konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Września 2022 (edytowane) @ReQ7k ciężko powiedzieć, co 2 -3 godziny topki nie są duże więc jest szansa że plecha nie wjedzie. A możesz też gazik rozłożyć po długości słoika i przykleić taśmą dwustronną do ścianek, słoik położyć wtedy na boku i dać topki na tym gaziku przy otwartej zakrętce do ciemnego miejsca obok jakiś wentylatorek od kompa Edytowane 25 Września 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ReQ7k 7 Napisano 25 Września 2022 @konopny_janusz tak zrobię w takim razie, dzięki! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obimichgg 15 Napisano 10 Sierpnia 2023 czy dało by rade suszyć topki w słoiku ? i otwierać go np na 2-3h dziennie albo dać do środka ryż który odciągnie wilgoć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 10 Sierpnia 2023 @obimichgg są saszetki odciągająca wilgoć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Sierpnia 2023 @Glut78 pewnie ze są. Masa tego na alledrogo... @obimichgg a po co takie kombinowanie z jakimś ryżem?plecha Ci się pojawi i bedzie po temacie. Wysusz odpowiednio, a później w sloje niech dojrzewa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reno USA 13 Napisano 4 Maja W dniu 30/03/2020 o 16:22, MisterZielskoXD napisał: @EneDue moim zdaniem będzie się to zaliczać do szybszego suszenia więc smak jak i moc będzie gorsza ale nie jestem pewien tego co mówię Tak , masz racje , potwierdzam bo sam korzystałem … nie opłaca się !! Tracicie sporo objętości w swoich kwiatach. Suszenie tą metodą sprawia ze kwiaty będą niesmaczne .. może nie będą tragiczne w smaku ale wiecie to nie to samo jak będziecie suszyć dłużej . Nie ma porównania również z mocą. Suszarka do ziół / grzybków NIE! Chyba ze chcecie spróbować Waszych kwiatów z czystej ciekawości :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pancio98 1 Napisano 27 Czerwca Siemanko jeśli ktoś obserwował mój wcześniejszy temat to podsyłam rezultaty z karłów xd Pytanie jest mianowicie takie dlaczego topy jebią sianem po 4 dniach suszenia ? Wentylator od początku jest poniżej topów i nie wieje bezpośrednio na nie, wieje dość mocno ale nie mogę obniżyć jego obrotów, (poza tym urządzenie pokazuje wilgotność 70% w growboxie) wentylator jest też zlokalizowany na samym dole w rogu i wieje w podłogę. Dodam że temperatura ocyluje w okolicach 25 stopni niestety 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 28 Czerwca @Pancio98 często tak jest. Po suszeniu proponuje zrobić curring. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca @WymiataczMega to jest mus, nie propozycja 😜 @Pancio98 25⁰jest ok, ale wilgotnosc za duża, najlepiej tak 50 do max 60% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 28 Czerwca @Pancio98 ja ostatnim razem suszyłam z samym wyciągiem, bez mieszającego i było zdecydowanie lepiej niz z mieszającym. Ale wilgotności musisz pilnować bo Ci to tam zapleśnieje a nie wyschnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pancio98 1 Napisano 30 Czerwca Macie może jakiś patent żeby obniżyć wilgotność w boxie ? Dokupiłem mały pochłaniacz wilgoci ale nic nie daje cały czas wilgotność 70% czasem nawet skacze wyżej, wiatrak mieszający chodzi cały czas wyciąg również. Coś czuje że na dniach może wjechać plecha jak czegoś nie zrobię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 30 Czerwca @Pancio98 osuszacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pancio98 1 Napisano 30 Czerwca Innej opcji nie ma? Bo trochę lipa kupować go na tydz suszenia a pózniej trzymać niepotrzebny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nefryt 16 Napisano 3 Lipca Może głupie pytanko, ale z ciekawości zapytać muszę 😅 Czy suszenie np. dwóch, trzech różnych odmian w jednym boksie w tym samym czasie może wpłynąć na smak, zapach, aromat ? Pytam, bo każdy wybiera indywidualnie swoje odmiany "smakowe", które mu odpowiadają i teraz czy nie powinno się suszyć każdej oddzielnie, żeby smaki się nie pomieszały ? 🤪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 3 Lipca @Nefryt wydaje mi się że jest podobnie jak w przypadku ciastek leżących koło chipsów, smaki nie mieszają się na stole podczas gdy leżą na osobnych talerzykach a dopiero w ustach podczas spożywania. 🤷♀️ Jeśli warunki podczas suszenia są ok to nic sie dziać nie będzie, przynajmniej tak mi się wydaje... 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nefryt 16 Napisano 3 Lipca No to wrzucam do jednego "kartonu-suszarkowego" 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach