nolifesy 1 Napisano 5 Czerwca Siemka. Mam pytanie odnośnie growboxa. Chciałbym złożyć samemu, bo chyba tak lepiej i taniej? Chyba, że się mylę? Mam na oku growboxa 60x60x160 i lampę Mars Hydro TS 1000 (może jest jakaś inna tańsza i lepsza?) co jeszcze kupić? Jakie filtry itp co powinien zawierać growbox. Najlepiej konkretne nazwy, z góry dzięki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 6 Czerwca @nolifesy do tej wielkości growboxa ta lampa bedzie ok(mam nawet taka na sprzedaz🤫)Do tego potrzebujesz jeszcze wentylator wyciagowy z filtrem węglowym i wiatrak mieszajacy, polecam rowniez z Mars Hydro, na stronie producenta mozesz kupic z kodem rabatowym na 10%. No i oprocz tego wiadomo: higrometr, doniczki, nawozy itd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Czerwca @nolifesy wyciąg z filtrem, najlepiej regulowany, żebyś nie miał tam czasem za zimno czy za ciepło. Wiatrak mieszający i dobrze mieć jakiś pomiar temperatury i wilgotności. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 9 Czerwca Mam pytanie. Gratisowe nasionko niby z autofloweringiem ma już około ponad 5 tygodni w donicy na zewnątrz i nie kwitnie. Pomieszali i dali calosezonowke czy może się tak opóźnić kwitnienie przez jakieś lst i być może mało słońca? Pytanie numer dwa. Jeśli to calosezonowka to można jakoś bez boxa i lampy przestawić na kwitnienie? 3. Jeśli przestawia się w boxie calosezonowke na 12/12 światła to już zostaje tak do zbiorów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 9 Czerwca (edytowane) @nolifesy Tak Mozna Tak Edytowane 9 Czerwca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 10 Czerwca Coś takiego, noname. Ma około 6 tygodni, mało światła miała ale pogoda się poprawia. Coś przyciąć żeby nie rosła na górę tylko bardziej na boki? Co proponujecie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 10 Czerwca 53 minuty temu, nolifesy napisał: Coś przyciąć żeby nie rosła na górę tylko bardziej na boki? Co proponujecie? możesz lst, fim, topping zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 10 Czerwca Wszystkie metody treningowe masz na forum 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 2 Lipca Opłaca się kupić jakiś growbox z AliExpress? Czy odpuścić sobie ten temat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 2 Lipca 17 minut temu, nolifesy napisał: Opłaca się kupić jakiś growbox z AliExpress? Czy odpuścić sobie ten temat? Nie sądzę że jest ktoś kto ma namiot z ali @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 2 Lipca Jaka wysokość growboxa będzie odpowiednia? 140cm? Czy to za niski będzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 2 Lipca @nolifesy 4 godziny temu, nolifesy napisał: Jaka wysokość growboxa będzie odpowiednia? 140cm? Czy to za niski będzie? jak najwyższa na jaką możesz sobie pozwolić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 5 Lipca https://marshydro.eu/products/ts-1000-full-kits/ ma taki komplet rację bytu czy ta lampa do boxa 80x80x160 jest za słaba? Czy lepiej złożyć coś samemu z boxem 60x60x140? Chce jakieś 3 rośliny mieć w środku tu jest jeszcze coś takiego tylko nie wiem czy to nie za małe? https://marshydro.eu/products/ts-600-completed-grow-kits/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 5 Lipca @nolifesy mialem ten zestaw tylko nie 80x80, a 70x70 i dawało rade ale bez szaleństwa. Lampa TS1000 jest idealna do boxa 60x60 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 5 Lipca Właśnie na stronie producenta jest tylko 80x80x160 albo 60x60x140 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 5 Lipca @nolifesy popatrz jak inni użytkownicy uprawiają w takich setupach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 9 Lipca Zamówiłem boxa. Mam automata na zewnątrz i calosezonowke obie w doniczkach i obie zaczęły kwitnąć. Może pytanie, czy można je wsadzić razem do boxa? Dać im 12/12 czy jak to rozgryźć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 9 Lipca @nolifesy Jak obie zaczęły kwitnąć to możesz je wsadzić razem do boxa i odpalić im 12/12 ale stracisz na plonie z automata i to znacznie. Zostaw automata na dworze a sezonówkę do boxa jeżeli masz taką możliwość. Lub na odwrót sezon na dwór a auto do boxa i wtedy 18/6, ja od siebie bym jednak polecał sezona wpakować do boxa bardziej się odwdzięczy niż automat, no i może na prądzie przyoszczędzisz hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 10 Lipca Następne pytanie bo ja zielony w tym temacie 🤦 napisze ktoś jak założyć dokładnie wentylację w growboxie? Gdzie ma wlatywać powietrze, gdzie wychodzić? Pierwszy raz zabieram się za takie coś. Tak jak rozrysowałem czy jakoś inaczej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 10 Lipca (edytowane) @nolifesy on ma z boxa wyciągać Zależy gdzie wlot będziesz miał. Najlepiej na dole. Edytowane 10 Lipca przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach