tralala 59 Napisano 8 Sierpnia Jako że wyjechałem to uprawa bez opieki i się narobiło, dziś dostałem takie oto zdjęcia... pytanie czy to wgl. Warto ciąć i suszyć czy po prostu wyciąć i na śmietnik. Moje kochane miniaturki przejrzały a mnie jeszcze tydzień nie będzie 😭 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 8 Sierpnia (edytowane) Ja tam widzę pleśń. Brązowa w kwiatach. 😕dodaj jakieś zdjęcia z bliska bo nie wyraźnie widac Edytowane 8 Sierpnia przez Mooshrom 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 8 Sierpnia @Mooshrom no właśnie nic więcej nie mam, leje dziś jak z cebra i żona raczej nie pójdzie robić fotek 😅 najwcześniej jutro będę coś miał. W zeszłym tygodniu wyglądało to jeszcze ok. Jak wyjeżdżałem to wgl. Było super i cieszyłem się jak głupi do sera. A szło tak pięknie, z tych maluchów byłem mega zadowolony. Aż mnie serce boli. Bo takie pierwsze i ukochane 😭 Z tą pleśnią to dziwne, przewiew non stop, lekki nawiew z wentylatorów i na ten moment od dwóch tygodni bardzo mało podlewania było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 8 Sierpnia Czy ścinać ciężko powiedzieć jak nie obejrzysz dokładnie trichomow to się nie dowiesz. Stres jest ale na spokojnie jutro zrób lepsze zdjęcia . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,260 Napisano 8 Sierpnia Na 1 zdjęciu plesn bankowo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 8 Sierpnia @Mooshrom powiedziałem Żonie żeby obie już wycięła. Mają teraz ~100dni, zaraz po wyjeździe wąsy zaczęły robić się brązowe i zawijać, byłem pewnien że dotrzymają te 2tygodnie. 2 minuty temu, Boczelli napisał: Na 1 zdjęciu plesn bankowo Dobra, ta musowo do ścięcia, bez dyskusji. Kurw.. trza było ciąć przed wyjazdem, taki śliczny żelek z niej był, aż się prosił o ścięcie, to nie, poczekam i szlag trafił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 8 Sierpnia Myślę że nie pierwsza i nie ostatnia uprawa 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 8 Sierpnia @Mooshrom jasne że nie ostatnia, szczerze można powiedzieć że pierwsza taka na wlasno-potrzeby poważnie, bo w zeszłym roku był to eksperyment. Wyszło z niego niewiele ale przynajmniej nie było pleśni i klepało przemocarnie.... Dbr, jedna spleśniała jest jeszcze 16 😅 nie ma co się łamać. Bardziej mnie martwią niedobory na drugiej grządce i kolejny tydzień bez opieki. Pozdrawiam, hej! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 11 Sierpnia Dostałem w końcu zdjęcia 😅 takie bardziej 😅 Krzaczki zostały wycięte i rzucone na schnięcie - może uda się z tego coś uratować, bo wygląda na to że nie spleśniało wszystko, choć raczej niewiele z tego nadaje się do czegokolwiek- może chociaż na jednego starczy 😅 byłoby miło. Pozdrawiam, hej! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,244 Napisano 11 Sierpnia Przed suszeniem dokładnie usuń ogniska pleśni 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,260 Napisano 11 Sierpnia @tralala uwazaj z tym. Jak taka duża część rosliny była splesniala to zarodniki moga byc w calosci, a one też są trujące @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 11 Sierpnia @Boczelli dobra, chyba sobie odpuszczę. Nie ma co. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,260 Napisano 11 Sierpnia @tralala oj tam najwyzej bania będzie mocniejsza albo sraczki dostaniesz 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 11 Sierpnia @Boczelli 20 minut temu, Boczelli napisał: @tralala oj tam najwyzej bania będzie mocniejsza albo sraczki dostaniesz 😅 Jak mocniejsza to jednak się spróbuję 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach