WymiataczMega 2,120 Napisano 17 Lipca @cieemany wyciąg hula? Mieszającym też trochę zbijesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 17 Lipca @WymiataczMega wyciag prawie na maksa . Mieszający duży wlaczony na pierwszym biegu . Zostaje mały jeszcze . Spróbować nie zaszkodzi wlaczyc . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 17 Lipca Jeszcze może te wloty pasywne otworzyć. Czy już otwarte? Chociaż raczej nic to nie da jak w pomieszczeniu też wysoka wilgotność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 17 Lipca Na to ciężko bez osuszacza ja próbowałem różnych patentów ale niewiele się to zdało. Miałem praktycznie cały czas 65-75% 😕 dlatego też kupuje osuszacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 17 Lipca (edytowane) @WymiataczMega wloty pasywne otworzone . No właśnie nic to raczej nie da skoro w pomieszczeniu taka sama wilgotność jak i w całym domu gdy popada ... @Mooshrom masz coś konkretnego ? Podzielisz się? U mnie to ostateczność i mam nadzieję że nie nadejdzie 😂 Jutro już ma być bez deszczu zobaczę wtedy co bedxie się działo gdy będę wietrzył pomieszczenie . Jeszcze tak rozkminiam czy doniczki materiałowe w jakiś sposób też się nie przyczyniają do trgo ze rh jest wysoko zwlaszcza gdy sa podlane ? Zawsze jechałem w plastiku teraz coś mnie naszło na materiałowe. Edytowane 17 Lipca przez cieemany 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 19 Lipca Dzień 34/33/25 Troszkę podrosły maleństwa ale to chyba będzie już na tyle . Jedna z roślinek robi już kielichy więc chyba pp ptsksch na wysokie roślinki . 3 roślinki dostały trzypack od An na bloom . Po 0.5ml na 3l wody . Na wega to już bedzie na tyle Teraz sama woda aż zbudują większe kielichy. Udało się zbic rh dokładając drugi wyciag 100mmm 100h3m. Co razem nam daje 300h3m . Mam nadzieję że nie wyskoczą z boksa 😂 ale za to dobra wymiana powoetrza heh . Lampa na 75% nie wiem ile od szczytów ale daje mi to 550ppfd . Ps ulamalo mi się dwa listki przy odsłanianiu szczytów 🤧 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 20 Lipca Jakieś pomysły dlaczego zawinęło tak liście? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 20 Lipca Według mnie za dużo światła. Zmniejsz moc i zobacz czy się zmieni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 20 Lipca @WymiataczMega zmniejszyłem do 50% bede obserwował 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 20 Lipca Zagladlem zobaczyć jak liscie w roślince to druga teraz ma klapniete .. o co chodzi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 21 Lipca Kiedy podlewane? Już jest ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 22 Lipca @WymiataczMega teoretycznie to juz sam nie wiem haha . Podlalem je wtedy bo moze i mialy juz suho ale tylko jednka klapla . Poznoej jeszcze bardziej klaply a rano byky juz jak nowe heh . Albo faktycznie miały sucho albo 3-4h przed wylaczniem lampy się układają do spania. Dziś będę obserwował co bedxie się działało przed wylaczniem lampy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 22 Lipca I teraz już nie wjem co jest grane bo ta jedna dalej zaczyna klapac. Ta co wyżej na zdjęciu. Reszta jest okej . Poblokowane ? Czy coś innego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 22 Lipca @cieemany jak dla mnie to ta jedna potrzebuje wiekszych dawek wody. Na zdjeciach wyglada na spragniona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 22 Lipca @moonka wszystkie trzy "te większe " dostają po 1l . Mało? Mogę zwiększyć żaden problem Chodz ta co klapie to jest majmniejsza z calej trójcy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Lipca Po prostu włóż palca grzebalca i zobacz czy jest sucho @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 22 Lipca @Tatito wkładam i jak nie czuje ze jest wiglotno podlewam . Podlana była wczoraj . Już by tyle wypiła? Aż sprawdzę jak wrócę na bazę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 23 Lipca Faktycznie one chyba muszą więcej pić 🙄 dziś rano każda klapnieta . Dostały na szybko 1l wody na doniczke . Ale wkurwai mnie podlewanie w doniczkach materiałowych.. trzeba długo podlewać zeny napić ziemię a nie żeby wszytko się wylało poza doniczke .. macie jakieś sprawdzone patenty na podlewanie w materiale ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 461 Napisano 23 Lipca @cieemany Mam to samo utrapienie z tymi doniczkami xd. Ja to stawiam na okrągłą wysoką podstawkę i podlewam normalnie, a wodę która wypłynęła wlewam na sam koniec i tak xd. Tylko muszę przez to wyciągać rośliny z boxa i po kolei podlewać bo w boxie niewygodnie xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 64 Napisano 23 Lipca 4 godziny temu, cieemany napisał: Faktycznie one chyba muszą więcej pić 🙄 dziś rano każda klapnieta . Dostały na szybko 1l wody na doniczke . Ale wkurwai mnie podlewanie w doniczkach materiałowych.. trzeba długo podlewać zeny napić ziemię a nie żeby wszytko się wylało poza doniczke .. macie jakieś sprawdzone patenty na podlewanie w materiale ? Też mam ten problem, miałem wrzucić fr tutaj ale stwierdziłem że pierwszą uprawę zrobię sam,.metodą prób i błędów i czytając wasze opinie na forum. Tak czy siak życzę powodzenia i dużych zbiorów. Pokój @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach