem nawozy. Co do wiaderka, to zwykłe wiaderko po trawie 30x30 i chyba na 30... Musiał bym zmierzyć. 😜 W miarę kwadrat i fajnie mi pokrywa całość. P.S. dosypałem ziemi na wierzch do pełnej doniczki. Na zdjęciu słabo widać... Edytowane 1 Października przez Dudasz666 P.S. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach